2ο Παιδικό Φεστιβάλ Πολιτισμού με Σαββόπουλο

Ρόλο παραμυθά θα έχει ο Διονύσης Σαββόπουλος στο 2ο Παιδικό Φεστιβάλ Πολιτισμού, το οποίο πραγματοποιείται το τριήμερο 24-26 Μαΐου στη Λεμεσό.

Ο γνωστός τραγουδοποιός θα διαβάσει παραμύθια για μικρούς και μεγάλους, με όπλο την χαρακτηριστική εκφραστικότητά του.

Μετά το παραμύθι θα ακολουθήσει μια σύντομη συναυλία με τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου από την παιδική χορωδία του Πολιτιστικού Ομίλου Διάσταση [την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 19:30 και το Σάββατο 25 Μαΐου στις 11:30].

Tο απόγευμα Σαββάτου [16:00-18:00] θα είναι αφιερωμένο στην τέχνη της Χαρακτικής, χάρη στην μη κερδοσκοπική εταιρεία Σχολή-Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή. Tα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με τεχνικές της χαρακτικής και να ανακαλύψουν το μαγικό της κόσμο με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτικών.

Ο Χαμπής Τσαγγάρης θα αφηγηθεί με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο το παραμύθι «Ο Σπανός τζι’ οι Σαράντα Δράτζιοι» [στις 18:00].

Την αφήγηση θα συνοδεύσουν τραγούδια, γραμμένα ειδικά για το παραμύθι, σε στίχους Ανδρέα Παράσχου και μουσική Γιώργου Κάρβελλου. Τραγουδούν οι χορωδίες του Παπαδάκειου Δημοτικού Ωδείου Λεμεσού, υπό τη διεύθυνση της Αντριάνας Σεργίδου και της Κορίνας Βασιλείου.

Το βράδυ Σαββάτου, στις 20:00, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία του θερινού σινεμά στη πλατεία του κάστρου. Μια μοναδικά ξεχωριστή εμπειρία που μόνο κάποιοι τυχεροί είχαν την ευκαιρία πριν μερικά χρόνια να την ζήσουν. Το Παιδικό Φεστιβάλ θα παρουσιάσει κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό την μαγεία του κινηματογράφου ζωντανεύοντας ήρωες που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά. Μεταξύ άλλων, θα προβληθούν βιντεοσκοπημένα έργα του μεγάλου καραγκιοζοπαίχτη Ευγένιου Σπαθάρη.

Την Κυριακή 26 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι Αφίσας και Ζωγραφικής από τις 17:00 μέχρι τις 19:00. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν την αφίσα του 3ου Παιδικού Φεστιβάλ Πολιτισμού, το 2014.

Τα παιδιά θα ζωγραφίσουν και θα επιλεγεί η καλύτερη δημιουργική ιδέα για την αφίσα του επόμενου φεστιβάλ.

Από το πρωί, στις 11:00 και μέχρι τις 19:00 της Κυριακής, θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι Κατασκευών και Δημιουργικότητας με τοκυπριακό κατασκευαστικό παιχνίδι Engino Play to Invent. Στις 16:00 θα αρχίσει η δημιουργία γιγαντοκατασκευών, σημείων αναφοράς γνωστών ευρωπαϊκών πόλεων όπως ο Πύργος του Άιφελ και το «Μάτι του Λονδίνου».

Για τους μικρούς θεατρόφιλους θα πραγματοποιηθεί θεατρικό εργαστήρι με τον Ιταλό σκηνοθέτη Paolo Baiocco, στις 11:30. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν ομαδικά, να δουλέψουν με το σώμα και τη φωνή, να μιμηθούν, να αυτοσχεδιάσουν, να απομνημονεύσουν, να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν, να φτιάξουν μάσκες, να κάνουν το δικό τους θεατρικό μακιγιάζ και έτσι γονείς και παιδιά να απολαύσουν το μικρό θεατρικό δρώμενο που τα ίδια θα έχουν δημιουργήσει.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ©ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ/ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

7ο Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Φάρος /2-12 Οκτωβρίου 2015

Το 7ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΦΑΡΟΣ, το οποίο διοργανώνεται μεταξύ 2 και 11 ...

Τι θα δούμε στο 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντερ Λεμεσού

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού προτείνει νέες οπτικές στην πραγματικότητα και παρουσιάζει 20 και ...

H Nίκη της Σαμοθράκης πάει για συντήρηση

Έκκληση για δωρεές που θα χρηματοδοτήσουν τις εργασίες αποκατάστασης της Νίκης της Σαμοθράκης, ενός ...

Ζητούνται νεαροί πρεσβευτές Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Σε μια προσπάθεια να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και όλους τους μνημειακούς ...

Σήμερα η πρώτη “Σύνοδος Κορυφής για την Εκπαίδευση” στις Βρυξέλλες

Παρουσία 18 Υπουργών Παιδείας, η Κομισιόν και συγκεκριμένα ο αρμόδιος Επίτροπος Τίμπορ Ναβράτσκις, διοργανώνει ...

Εργαστήρια στο πλαίσιο της έκθεσης Other Indications

Το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη [NiMAC] και το Transcapes/The Halted Traveler ...

X