«Πλούτος» του Αριστοφάνη από τον Σαββόπουλο

Στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου παρουσιάζει τη νέα του δουλειά ο Διονύσης Σαββόπουλος: αναλαμβάνοντας τετραπλό ρόλο σκηνοθέτη, μεταφραστή, μουσικοσυνθέτη και πρωταγωνιστή, ο γνωστός τραγουδοποιός παρουσιάζει τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη σε συνεργασία με τον Θεατρικό Οργανισμό Ακροπόλ.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 12 και 13 Ιουλίου, λίγο πριν δώσει την παρουσία του στο αργολικό θέατρο ο ΘΟΚ (στις 19 και 20 Ιουλίου).

Με τον δικό του -ευφάνταστο- τρόπο, ο Σαββόπουλος παρουσιάζει τη γνωστή σάτιρα πάνω στο ανθρώπινο όνειρο για πλούτο [πρόκειται για το τελευταίο σωζόμενο έργο του Αριστοφάνη] και υπενθυμίζει όλα όσα ο Αριστοφάνης είχε θίξει: τις κοινωνικές ανισότητες, την κακή διανομή του πλούτου αλλά και την διαφθορά που ο πλούτος συνήθως επιφέρει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σαββόπουλος καταπιάνεται με αρχαίο κείμενο: το 1985 έγραψε ξανά τη μουσική του «Πλούτου» σε παράσταση του Εθνικού Θεάτρου ενώ έγραψε μουσική και για τους Αχαρνής που πρωτοπαρουσιάστηκαν σε μπουάτ της Πλάκας το 1976 και κυκλοφόρησαν σε δίσκο το 1977.

Στην παράστασή του που παρουσιάζεται στο φετινό Φεστιβάλ της Επιδαύρου, συνεργάζεται με τους ηθοποιούς Νίκο Κουρή, Χρήστο Λούλη, Αμαλία Μουτούση και Μάκη Παπαδημητρίου. 

Συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές και χορευτές: Στάθης Άννινος, Θανάσης Βλαβιανός, Πέτρος Γεωργοπάλης, Πάρις Θωμόπουλος, Ορέστης Καρύδας, Άλκης Κωνσταντόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος, Έντυ Λάμμε, Ευριπίδης Λασκαρίδης, Βασίλης Λέμπερος, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Ηλίας Μελέτης, Γιάννης Μίνως, Νίκος Νταρίλας, Νίκος Πλιός, Σπύρος Τσεκούρας, Αλέξης Φουσέκης.

You May Also Like

Έτοιμοι για το Λούβρο, ακολουθούν οι Βρυξέλλες

Με εκθέματα που δεν έχουν βγει ποτέ προηγουμένως από την Κύπρο εγκαινιάζεται στις 26 ...

The Cranberries: «Θα τελειώσουμε αυτό που αρχίσαμε»

Οι The Cranberries – όσοι απέμειναν – θα προχωρήσουν στην κυκλοφορία καινούργιου άλμπουμ και ...

Με το Ισραήλ σηκώνει αυλαία το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού

Με τους… γείτονες να κάνουν έναρξη της φετινής 19ης έκδοσης, ανοίγει την 1η Ιουνίου ...

Μάριος Κωνσταντίνου

27.2.2011 Ο Μάριος Κωνσταντίνου παίζει θεατρικά και σκέφτεται ρεαλιστικά Τι έκανες; Αποφοίτησα από το ...

Τ. Χατζηδημητρίου και Α. Tuncay νικητές του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη 2015

Οι Τάκης Χατζηδημητρίου και Ali Tuncay, ο Ελληνοκύπριος και Τουρκοκύπριος επικεφαλής, αντίστοιχα, της Τεχνικής ...

OPEN CALL #3 | Έπιπλα δημόσιου χώρου

Το «Παράθυρο» συμπράττει με το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία:Ίδρυμα Πιερίδη, για την δημιουργία ...

X