Εξυπηρέτηση πελατών

Γράφει ο Σταυρίνος Κυριάκου

Το δύσκολο πράμα στην Κύπρο, έννεν να έβρεις άθρωπον να σου κάμει την δουλειά που θέλεις. Το δύσκολο είναι τζείνος που έννα σου κάμει την δουλειά, να μεν σου γελάσει τζαι να σε βοηθήσει άμα υπάρχει πρόβλημα.

Η εμπειρία μου με πολλούς Κυπραίους που έχουν δουλειές δικές τους, εν η εξής: Πάεις να γοράσεις κάτι, είτε υπηρεσία είτε προϊόν. Το πρώτο πράμα που θα κάμει ο πωλητής είναι να σε συγκόψει αν καταλάβεις ή αν είσαι αχάπαρος. Αν είσαι ενημερωμένος, θα φουτουνιαστεί τζαι θα συμπεριφέρεται όπως τον σιεσμένο που καρτερά γραμμή στην τράπεζα. Εν η φάση που μετά που έννα φύεις, έννα πάει στην γραμματέα τζαι να της πει “εγινήκαν μου ούλλοι πογιατζίες/υδραυλικοί/τεχνικοί. Αφού καταλάβει, να πάει να τα κάμει μόνος του”.

Αν είσαι αχάπαρος τζαι ειδικά αν δεχτείς χωρίς αμφισβήτηση την πρώτη του πρόταση, θα είσαι ο καλύτερός του πελάτης. Θα σου μπήξει ό,τι πιο κινέζικο παλιόπραμα έσιει ή ό,τι έμεινε σε στοκ που πριν τες φασαρίες, τζαι θα σου κόψει τζαι την κκελλέν σου. Εγιώ στραώννω τζαι πουλώ τζαι εσού άμπλεπε τζαι γόραζε, που ελάλεν τζαι η στετέ μου η Ευαγγελία.

Εν πάση περιπτώσει, πες εκατάφερες τζαι επέρασες τούτον το στάδιον του πρώτου debate με τον πωλητή. Έπιασες τζείνο που έθελες ή εκόττησέ σου την αηδία που έφερε που το Βιετνάμ με 2 σελίνια. Τζιαμαί που έννα χαλάσει ή που έννα έσιεις πρόβλημα, θα σου συμπεριφερτεί σάννα τζαι έννεν τζείνος που σου το επούλησε, σάννα τζαι ήβρες το χαμαί.

Αν εν τεχνίτης τζαι έκαμέν σου δουλειά, απλά θα σου έβρει μια δικαιολογία που αψηφά τους νόμους της φυσικής τζαι της χημείας. Του στυλ “όι κουμπάρε, εν τζαι πέφτει ο τοίχος σου. Εν το σπίτι που αναπνέει τζαι ανοίει. Τον άλλο μήνα να έρτω να σου κάμω έναν σουβά τζαι έννα σάσει”. Τον άλλο μήνα απλά έννα εξαφανιστεί όπως τον Χάρυ Πότερ τζαι εν θα σου απαντά τα τηλέφωνα.

Αν εγόρασες κάτι που κατάστημα, θα πρέπει να περάσεις το παιγνίδι των 20 ερωτήσεων. “Μα σαν εδούλευκε έσβησε;”, “Έτσι πάνω σ’ άνεμον;”, “Τζαι εν του έκαμες τίποτε;”. Αν τα καταφέρεις τζαι πείσεις τον ότι το μασκαραλλίκκι που σου εμπάξιωσεν εν ελαττωματικό τζαι πρέπει να σου το αλλάξει, το πιο πιθανόν είναι να το πιάσει, να σε ταλαιπωρήσει τζαι κάμποσον τζιαιρόν τζαι μόνο αν δεν έβρει τρόπο να σου γελάσει διαφορετικά, θα σου κάμει την δουλειά σου.

Η κυπριακή εξυπηρέτηση πελατών είναι σχολή που μόνη της. Δεν διδάσκεται πούποτε στον κόσμο. Περνά που γενιά σε γενιά τζαι που δάσκαλο σε μαθητή. Οι Κινέζοι έχουν το κουγκφού, εμείς έχουμε την παραποθκιά. Ίντερνετ κουμπάρε τζαι κανεί.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Αστέρω – Μέρος 20ο

Γράφει ο Σταυρίνος Κυριάκου Υπάρχει λοιπόν ένας παράλληλος κόσμος με τον δικό μας. Η ...

Αστέρω – Μέρος 5ο

Γράφει ο Σταυρίνος Κυριάκου Εστέκετουν δίπλα που το κρεβάτιν της, ακίνητον. Το μόνον πράμαν ...

Ο Κυπραίος, ο φονιάς της ομορφιάς

Τα καλοτζαίρκα, οι διακοπές που μου αρέσκουν είναι να πηαίννω κάμπινγκ. Ήταν οι αγαπημένες ...

Οι γκέι

Γράφει ο Σταυρίνος Κυριάκου Παρακολουθώ τον τελευταίον τζ’αιρό τη «θύελλα αντιδράσεων» για τζ’είνην τη ...

Μέρα 20ή

Γράφει ο Σταυρίνος Κυριάκου Αγαπημένη μου κόρη, Το εικοστό γράμμα που σου γράφω. Παρακάτω ...

X