Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η Όπερα της Νέας Υόρκης

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου η Όπερα της Νέας Υόρκης αφότου ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι απέτυχε να συγκεντρώσει αρκετά χρήματα προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία της.

Μία επείγουσα έκκληση εξεύρεσης πόρων από την 70χρονη εταιρεία, η οποία ονομάστηκε «Η Όπερα του Λαού» από τον τότε δήμαρχο της Νέας Υόρκης Φιορέλο ΛαΓκουαρντία, απέφερε μόλις σχεδόν δύο εκατομμύρια δολάρια από τα επτά που απαιτούνταν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η Όπερα λειτουργούσε ως η εναλλακτική επιλογή στην ακριβότερη Metropolitan Opera και στόχευε στην παρουσίαση “καινοτόμων” παραστάσεων, όπως η τελευταία “Άννα Νικόλ”, μια όπερα βασισμένη στη ζωή και τον θάνατο της Αν Νικόλ Σμιθ…, της στριπτιζέζ από το Τέξας που στα 26 της παντρεύτηκε τον μεγιστάνα των πετρελαίων, 89χρονο τότε Τζ. Χάουαρντ Μάρσαλ.

Στη New York City Opera έκαναν το ντεμπούτο τους μεγάλα αστέρια της όπερας, όπως ο Πλάθιντο Ντομίνγκο και η Μπέβερλι Σιλς.

Το 2009, κλήθηκε να αναλάβει δράση ως καλλιτεχνικός διευθυντής ο Τζορτζ Στιλ, όταν η εταιρεία είχε ήδη σημαντικά οικονομικά προβλήματα.

“Όταν ανέλαβα δεν κατάλαβα πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση. Γνωρίζοντας όμως τώρα, θα το ξανάκανα: θα δημιουργούσα μουσική με όλο μου το είναι και θα έκανα ό,τι ήταν δυνατό για αυτή την εκπληκτική αμερικανική εταιρεία”.

Ο Στιλ δήλωσε ότι τα οικονομικά χρέη της εταιρείας στοιβάζονταν από το 2003 και ανέρχονταν σε δεκάδες εκατομμύρια, ποσό που ήταν αδύνατο να αναστραφεί.

Γι’ αυτό και διάφορα εξειδικευμένα έντυπα στη Νέα Υόρκη έκαναν λόγο για έναν “προδιαγεγραμμένο θάνατο”.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

Μια μέρα στο Θεατρικό Μουσείο Κύπρου

Μια μέρα αφιερωμένη σε παιδιά 8 έως 12 ετών πραγματοποιεί στους χώρους του το ...

O Σωκράτης Μάλαμας στη Λευκωσία

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη περιοδεία και τις sold out εμφανίσεις στην Αθήνα και σε πολλές ...

Αγγελάκας, Αλκίνοος κ.ά. σε συναυλία αλληλεγγύης

Συναυλία αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης των 15 συλληφθέντων αντιφασιστικής μηχανοκίνητης πορείας στην Αθήνα, πραγματοποιείται ...

Ο Χρίστος Γεωργίου εκτελεστικός διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου του ΔΙΘ

Ο Χρίστος Γεωργίου είναι ο νέος εκτελεστικός διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου ...

Κατάμεστο το Αρχαίο Ωδείο Πάφου για τον Al Di Meola

Ένας από τους αγαπημένους αλλά και σημαντικότερους κιθαρίστες όλων των εποχών, ο Αl Di ...

ΚΥΠΡΙΑ | Ακυρώνεται η παράσταση «Φωνές της Κύπρου»

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν ότι η μουσική παράσταση με ...

X