«Το Πάλτο» | Η Paravan δημιουργεί την dream team της νέας σεζόν

Μουσική, κίνηση, εικόνα και λόγος είναι τα στοιχεία του έργου «Το Παλτό», για το οποίο συνεργάζονται μια σειρά από γνωστά ονόματα από το χώρο του θεάτρου, του χορού και της μουσικής – Επτά συνυπογράφουν τη σκηνοθεσία.

Το «Παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ παρουσιάζουν -αλλά ευτυχώς όχι κατακαλόκαιρα- η ομάδα Paravan και ο Διομήδης Κουφτερός τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Με συντελεστές μερικούς από τους κορυφαίους καλλιτέχνες από τον χώρο της υποκριτικής, του χορού και της σκηνογραφίας, η πρεμιέρα του έργου θα δοθεί στις 5 Οκτωβρίου στο κατάστημα του πρώην καφέ Da Capo, στη λεωφ. Μακαρίου Γ’, στη Λευκωσία.

Στο Pop-Up Festival

Η ομάδα Paravan με ιδρυτές τη Μελίτα Κούτα και τον Χάρη Καυκαρίδη και ο ηθοποιός Διομήδης Κουφτερός, ο οποίος σε αυτή την παραγωγή ανέλαβε τον ρόλο σκηνοθέτη και καθοδηγητή των εργαστηρίων υποκριτικής και κίνησης, θα παρουσιάσουν «Το Παλτό» στο πλαίσιο του φεστιβάλ Pop Up.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο φεστιβάλ στο πλαίσιο του Project Nicosia, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 28 Οκτωβρίου στην ερειπωμένη λεωφ. Μακαρίου, στο κέντρο της Λευκωσίας. Καταστήματα που δεν είναι διαθέσιμα σε επιχειρήσεις θα δοθούν σε πολλούς καλλιτέχνες και δημιουργούς για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, «Το Παλτό» θα δοθεί στο πρώην καφέ Da Capo.

Πρόκειται για ένα κείμενο του Νικολάι Γκόγκολ (Το Ημερολόγιο Ενός Τρελού), αντιπροσωπευτικό δείγμα του ρωσικού ρεαλισμού.

Στο έργο, ο Γκόγκολ καταγράφει την ιστορία ενός ασήμαντου ανθρώπου που φτάνει στον κόσμο «κομμένος-ραμμένος» για να γίνει δημόσιος υπάλληλος. Η επιθυμία του είναι να αγοράσει ένα παλτό που -εκτός από την προστασία από το κρύο- θα του προσφέρει κύρος και αποδοχή. Η κοινωνική του υπόσταση θα χαθεί όταν χάσει αυτό το παλτό.

Οι συντελεστές

Την -πολυμελή- σκηνοθετική ομάδα του έργου αποτελούν οι Χάρης Καυκαρίδης, Μελίτα Κούτα, Φώτης Νικολάου, Διομήδης Κουφτερός, Νεκτάριος Θεοδώρου, Μάριος Μεττής και Ελένη Σιδερά.

Κι αυτό γιατί το έργο προκύπτει μέσα από εργαστήρια στα οποία ο καθένας βάζει το δικό του σκηνοθετικό λιθαράκι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κούτα, Καυκαρίδης και Κουφτερός έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν στις παραγωγές Zoo, Ubu Roi, Έβελυν-Έβελυν.

Σ’ αυτή την παραγωγή, τους κύριους ρόλους του έργου κρατούν ο Μάριος Μεττής, ο Νεκτάριος Θεοδώρου και η Ελένη Σιδερά.

Ο χορευτής και χορογράφος Φώτης Νικολάου υπογράφει τη χορογραφία και ο Αντώνης Αντωνίου τη μουσική.

Τη σκηνογραφία ανέλαβαν εκτός από τους Κούτα και Καυκαρίδη η Λύδια Μανδρίδου και η Μαρίνα Χατζηλουκά.

Συμμετέχουν, επίσης, οι ηθοποιοί, μουσικοί και χορευτές Στέλλα Φιλιππίδου, Μάριος Κακουλή, Ιωάννα Κορδάτου, Gulio Filippo D’ Errico, Βασιλική Παπαμιχαήλ, Μαρία Πογιατζή, Εύα Καλομοίρη, Κωνσταντίνος Δημητρίου, Έλενα Γεωργιάδου, Κωνσταντίνος Σωκράτους, Κατερίνα Κυριάκου, Φαίδων Οδυσσέως και Εύρος Δίκαιος.

to_palto1to_palto2to_palto3to_palto4to_palto5

+ Η πρεμιέρα θα δοθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 20:30. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις στις 6, 9, 11, 12, 13, 18, 19, 20, 23, 25, 26 Οκτωβρίου.

Πληροφορίες τηλ. 70008086 και www.paravan.org.

You May Also Like

«Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια» : Η συνέχεια

Πενήντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του κλασικού μυθιστορήματος  «Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια» (To Kill ...

Διονύσης Σαββόπουλος: «Από μικρός χάσκω μπροστά στο θαύμα του κόσμου»

Συνέντευξη στη Νικόλ Καζαντζίδου, Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ο Διονύσης Σαββόπουλος γιορτάζει 50 ...

Εκάβη: Λιμάνια και Προάστια της Μεσογείου

Από τις 13 Δεκεμβρίου, το Laminarie φιλοξενείται από το NiMac – Δημοτικό Κέντρο Τεχνών ...

Βραβευμένες «Άλπεις» στην Αυστραλία

Το πρώτο βραβείο του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Σίδνεϊ απέσπασε η ταινία του Γιώργου ...

Ερευνητικό Σεμινάριο για τον Κινηματογράφο

Θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου ερευνητικό σεμινάριο που θα επικεντρωθεί σε επιλεγμένες αναγνώσεις από κείμενα σχετικά ...

Σήμα κινδύνου για το Θέατρο Σκάλα

Γράφει ο Βάσος Βάσου Τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζει το Θέατρο ΣΚΑΛΑ στη Λάρνακα, 20 ...

X