«Η Βασίλισσα του Χιονιού» από το Θέατρο Ειδεκανού

Η Νικολέττα Βερύκιου και η Έλενα Παυλίδου παρουσιάζουν εκ νέου την παραγωγή «Η Βασίλισσα του Χιονιού» μετά τις παραστάσεις του Μάρτη, στις 19 και 20 Οκτωβρίου στην αίθουσα Καστελιώτισσα.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών ενώ μετά το τέλος της παράστασης ακολουθεί εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού.

Οι ηθοποιοί αφηγούνται και αναπλάθουν με κάθε πρόσφορο σκηνικό μέσο το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Η Βασίλισσα του Χιονιού».

Δείτε το teaser:

Με τη χρήση ενός μικρού σκηνικού που εντάσσει τα παιδιά στη διαδικασία της δραματοποίησης, η παράσταση αφηγείται τις περιπέτειες της μικρής Γκέρντας, στην αναζήτηση του Κέι, του αδελφικού φίλου της, ο οποίος χάθηκε ακολουθώντας κάποτε τη μυστηριώδη βασίλισσα του Χιονιού.

Τα εμπόδια που συναντά το νεαρό κορίτσι γίνονται τα στάδια που περνά μέχρι την ενηλικίωσή του.

Η ιστορία της Γκέρντας και του Κέι δίνει κίνητρα αναστοχασμού πάνω στις έννοιες της αθωότητας και της αγάπης.

Πρόκειται για ένα αλληγορικό ταξίδι προς την ενηλικίωση, όπου στο τέλος η επιμονή της Γκέρντας δικαιώνεται και η αθωότητα της παιδικής ηλικίας θριαμβεύει.

Έμφαση δίνεται στην αναπαράσταση του δράματος με απλά σκηνικά μέσα και καθημερινά αντικείμενα που μεταμορφώνονται στα πλαίσια της παράστασης, ως αντίβαρο στην υπερπληθώρα ερεθισμάτων στην καθημερινότητα των παιδιών.

Η παράσταση «Η Βασίλισσα του Χιονιού» προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία μιας διαφορετικής προοπτικής θέασης, καθώς κάθονται σε ημικύκλιο στο πλάι και μπροστά από το μικρής κλίμακας σκηνικό και πολύ κοντά στις ηθοποιούς. Έχουν έτσι μια άμεση επαφή με την θεατρική δράση και τη δυνατότητα για μεγαλύτερη συμμετοχή στο δρώμενο.  Επιπλέον μικρά διαδραστικά στοιχεία εντείνουν το βιωματικό χαρακτήρα του έργου.

Η παράσταση είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για παρουσίαση σε παιδιά Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης. Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση στις 19 και 20 Οκτωβρίου, προτρέπονται να επικοινωνήσουν έγκαιρα για κράτηση θέσεων.

Θεατρικό εργαστήρι «Στα Ίχνη του Κέι ή πώς να φτιάξετε μια ιστορία με απλά υλικά»

Μετά το τέλος της «Βασίλισσας του Χιονιού», ακολουθεί θεατρικό εργαστήρι για μικρή ομάδα παιδιών ηλικών 6-10 ετών και είναι σχεδιασμένο από τις δύο ηθοποιούς της παράστασης.

Το θεατρικό εργαστήρι είναι βασισμένο πάνω στην ιστορία της «Βασίλισσας του Χιονιού», ενώ τα θεατρικά παιχνίδια στα οποία θα συμμετάσχουν τα παιδιά έχουν στόχο να εξοικειώσουν τους μικρούς θεατές με το τι είναι θέατρο και πώς μπορούν απλά και καθημερινά αντικείμενα να μεταμορφωθούν σε θεατρικά εργαλεία, ικανά να πουν μια ιστορία.

διάρκεια: 1 ώρα
μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 παιδιά
ηλικίες: 6-10
συμμετοχή: 5 ευρώ

+ Στις 19 και 20 Οκτωβρίου στις 11:00 στην Αίθουσα Καστελιώτισσα.

Η παράσταση έχει διάρκεια 50 λεπτά. Εισιτήρια προς 5 ευρώ. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και η κράτηση είναι απαραίτητη στα τηλ. 99429638 και 99849598 ή ηλεκτρονικά eidekanou@gmail.com.

Το εργαστήρι έχει διάρκεια μιας ώρας. Κόστος συμμετοχής 5 ευρώ. Η δήλωση συμμετοχής στο εργαστήρι είναι απαραίτητη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

  • Show Comments

You May Also Like

Νέες παραστάσεις για τα «Ορφανά» από το Θέατρο ΑντίΛογος

Το Θέατρο ΑντίΛογος, μετά τις sold out παραστάσεις του 2018 για το βραβευμένο έργο ...

Ψευδής Ρομαντισμός | Έκθεση του Δημήτρη Νεοκλέους

Fake: Είναι η ψευδής γνώση, η ψευδής πληροφορία, η ψευδής εμπειρία μέσα από ορισμένες ...

«Have nothing to say» της Μιλένα Ugren Κούλας

«Τελικά όλα έχουν σχέση με το πως και τι λέμε στους άλλους και το ...

Ο Clemens Behr στην γκαλερί Penindaplinena

Την ατομική έκθεση του Γερμανού καλλιτέχνη Clemens Βehr παρουσιάζει από την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου ...

65 λεπτά! | Νέα παράσταση από το Θέατρο Δέντρο

Οκτώ παραστάσεις θα δώσουν οι συντελεστές της νέας παραγωγής του «Θέατρο Δέντρο» με τίτλο ...

Έκθεση ζωγραφικής του Απόστολου Γιαγιάννου

H Alpha Gallery εγκαινιάζει την Τρίτη 15 Μαΐου 2012 την ατομική έκθεση ζωγραφικής του ...

X