Το Μουσείο «Το Πλουμιστό Ψωμί» πάει Πάφο

Το Μουσείο «Το Πλουμιστό Ψωμί» ταξιδεύει στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Παλιά Ηλεκτρική», στην Πάφο, από τις 17 μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 2013.

Για μια βδομάδα, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο του μουσείου και τα πορίσματα των ερευνών του μέσα από τρία δρώμενα:

•    Συμπόσιο με θέμα το ψωμί στην τοπική κοινωνία της Πάφου δια μέσου των αιώνων
•    Θεατρική παράσταση Ο ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ σε σκηνοθεσία Χλόης Μελίδου [βασισμένη σε δραματοποιημένα παραμύθια με θεματολογία σχετική με το ψωμί]
•    Παιδικό εργαστήρι αρτοδημιουργίας με παραμύθια και θεατρικό παιχνίδι

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις θα λειτουργεί έκθεση πλουμιστού ψωμιού και θα διευθετηθούν επισκέψεις σχολείων και οργανωμένων συνόλων της επαρχίας Πάφου. Το έργο έχει τεθεί υπό την αιγίδα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και στηρίζεται από τον Δήμο Πάφου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Πάφου κύριος Σάββας Βέργας.

+ Από τις 17 μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 2013 στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Παλιά Ηλεκτρική», στην Πάφο. Την έκθεση διοργανώνουν το Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο και το Μουσείο «Το Πλουμιστό Ψωμί».

Ωρες λειτουργίας 09:00-19:00. Πληροφορίες τηλ. 99681999, 99526772, e-mail: museum@technodromio.org και www.technodromio.org

Το Μουσείο «Το Πλουμιστό Ψωμί»
Το Πλουμιστό Ψωμί είναι ένα πρωτοποριακό Μουσείο στη Λεμεσό. Στεγάζει μια μοναδική συλλογή παραδοσιακών πλουμιστών ψωμιών της Κύπρου που δημιούργησε η ερευνήτρια/συγγραφέας Δωρίτα Βοσκαρίδου.
Στα πλαίσια της λειτουργίας του χώρου διοργανώνονται σε συνεχή βάση εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Διαλέξεις, σεμινάρια, σχετικά με την παράδοση, το ψωμί, την τέχνη, τη λογοτεχνία, βραδιές ανάγνωσης, ποιητικές βραδιές, εργαστήρι για παιδιά, ανάγνωση παραμυθιού, μαθήματα μαγειρικής, γευσιγνωσία.

Το Μουσείο έχει επιδείξει από της ιδρύσεώς του έντονη δραστηριότητα σε θέματα λαογραφικής έρευνας, δημιουργία και εξέλιξη συλλογής και αρχείου. Εφαρμόζεται πρόγραμμα μουσειακής αγωγής, ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά, το οποίο έχει καταρτιστεί από επιστημονικό προσωπικό με γνώσεις και εμπειρία στον τομέα της έρευνας, της θεατρικής, μουσικής και μουσειακής αγωγής. Λειτουργεί επίσης πωλητήριο με αντίγραφα των παραδοσιακών πλουμιστών ψωμιών και σύγχρονες αρτοδημιουργίες.

+ Γρηγόρη Αυξεντίου 9, 3021
Τηλ: 25340347, 99681999, 99526772,
e-mail: toploumistopsomi@live.com

Το Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο

Το Κέντρο Λόγου και Τεχνών ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΙΟ, δημιουργήθηκε το 2012 με σκοπό την έρευνα, και εμβάθυνση σε λογοτεχνικά και καλλιτεχνικά θέματα και τη  διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων κάθε είδους που εξυπηρετούν το σκοπό αυτό. Αποτελεί ένα δημιουργικό πεδίο έκφρασης όπου αναδεικνύεται ο πολιτισμός, η παράδοση του τόπου μας και οι τέχνες κάθε μορφής.
Η μουσική, οι εικαστικές τέχνες, το θέατρο, η λογοτεχνία αποτελούν αντικείμενο έρευνας ως παράγοντες που συμβάλουν στην εξέλιξη του ανθρώπου και της κοινωνίας.

Ένας από τους βασικούς τομείς δράσης του Τεχνοδρομίου προκύπτει από τη διαχείριση του Μουσείου «Το Πλουμιστό Ψωμί», στη Λεμεσό, που ασχολείται με την καταγραφή και έρευνα  γύρω από θέματα λαογραφίας και κυρίως των πλουμιστών, παραδοσιακών ψωμιών.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

Γιορτή στη Νεκρή Ζώνη

Φεστιβάλ με προβολές, μουσική και όχι μόνο διοργανώνει το Σάββατο 12 Μαΐου το Κίνημα ...

«Η παγίδα» του Ρομπέρ Τομά στο Θέατρο Διόνυσος

Το ψυχολογικό θρίλερ «Η παγίδα», ένα έργο του Ρομπέρ Τομά σε μετάφραση του Αντώνη ...

Moving Silence: παράσταση μουσικής και κινηματογράφου

Στα πλαίσια του 3ου X-Dream Festival, το Ίδρυμα ARTos σε συνεργασία με το Ινστιτούτο ...

Επιστρέφει το Ινκόγκνιτο στον ΘΟΚ

Η παράσταση ΙΝΚΟΓΚΝΙΤΟ που χάρισε στη Στέλα Φυρογένη το βραβείο ερμηνείας καλύτερου γυναικείου ρόλου ...

«Ad Astra» στις κυπριακές αίθουσες

Από τις 19 Σεπτεμβρίου προβάλλεται στους κινηματογράφους η ταινία επιστημονικής φαντασίας Ad Astra, με ...

Θεατρικό «Συμβόλαιο Εργασίας»

Η Fresh Target Theatre Ensemble και η Paravan Proactions μετά από την επιτυχημένη συνεργασία ...

X