Διεθνές Συμπόσιο για την Επιμέλεια Σύγχρονης Τέχνης την 1η και 2 Νοεμβρίου

Ένα διεθνές Συμπόσιο με τίτλο «Curatorial Practices Reframed: Politics and Pedagogy in Curating Contemporary Art» πραγματοποιείται στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου την 1η και 2 Νοεμβρίου.

Το Συμπόσιο συνδιοργανώνουν το τμήμα Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας: Συνεργασία Ίδρυμα Πιερίδη (NiMAC).

Στο πλαίσιο του συμποσίου, διακεκριμένοι επιμελητές, επαγγελματίες από μουσεία, καλλιτέχνες και ακαδημαϊκοί θα συναντηθούν για να εξετάσουν την πολυπλοκότητα των πρακτικών επιμέλειας εκθέσεων όπως αυτές διαμορφώνονται σήμερα και να διερευνήσουν τις πολιτικές δυνατότητες της επιμέλειας εκθέσεων ως μια νέα ριζοσπαστική τάση παιδαγωγικής και κριτικής πολιτιστικής παραγωγής.

Το πρόγραμμα του συμποσίου περιλαμβάνει 35 ομιλίες από 15 διαφορετικές χώρες, με κύρια ομιλήτρια (keynote) την Δρ Dorothee Richter από το Πανεπιστήμιο Τεχνών της Ζυρίχης.

Θα πραγματοποιηθεί και μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης αναφορικά με το θέμα με τους Καθ. Pam Meecham, Δρ Julia Moritz, Δρ Maja Ciric και Michael Birchall.

Θα πραγματοποιηθούν, επίσης, δύο εργαστήρια, ένα εκ των οποίων θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών, την επομένη του συμποσίου ως τελετή λήξης.

Το εργαστήριο αποτελεί μέρος της νέας επικείμενης έκθεσης στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών, με τίτλο Άλλες Ενδείξεις/ Other Indications που θα ανοίξει στις 23 Νοεμβρίου.

Η έκθεση Other Indications είναι σχετική με τα θέματα του συμποσίου και αφορά την αμφισβήτηση συμβατικών διαδικασιών επιμέλειας μέσα από πειραματικές και καινοτόμες προσεγγίσεις.

Οι συμμετέχοντες στο συμπόσιο θα έχουν πρόσβαση στη διαδικασία του στησίματος της έκθεσης μέσα από ξενάγηση στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών.

Το συμπόσιο είναι μέρος του ερευνητικού προγράμματος «Οι Πολιτικές Δυνατότητες των Πρακτικών Επιμέλειας Συγχρονης Τέχνης και Οι Εκπαιδευτικές τους Προεκτάσεις» που ξεκίνησε το 2011 και αφορά την κριτική διερεύνηση διαφόρων πρακτικών επιμέλειας τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Το έργο πραγματοποιείται με εσωτερική χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (Επιστημονικός υπεύθυνος δρ Έλενα Στυλιανού) και υποστηρίζεται από το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών.

Το συμπόσιο θα διεξαχθεί στα αγγλικά.

+ Το συμπόσιο είναι ανοιχτό στο κοινό, αλλά είναι απαραίτητη η κράτηση λόγω περιορισμένων θέσεων. Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: info@oncurating.com και τηλ. 22559600.

Λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα του συμποσίου μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συμποσίου

You May Also Like

Παρουσίαση δίσκου από τον acapella solo loop

O acapella solo loop [Δημήτρης Σπύρου] παρουσιάζει τον δίσκο του με τίτλο «Ανησυχίες ενός ...

Δεύτερο Παλαιστινιακό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου

Το 2o Παλαιστινιακό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, στις 9 – 12 ...

Méditerranée | Έκθεση στο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη

Το Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη παρουσιάζει την Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης Méditerranée από τις ...

Πρώτη εμφάνιση για την νεοσύστατη «Μ[πάντα] Λάθος»

Μετά την… δολοφονική συνεργασία τουs στη παράσταση Killerτης Onion Art, οι Ειρένα Αβρααμίδου, Μάνος ...

Ελένη Βιτάλη και Παναγιώτης Μάργαρης στην Κύπρο

Ένα μοναδικό ρεσιτάλ για φωνή και κιθάρα παρουσιάζουν στην πρώτη τους συναυλία στην Κύπρο ...

Ρεσιτάλ πιάνου στο Πάρκο του Πεδιαίου

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Avantgarde παρουσιάζει στο πλαίσιο του The Piano Tour ένα «αντισυμβατικό ρεσιτάλ» ...

X