O Γιώργος Γαβριήλ στην γκαλερί Γκλόρια στις 17 Οκτωβρίου

Ο Γιώργος Γαβριήλ παρουσιάζει την νέα του έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Έκπτωτοι» στην γκαλερί Γκλόρια, από την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη στις 19:30 και θα παραμείνει μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

Η καινούργια εικαστική πρόταση του ζωγράφου Γιώργου Γαβριήλ μάς μεταφέρει σε ένα άλλο υπαρξιακό επίπεδο, φανταστικό αλλά και τραγικά ρεαλιστικό.

Οι άγγελοι αποτελούν υπερφυσικά όντα που συναντώνται σε πολλαπλά επίπεδα και συστήματα. Συνήθως αποτελούν τη μεσολαβητική βαθμίδα ανάμεσα στο βασίλειο του υπερβατικού και του κοσμικού.

Ανάμεσα σε υπερβατικό και κοσμικό συναντώνται οι μορφές των Αγγέλων-πρωταγωνιστών που κυριαρχούν στα έργα της νέας θεματικής ενότητάς του, με τίτλο «Έκπτωτοι».

Αναφέρεται στο σημείωμα της έκθεσης:

«Οι ‘Έκπτωτοι’ μεταφέρουν στα εγκόσμια τα σκληρά μηνύματα της παγκόσμιας κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που μαστίζει την υφήλιο και επηρεάζει ακόμη και εμάς, συλλογικά αλλά και προσωπικά. Οι μουντές μορφές των υπερφυσικών αυτών πλασμάτων σμίγουν με το αδηφάγο παρακράτος των οικονομικών συμφερόντων και τις άγριες φυσιογνωμίες του στρατιωτικού, πολιτικού ακόμα και εκκλησιαστικού κατεστημένου.

Ο καλλιτέχνης, με προσωπική εικαστική γραφή, περιορισμένη χρωματική παλέτα και με συνειδητή αποτύπωση άμεσω ν και αναγνωρίσιμων συμβολισμών, προκαλεί, κριτικάρει, προβληματίζει και ταυτόχρονα σαρκάζει την κατάντια του συστήματος που αγέρωχο συνεχίζει το κανιβαλιστικό του έργο. Η σκληρή κριτική του  μας προκαλεί σε οπτικό διάλογο με θέματα   επίγεια και πανανθρώπινα. Εικαστικά  δοσμένη   μέσα από ζωγραφικά έργα σε λάδι είτε  σχέδια σε χαρτί, μας μαστιγώνει και μας απογυμνώνει από το αληθοφανές πέπλο που έντεχνα υφάνθηκε γύρω μας. Μας αποκαλύπτει την άλλη, σύγχρονη  πραγματικότητα».

g.gabriel_ekptotoig.gabriel2

Ο Γιώργος Γαβριήλ

Γεννήθηκε το 1959 στη Κοκκινοτριμιθιά. Το 1980 μεταβαίνει στο Σοβιετική Ένωση με υποτροφία στην Ακαδημία Καλών Τεχνών Σουρικώφ της Μόσχας και φοιτά στο εργαστήριο μνημειακής τέχνης της γνωστής Ακαδημαϊκού Κλάβδιας Αλεξάντροβνας Τουτιβόλ.

Το 1984, ακόμα φοιτητής, με πρωτοβουλία της Ακαδημίας διοργανώνεται στους χώρους της η πρώτη ατομική του έκθεση. Το 1987 αποπερατώνει τις σπουδές του, όπου του απονέμεται το πτυχίο Master of Fine Arts.  Από το 1990 εργάζεται σε σχολεία ως καθηγητής Τέχνης και από το 2008 ως Επιθεωρητής Τέχνης στην Μέση Εκπαίδευση. Διατηρεί εργαστήρι ζωγραφικής όπου συνεχίζει να δημιουργεί το εικαστικό του έργο.

Ο Γιώργος Γαβριήλ έχει στο ενεργητικό του αρκετές ατομικές εκθέσεις και ομαδικές συμμετοχές.

+ Η έκθεση ανοίγει την Πέμπτη  17 Οκτωβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2013, στην Γκαλερί Γκλόρια [Ζήνωνος Σώζου 3, Λευκωσία].

Πληροφορίες τηλ. 22762605 και http://www.gloriagallery.com

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 10.30-12.45 π.μ. και 5.30 – 8.00 μ.μ. Σάββατο, 10.30-12.45 μ.μ.

 

You May Also Like

Ο Ιπτάμενος Ολλανδός στο Θέατρο Ριάλτο

Για πρώτη φορά στη Met, ο μπάσος – βαρύτονος Evgeny Nikitin, αποδίδει τον ομώνυμο ...

Προβολή της ταινίας Pollock στο καφενείο της γκαλερί Τέχνης Δρώμενα

Ξεκίνησε την λειτουργία του το καφενείο της γκαλερί Τέχνης Δρώμενα, στον Στρόβολο, όπου προβάλλονται ...

Πουθενά και Αλλού | νέα δουλειά από τη Βίκυ Περικλέους

Η νέα δουλειά της Βίκυς Περικλέους με τίτλο «Πουθενά και Αλλού» είναι επόμενη έκθεση ...

Πρεμιέρα για «Αχαρνείς» του ΘΟΚ

Με την πρώτη σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη «Αχαρνείς» (425 π.Χ.), σε σκηνοθεσία Βαρνάβα Κυριαζή, ...

Παρουσίαση βιβλίου και έκθεση φωτογραφίας του Πίτερ Μουρ

«Οι Μέρες που Ζήσαμε» είναι ο τίτλος του βιβλίου αλλά και της έκθεσης φωτογραφίας ...

«Λέιλα και Συνεργάτες» στο Space

Στο πλαίσιο του πρότζεκτ Σ Ε Ζ Ο Ν Γυναίκες 2019-2021 παρουσιάεζεται στον χώρο ...

X