Φαίδων Οδυσσέως

Ο Φαίδων Οδυσσέως κινείται μεταξύ χορού και θεάτρου, ρεαλισμού και οράματος

Πού κινείσαι;

Μεταξύ δύο παράλληλων κόσμων. Αυτόν του ρεαλισμού [της γυμνής αλήθειας] και του δικού μου οράματος, που είναι σε συνεχή εξέλιξη και λειτουργία.

Ποιος θα είσαι;

Στο έργο «Το παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ, υποδύομαι έναν φανταστικό χαρακτήρα ο οποίος βγήκε στην επιφάνεια μέσα από πολλούς αυτοσχεδιασμούς, καλή ενέργεια και κατεύθυνση από τους σκηνοθέτες μου. Ζωντανεύει μέσα από τα όνειρα του πρωταγωνιστή Ακάκιου Ακακίεβιτς, αλλά και την αληθινή καθημερινότητά του. Είναι ένας χαρακτήρας εγκλωβισμένος στον εαυτό του, που τρέφεται από την καθημερινότητα του συνόλου με όλες τις ανησυχίες, κοινωνικά ζητήματα και συναισθήματα που μπορεί να έχει ένας σύγχρονος άνθρωπος.

Και μετά; 

Θα ακούσω τι έχει περισσότερη ανάγκη ο Φαίδωνας και θα ακολουθήσω το ένστικτό μου. Η ευκαιρία αυτή με το θεατρικό έργο μού έδωσε τη δυνατότητα να ανακαλύψω άλλες πτυχές του εαυτού μου και να αφήσω πολλά δήθεν στη ζωή μου που δεν μου χρειάζονταν. Γνώρισα όμορφους καλλιτέχνες και ανθρώπους με πάθος για τη δουλειά τους και μια άλλη είδους ζωτική ενέργεια για τη ζωή που μου χάρισε μαθήματα ζωής.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ερμίνα Εμμανουήλ

Ποια είσαι; Είμαι η Ερμίνα Εμμανουήλ, είμαι εικονογράφος και γραφίστρια. Ζω και εργάζομαι στη ...

Κώστας Σιλβέστρος

Ο Κώστας Σιλβέστρος σκηνοθέτησε τον “Πλούτο”, καταχειροκροτήθηκε και τώρα τρέχει Τι κάνεις; Τρέχω!!! Πού ...

SQUARE

Τρεις φίλοι οι Σάββας Σαβουλλής, Παναγιώτης Αντωνίου, Αλέξης Χατζηπροκοπίου δημιούργησαν ένα… τετράγωνο στο κέντρο της ...

Χέλεν Σάββα

Η Χέλεν Σάββα κινητοποιείται από το συναίσθημα και τον κόσμο γύρω της Τι κάνεις; ...

Σκεύη Λαού

Η Σκεύη Λαού κοιτάζει ευρυγώνια και εστιάζει Τι κάνεις; Τελείωσα στην Αγγλία καλές τέχνες, ...

Σωσάννα Τομάζου

Ποια είσαι; Είμαι μια νέα σκηνογράφος/ενδυματολόγος θεάτρου. Η αγάπη μου για τις τέχνες και ...

X