Ανοικτό στο κοινό το Θέατρο ΘΟΚ μετά τη θραύση και τρίτου υαλοπίνακα

Σε άμεση αφαίρεση όλων των υαλοπινάκων στην κουπαστή της σκάλας που οδηγεί από το φουαγιέ του νέου Θεάτρου ΘΟΚ στον εξώστη του, προχώρησε ο οργανισμός, μετά το σπάσιμο και νέου υαλοπίνακα το απόγευμα της Τετάρτης.

Είναι ο τρίτος υαλοπίνακας που σπάει στη συγκεκριμένη κουπαστή σε διάστημα μερικών μηνών.

Μάλιστα τους καλοκαιρινούς μήνες το θέατρο ήταν κλειστό και η είσοδος στο φουαγιέ ήταν απαγορευμένη, μέχρι να επιλυθεί το θέμα.

Το πρόβλημα είχε θεωρητικά λυθεί και το κτήριο δόθηκε πίσω στο κοινό, το οποίο αυτό το διάστημα συρρέει στο κτήριο για τις παραστάσεις του διεθνούς φεστιβάλ Κύπρια.

Ανοιχτό το φουαγιέ

Σε σημερινή ανακοίνωση αναφέρεται ότι το φουαγιέ του Θεάτρου παραμένει ανοικτό στο κοινό και διεξάγονται κανονικά όλες οι προγραμματισμένες παραστάσεις στις αίθουσες του Θεάτρου.

Με την αφαίρεση των εσωτερικών υαλοπινάκων στο χώρο του φουαγιέ από συνεργείο που δούλεψε εντατικά καθ’ όλη την χθεσινή μέρα μαζί με το προσωπικό του Οργανισμού, επιβεβαιώθηκε από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας η ασφαλής λειτουργία του φουαγιέ με βάση τις οδηγίες του Συμβούλου Ασφάλειας και Υγείας του ΘΟΚ.

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, το Δήμο Λεμεσού για την άμεση ανταπόκρισή τους  καθώς και το συνεργείο και  μέλη του προσωπικού του ΘΟΚ για την πολύωρη εργασία τους, χωρίς τους οποίους θα ήταν ακατόρθωτη στο σύντομο χρονικό διάστημα,  η ολοκλήρωση αφαίρεσης των υαλοπινάκων.

Τα χθεσινά

Σε χθεσινή ανακοίνωση του οργανισμού αναφέρεται ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΘΟΚ (το οποίο την ημέρα που έσπασε ο υαλοπίνακας είχε συνεδρία και ενήργησε άμεσα), ζήτησε από τον εργολάβο του έργου, Μιλτιάδη Νεοφύτου, να γίνει άμεση αφαίρεση των υαλοπινάκων ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα πρόσθετης θραύσης.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τον σύμβουλο ασφάλειας και υγείας του Οργανισμού και το τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβαση του κοινού στο θέατρο.

Ο ΘΟΚ βρίσκεται σε συζητήσεις σχετικά με το εναλλακτικό υλικό με το οποίο θα αντικατασταθεί το γυαλί.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

 

You May Also Like

Συστηματική ανασκαφή και αναστηλωτικές εργασίες στο Δεσποτικό Κυκλάδων

Νέα στοιχεία, που ολοκληρώνουν την εικόνα για την αρχιτεκτονική των κτιρίων γύρω από το ...

Αιχμές για το πολιτικό σύστημα έκρυβε η ταινία έναρξης του Φεστιβάλ Βενετίας

Αποστολή: Ιάκωβος Γωγάκης Ήρωες που καθορίζουν την τύχη ενός ολόκληρου έθνους, για τον Τζορτζ ...

Η Τuba Ozchorekchi Δημητρίου εκθέτει στην Πύλη Αμμοχώστου

Η Τούπα, μια ενθουσιώδης αυτοδίδακτη καλλιτέχνης, παρουσιάζει την πρώτη της ατομική έκθεση στην Πύλη ...

Φιλανθρωπικό Πανηγύρι Αγάπης

Η Εθελοντική Φιλανθρωπική Οργάνωση «Κοινωνία Κάριτας Κύπρου» – Ενορία Παναγίας των Χαρίτων, διοργανώνει για ...

Διέκοψε την έκθεσή του στη Δανία ο Ai Weiwei

Την έκθεσή του στο Μουσείο Faurschou στην Κοπεγχάγη διέκοψε ο Κινέζος εικαστικός και ακτιβιστής ...

X