«Πολύχρωμη Πόλη» από την κολεκτίβα ZoneBox

H εικαστική παρέμβαση με τίτλο «Πολύχρωμη Πόλη» εγκαινιάζεται την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 19:00, από την κολεκτίβα ZoneBox, των μεταπτυχιακών φοιτητών Design του Πανεπιστημίου Frederick.

H «Πολύχρωμη Πόλη» παρουσιάζεται στο χώρο της κολεκτίβας, στη γωνία Πυγμαλίωνος και Περικλέους, στην παλιά πόλη [πάροδος Λήδρας].

Στο πλαίσιο της δεύτερης θεματικής παρουσίασης της ομάδας, ο χώρος της κολεκτίβας ZoneBox θα μετατραπεί και θα λειτουργήσει ως περίπτερο ενημέρωσης του οργανισμού “Hope For Children” UNCRC Policy Centre ([HFC].

Το έργο του HFC υλοποιείται μέσα από μια ποικιλία πρωτοβουλιών που αφορούν κυρίως κοινωνικά ευάλωτες ομάδες παιδιών, όπως οι ασυνόδευτοι ανήλικοι, υπό κακοποίηση και εκμετάλλευση (σεξουαλική, οικονομική και ψυχολογική) παιδιά, μέσω της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών με την παροχή και υλοποίηση εκστρατειών, φιλανθρωπικών εκδηλώσεων, συμβουλευτικών υπηρεσιών, χάραξη πολιτικής, σεμιναρίων, εργαστηρίων και δραστηριοτήτων μη τυπικής εκπαίδευσης και την εφαρμογή κοινωνικών προγραμμάτων.

Η ιδέα της εκδήλωσης στηρίζεται στη δημιουργία μιας πρωτοποριακής, φανταστικής, τρισδιάστατης πόλης ιδανική για τα παιδιά η οποία δημιουργεί ένα καταλυτικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους αλλά και για όλους τους μεγάλους που κρύβουν το παιδί μέσα τους.

Την όλη διαμόρφωση και λειτουργία του χώρου έχουν αναλάβει τα μέλη της κολεκτίβας ZoneBox, ενώ θα υπάρχει χορευτική ψυχαγωγία με τη συμμετοχή του κοινού “Zumba for parents & kids” από την Καρολίνα Αντωνίου Καμπούρη.

Η κολεκτίβα ZoneBox δημιουργήθηκε από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές στο Design του Πανεπιστημίου Frederick: Βασιλική Δελή, Δέσπω Έλληνα, Σάββα Θωμά, Γεωργία Ιωάννου,  Ειρήνη Κλοκκαρή, Ραφαέλλα Κυριακίδου, Νίκο Νικολάου, Μαρία Σκίτσα,  Άννα Μαρία Τιλ και τον καθηγητή τους, Γιάννη Τουμαζή.

Στόχος της ομάδας είναι, μέσα από κοινωνικές και εικαστικές παρεμβάσεις, να προωθήσει την «τέχνη της καθημερινότητας», χρησιμοποιώντας την παράδοση, τον επανασχεδιασμό και την ανακύκλωση.

Ταυτόχρονα, και μέσω συμμετοχικών δράσεων και πρακτικών, επιθυμεί να ευαισθητοποιήσει και να ενεργοποιήσει το κοινό της πόλης σε θέματα κοινωνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Με τη συνεργασία του Δήμου Λευκωσίας, του Δημοτικού Κέντρου Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: ‘Ιδρυμα Πιερίδη και του Πανεπιστημίου Frederick, η κολεκτίβα θα λειτουργεί για δέκα μήνες τον δικό της χώρο στην οδό Πυγμαλίωνος, στην παλιά πόλη.

Εκτός από τη βραδιά των εγκαινίων, ο χώρος θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή από τις 5-8 μ.μ. από τις 26 Ιουλίου μέχρι τις 11 Αυγούστου και από τις 21 Αυγούστου μέχρι 16 Οκτωβρίου 2013.

+ Πληροφορίες: Ζone Box Collective, τηλ: 99968347, 99850629

You May Also Like

Σταύρος Αντωνόπουλος στην γκαλερί Μορφή

Έργα μικρών διαστάσεων αλλά και ψηλόλιγνες κολώνες περιλαμβάνονται στη νέα έκθεση του εικαστικού και ...

Ο μακαρίτης ο εφτάψυχος

Το Σατιρικό Θέατρο παρουσιάζει την κυπριακή μουσική κωμωδία του Αχιλλέα Λυμπουρίδη «Ο Μακαρίτης ο ...

Η μουσική ατζέντα της εβδομάδας

Η δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου έφτασε με πολλές μουσικές εκδηλώσεις και συναυλίες που σε ...

«RainZonanceS 4» από τον Αντώνη Αντωνίου

Tο εν‐συνεχεία πρότζεκτ RainZonanceS το οποίο δημιουργήθηκε το 2008 από τον συνθέτη‐ηχοκαλλιτέχνη Αντώνη Αντωνίου, ...

Έκθεση φωτογραφίας από τον Ευαγόρα Ξυδά

Τις «Εν-τυπώσεις» του παρουσιάζει στην πρώτη ατομική έκθεση φωτογραφίας του ο Ευαγόρας Ξυδάς, από ...

O Σωτήρης Σόρογκας στην γκαλερί Μορφή

Εγκαινιάζεται την Τρίτη 16 Οκτωβρίου έκθεση με έργα του Σωτήρη Σόρογκα, στην γκαλερί Μορφή ...

X