«Μεθεόρτια» στην Αθήνα με έργα Κυπρίων και Ελλήνων καλλιτεχνών

Επτά Κύπριοι και επτά Έλληνες καλλιτέχνες συμμετέχουν σε μια κοινή έκθεση με τίτλο «Μεθεόρτια», από τις 17 Οκτωβρίου 2013 στο Πολιτιστικό Κέντρο Κύπρου στα Εξάρχεια.

Στόχος της έκθεσης είναι η προώθηση της σύγχρονης εικαστικής σκηνής και o διάλογος ανάμεσα στους καλλιτέχνες των δύο χωρών.

Στην έκθεση «παρουσιάζεται το αποτέλεσμα, το τέλος μιας πράξης, τα απομεινάρια, αφήνοντας τον θεατή να φανταστεί τι προηγήθηκε. Ο τίτλος εκφράζει την έκθεση ως γεγονός και αποτέλεσμα μιας προεργασίας, τη συνεύρεση των καλλιτεχνών και τα μετά εορτής γεννήματα», αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Συμμετέχουν: Χριστίνα Γιακουμέλου, Νίκος Γυφτάκης, Γιώτα Ιωαννίδου, Σώζη Κωνσταντινίδου, Μαριάννα Κωνσταντή, Αναστασία Μηνά, Αθηνά Νικολάου, Μιχαήλ Παρλαμάς, Αντρέας Πασιάς, Χάρης Πασπαλλής, Φωτεινή Πούλια, Ιωάννης Τσούμας, Λίλια Χατζηγεωργίου και Κατερίνα Χορταριά

Το ερώτημα «μπορεί η συνεύρεση να αλλάξει την ψυχική μας κατάσταση ή απλά την αναβάλλει μέχρι να ξαναεπιστρέψουμε στην μοναχικότητα;», καλούνται να απαντήσουν οι συμμετέχοντες.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο πώς αντιλαμβάνονται και ερμηνεύουν οι καλλιτέχνες το μεθεόρτιο συναίσθημα.

«Οι εντυπώσεις των αισθήσεων ανακαλούν στη συνείδηση των καλλιτεχνών ψυχικές εικόνες και παραστάσεις, εμπειρίες και συναισθήματα που μετατρέπονται σε ύλη, υφή, όγκο, χρώμα, εμποτισμένα με νοήματα.

Πρόκειται για μια πολυδιάστατη έκθεση, με έργα από όλα σχεδόν τα πεδία της σύγχρονης εικαστικής σκηνής και επιχειρεί να υποτάξει τη συνείδηση με αισθητηριακό-συναισθηματικό υλικό και να θέσει ερωτήματα στο κοινό».

Την έκθεση επιμελείται ο Μιχάλης Ευσταθίου.

(ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΙΟ) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΥΠΡΟΥ

Το Πολιτιστικό Κέντρο Κύπρου αποτελεί μια γέφυρα επικοινωνίας των απόδημων Κυπρίων με τον τόπο τους, αλλά και ένα ενεργό πυρήνα πολιτισμού.

Στόχος του Κέντρου είναι η προάσπιση και ανάδειξη του Κυπριακού Πολιτισμού αλλά και της σύγχρονης εικαστικής σκηνής της Κύπρου και της Ελλάδας.

Σε συνεργασία με αρκετά Πανεπιστήμια της Ελλάδας, όπως το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πάντειον Πανεπιστήμιο έχει διοργανώσει συνέδρια, ομιλίες και ακαδημαϊκές ημερίδες.

Στο Κέντρο υπάρχει επίσης μια σπάνια βιβλιοθήκη με πλούσιο λογοτεχνικό, ποιητικό,πολιτιστικό υλικό.

Στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Κύπρου, έχουν παρουσιαστεί αρκετές σημαντικές εκθέσεις Κυπρίων και Ελλήνων καλλιτεχνών όπως: «Reformations» της Μαρίας Κυπριανού, «EMBOΛΙΜΑ» των Έφης Σπύρου, Χρήστου Μιχαηλίδη και Κυριάκου Κουσουλίδη.

+ Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στις 20:00 στο Παρασκευαΐδιο Πολιτιστικό Κέντρο Κύπρου [Μεθώνης 11 και Ιπποκράτους, Εξάρχεια], στην Αθήνα.

Ώρες λειτουργίας Δευτέρα-Παρασκευή 12:00-19:00. Πληροφορίες τηλ. 0030 2103619789.

Η έκθεση θα παραμείνει μέχρι τις 13 Νοεμβρίου 2013.

 

You May Also Like

Η ΣΟΚ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου συνεργάζεται με το Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια για τη συμπαραγωγή της ...

H ομάδα χορού Aterballetto ξεδιπλώνει το ανθρώπινο σώμα

Δύο μοναδικές παραγωγές που παραπέμπουν σε ένα «παιχνίδι» μεταξύ των δύο φύλων θα παρουσιάσει ...

«Κυρία Μαργαρίτα» από τους Γιολάντα Χριστοδούλου και Αλέξη Βασιλείου

Την «Κυρία Μαργαρίτα», το ανατρεπτικό θεατρικό κείμενο του Βραζιλιάνου Ρομπέρτο Ατάυντε, ερμηνεύει η Γιολάντα ...

Δέκα δράσεις για τα 10χρονα του theYard.Residency

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την έναρξη του καλλιτεχνικού προγράμματος φιλοξενίας theYard.Residency, ένα πρότζεκτ ...

Τρίο Τεκκέ και djs μαζί, στις 22 Δεκεμβρίου

Μετά την επιτυχημένη του περιοδεία στο εξωτερικό το περασμένο καλοκαίρι, το δημοφιλές γκρουπ Τρίο ...

«Το λιβάδι που δακρύζει» στο Ριάλτο

Την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Το λιβάδι που δακρύζει» [2004] προβάλλει το Θέατρο Ριάλτο ...

X