Ο Neville Brody στην Κύπρο και στο Συνέδριο Τυπογραφίας και Οπτικής Επικοινωνίας 2013

Ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους graphic designers διεθνώς θα δώσει το «παρών» του στο 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο Τυπογραφίας και Οπτικής Επικοινωνίας στις αρχές Ιουνίου.

Ο Νέβιλ Μπρόντι, ένας από τους σχεδιαστές που διαμόρφωσαν το τοπίο της γραφικής επικοινωνίας των τελευταίων 30 ετών, θα είναι ο κύριος ομιλητής στο φετινό Παγκόσμιο Συνέδριο Τυπογραφίας και Οπτικής Επικοινωνίας που διοργανώνεται στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, από τις 4 μέχρι τις 8 Ιουνίου.

Αrt Director των περιοδικών Face και Arena, πολλών άλμπουμ για συγκροτήματα όπως οι Depeche Mode, oι Cabaret Voltaire κ.ά., ο Νέβιλ Μπρόντι είναι σήμερα κοσμήτορας της Σχολής Οπτικής Επικοινωνίας του Royal College of Art.

Θεωρείται ένας από τους πλέον φημισμένους τυπογραφικούς σχεδιαστές και έχει ασκήσει σημαντική επιρροή σε γενιές νεότερων designers σε παγκόσμιο επίπεδο. Στο συνέδριο θα δώσει την καταληκτική ομιλία το Σάββατο 8 Ιουνίου, με θέμα «Ο ψηφιακός δημόσιος χώρος και η δημιουργική ανταλλαγή: οπτικοποιώντας το κοινό καλό».

Ποιος είναι

Με εργασίες για φίρμες όπως οι Sony, Bentley, Kenzo, Nike, Apple, Dom Perignon κ.ά., η εταιρεία “Research Studios” που ο ίδιος ίδρυσε και διευθύνει από το 1994 επεκτάθηκε στο Παρίσι, το Τόκιο, τη Βαρκελώνη και τη Νέα Υόρκη.

Ιδρυτικό στέλεχος της “FontShop”, σχεδίασε σειρές γνωστών τυπογραφικών αλφαβήτων, όπως τα Industria και Blur, που χρησιμοποιούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο από χιλιάδες σχεδιαστές. Ο Βρετανός σχεδιαστής έχει ασχοληθεί εκτενώς και με τα έντυπα μέσα: υπήρξε ο Art Director του φημισμένου περιοδικού Face, έχει επίσης δημιουργήσει για το περιοδικό Arena και για την εφημερίδα και το περιοδικό The Observer.

Το Victoria and Albert Museum φιλοξένησε έκθεσή του το 1988 την οποία επισκέφθηκαν περισσότεροι από 40.000 θεατές προτού ταξιδέψει στο εξωτερικό.

+ Πληροφορίες για το πρόγραμμα του συνεδρίου, που θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας από τις 4 έως τις 8 Ιουνίου, θα βρείτε στη διεύθυνση www.ictvc.org.

Η εφημερίδα «Πολίτης» στηρίζει το φετινό συνέδριο Τυπογραφίας και Οπτικής Επικοινωνίας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο θα φιλοξενείται από τις 3 Ιουνίου στο ισόγειο της εφημερίδας «Πολίτης» (πρώην Τυπογραφεία Ζαβαλλής), η έκθεση ΑrtPhabet του Βίκτωρα Κοέν.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα δοθούν στις 7 Ιουνίου και θα παραμείνει μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Ο Νέβιλ Μπρόντι θα δώσει το «παρών» του στα εγκαίνια. Για την έκθεση θα δοθούν πληροφορίες σύντομα.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

«Τα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου»

Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο, 25 χρόνια από τον θάνατο του, ετοιμάζει ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών ...

Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ: Μέγα Βραβείο στον Στ. Αθηαινίτη

Σε σκηνοθεσία της Αλεξίας Ρόιντερ πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η τελετή απονομής των Βραβείων Θεάτρου ...

3o Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Apollon : Ένα μουσικό πανόραμα 5 συναυλιών

Το  Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Apollon  παρουσιάζει για τρίτη συνεχή χρονιά σειρά συναυλιών με επίκεντρο ...

Πρωτόκολλο Συνεργασίας ΘΟΚ – Εθνικού Θεάτρου Ελλάδας

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπεγράφη την Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου, μεταξύ Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου και Εθνικού Θεάτρου ...

Kevin Spacey rules

«Αυτός ο Ριχάρδος θα είναι ό,τι θα κρατήσουμε πιο δυνατά χαραγμένο στη μνήμη μας ...

Ιούλιο η πρώτη κοινή συνάντηση της Επιτροπής για τον Πολιτισμό

Την 1η Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα η πρώτη κοινή συνάντηση των μελών, Ε/κ και ...

X