Φαίδων Οδυσσέως

Ο Φαίδων Οδυσσέως κινείται μεταξύ χορού και θεάτρου, ρεαλισμού και οράματος

Πού κινείσαι;

Μεταξύ δύο παράλληλων κόσμων. Αυτόν του ρεαλισμού [της γυμνής αλήθειας] και του δικού μου οράματος, που είναι σε συνεχή εξέλιξη και λειτουργία.

Ποιος θα είσαι;

Στο έργο «Το παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ, υποδύομαι έναν φανταστικό χαρακτήρα ο οποίος βγήκε στην επιφάνεια μέσα από πολλούς αυτοσχεδιασμούς, καλή ενέργεια και κατεύθυνση από τους σκηνοθέτες μου. Ζωντανεύει μέσα από τα όνειρα του πρωταγωνιστή Ακάκιου Ακακίεβιτς, αλλά και την αληθινή καθημερινότητά του. Είναι ένας χαρακτήρας εγκλωβισμένος στον εαυτό του, που τρέφεται από την καθημερινότητα του συνόλου με όλες τις ανησυχίες, κοινωνικά ζητήματα και συναισθήματα που μπορεί να έχει ένας σύγχρονος άνθρωπος.

Και μετά; 

Θα ακούσω τι έχει περισσότερη ανάγκη ο Φαίδωνας και θα ακολουθήσω το ένστικτό μου. Η ευκαιρία αυτή με το θεατρικό έργο μού έδωσε τη δυνατότητα να ανακαλύψω άλλες πτυχές του εαυτού μου και να αφήσω πολλά δήθεν στη ζωή μου που δεν μου χρειάζονταν. Γνώρισα όμορφους καλλιτέχνες και ανθρώπους με πάθος για τη δουλειά τους και μια άλλη είδους ζωτική ενέργεια για τη ζωή που μου χάρισε μαθήματα ζωής.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Αντώνης Αντωνίου

5.12.2010 Ο Αντώνης Αντωνίου χορεύει και προβάρει τις κινήσεις του στον ΘΟΚ   Τι ...

Κωνσταντίνα Σκαλιώντα

Η Κωνσταντίνα Σκαλιώντα τρέχει από πρόβα σε πρόβα και από χώρα σε χώρα Τι ...

Arts Embrace

Ποιοι είσαστε; Ο πολιτιστικός οργανισμός Arts Embrace είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με ιδιαίτερη ...

Χάρης Βαρνάβας

Ποιος είσαι; Κατάγομαι από τη Λάρνακα, και τα τελευταία χρόνια κατοικώ στη Λευκωσία. Από ...

Παναγιώτης Δουκανάρης

Ποιος είσαι; Είμαι ο Παναγιώτης Δουκανάρης και κατάγομαι από την Κύπρο. Μέχρι πρόσφατα ζούσα ...

Χαραλαμπία Θεοφάνους

Η Χαραλαμπία Θεοφάνους στοχεύει σε όμορφες συνεργασίες Τι κάνεις; Είμαι ηθοποιός δημιουργός, όπως μας ...

X