Η Σούζαν Σάραντον υπέρ των διαδηλωτών στην Τουρκία

Μήνυμα αλληλεγγύης στους ακτιβιστές στην Τουρκία στέλνει μέσω της Διεθνούς Αμνηστίας η ηθοποιός και ακτιβίστρια Σούζαν Σάραντον.

«Η ελευθερία της έκφρασης είναι ένα δικαίωμα με μεγάλη αξία το οποίο οφείλω να υπερασπιστώ. Σήμερα, αυτό το δικαίωμα δέχεται μεγάλη επίθεση στην Τουρκία», σημειώνει η διάσημη ηθοποιός.

«Ας ενωθούμε στον αγώνα της Διεθνούς Αμνηστίας και στο αίτημά της για δίκαιη μεταχείριση των χιλιάδων ειρηνικών διαδηλωτών που έχουν τραυματιστεί από την αστυνομική βία στην Τουρκία. 

Από την έναρξη των ταραχών στην Πλατεία Ταξίμ στις 28 Μαΐου, η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε υπέρμετρη βία για να διώξει τους διαδηλωτές. Παρά την διεθνή κατακραυγή, οι τουρκικές Αρχές απέτυχαν να παρέμβουν, να λυγίσουν την αστυνομική βία και να βοηθήσουν τους πολίτες τους.

Χιλιάδες ακτιβιστές τραυματίστηκαν και φυλακίστηκαν αδίκως.

Το σαββατοκύριακο, η αστυνομία έριχνε δακρυγόνα κατευθείαν στα ιατρεία που στήθηκαν στην πλατεία και κατακρατούσε γιατρούς και άλλο νοσηλευτικό προσωπικό που παρείχε βοήθεια σε τραυματίες.

Πρόσφατα, δικηγόροι συνελήφθησαν καθώς προετοίμαζαν μια δήλωση για τις διαδηλώσεις. Άνθρωποι κατακρατούνται απλά και μόνο επειδή διοχετεύουν πληροφορίες από τις διαδηλώσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει τώρα.

Υπογράψτε μαζί μου το αίτημα προς την τουρκική κυβέρνηση για σεβασμό των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων του λαού της.

Η ειρηνική διαφωνία δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται με βία.

Στηρίζω τους μη βίαιους διαδηλωτές στην Τουρκία οι οποίοι, παρά το ρίσκο, συνεχίζουν να παραμένουν στους δρόμους και ζητούν σεβασμό στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, μεταξύ των οποίων η ελευθερία του λόγου και το δικαίωμά τους να ακούγονται»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Jenny Arner

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

 

You May Also Like

Michael Messios Symmetry Band στο Windcraft

Tο Michael Messios Symmetry Band επιστρέφει στο Windcraft με νέες αλλά και παλαιότερες συνθέσεις ...

Άθλια η κατάσταση στους αρχαιολογικούς χώρους στα κατεχόμενα

Σημερινό δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Χαβαντίς» αναφέρεται στην άθλια κατάσταση που επικρατεί στους αρχαιολογικούς ...

Δίωρη συναυλία των Radiohead στο YouTube

Στο YouTube αναρτήθηκε πρόσφατα ολόκληρη η συναυλία που είχαν δώσει οι  Radiohead στη Νέα Υόρκη ...

Η ζωή μας είναι στα χέρια σας

Το «φαινόμενο Γκρέτα» εμφανίστηκε στις 20 Αυγούστου 2018 έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο, όταν ...

Cyprus Film Days | Οι ταινίες του Viewfinder

  H ταινία «Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου, η οσκαρική Son of Saul του Λάζλο ...

Ποιος ΔΕΝ θέλει να πάει στο Glastonbury;

Arctic Monkeys, the Rolling Stones, Mumford & Sons, Dizzee Rascal, Primal Scream, Nick Cave ...

X