Ζωγραφική του Στέλιου Στυλιανού στην Opus 39

Ο Στέλιος Στυλιανού παρουσιάζει τη δεύτερη ατομική του έκθεση στην γκαλερί Opus 39 στη Λευκωσία, από τις 4 και μέχρι τις 16 Νοεμβρίου 2013.

Τα εγκαίνια θα τελέσει η δρ Νάτια Αναξαγόρου, Θεωρητικός της Τέχνης και Προϊστάμενη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου Λεμεσού, τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στις 19:30.

«Πορτραιτίστας και κολορίστας του γυναικείου γυμνού, ο Στέλιος Στυλιανού ψυχογραφεί τα μοντέλα του με την ατμοσφαιρική εκείνη γοητεία, που αναδύεται από μια παλέτα άλλοτε έντονων φωβιστικών αντιθέσεων κι άλλοτε υπαινικτικών μονοχρωματικών διαβαθμίσεων, που αιχμαλωτίζουν το παιγνίδι του φωτός με τη σάρκα καθώς και τις πτυχώσεις των σεντονιών και των υφασμάτων, που την περιβάλλουν, καλύπτοντας κι αποκαλύπτοντάς την»,

αναφέρει σε σημείωμά της η δρ Αναξαγόρου.

«Μονογραφίες σωμάτων, γυμνών κι ημίγυμνων, σε νωχελική ανάπαυση, περισυλλογή ή και ανασύνταξη, αναδιπλώνονται σε μιαν αύρα κατάνυξης και λαγνείας συνάμα, που ακολουθεί την ελεύθερη κι αυτόνομη ροή είτε ονειρικών συνειρμών είτε αισθαντικών αναπολήσεων, σε μια ρεαλιστική γραφή, που αφαιρεί επουσιώδεις λεπτομέρειες και διεισδύει ενδοσκοπικά πίσω και πέρα από τα κλεισμένα μάτια».

STELIOS_STYLIANOU1

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης, αναφέρει για τη ζωγραφική του τέχνη:

«Η ζωγραφική στο πέρασμά της ανά τους αιώνες φαίνεται να διατήρησε ένα μοναδικό προνόμιο: τη δυνατότητα να κωδικοποιεί για  όλους μας το βλέμμα του εκάστοτε καλλιτέχνη.

Τέτοια έργα ζωγραφικής μας προσφέρουν βαθιές συγκινήσεις διότι δια μέσω τους ο θεατής γίνεται καλός αγωγός της ματιάς του ζωγράφου με αποτέλεσμα να έχει τη μεγάλη χαρά να απολαύσει τον ορατό κόσμο γύρω του σαν να ήταν η πρώτη φορά…

Σαν καλλιτέχνης, η κατεύθυνση της προσπάθειας μου είναι πολύ απλή. Να φτιάξω αυτό που βλέπω. Πριν το φτιάξω δεν ξέρω πώς είναι. Ξέρω μόνο εφόσον το φτιάξω. Και το βλέμμα του καλλιτέχνη για το οποίο μίλησα πιο πάνω, είναι μια νοητή κορυφογραμμή που εσωκλείει όλα όσα κατάφερε να δει.»

Ο Στέλιος Στυλιανού γεννήθηκε το 1965 στο Όντο της Νιγηρίας. Σπούδασε ζωγραφική στο Camden, στο Camperwell και στο Norwich School of Arts Αγγλίας. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και παρουσίασε μία ατομική. Έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

+ Έκθεση ζωγραφικής του Στέλιου Στυλιανού από τις 4 μέχρι τις 16 Νοεμβρίου στην γκαλερί Opus 39 [Κίμωνος 21, Στρόβολος].

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 5-8μ.μ. – Τρίτη-Παρασκευή 10.30-12.30π.μ. & 5-8μ.μ. – Σάββατο/ 10.30-12.30π.μ.
Πληροφορίες τηλ: 22424983

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

2η Μπιενάλε Χαρακτικής Κύπρου

Στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – ΣΠΕΛ, στη Λευκωσία, θα πραγματοποιηθεί η 2η Μπιενάλε ...

«Καβάφης και Κύπρος»

Ο Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής διοργανώνει το Α΄ Επιστημονικό Συνέδριό του με θέμα «Καβάφης ...

Speechless στο 22ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού

Με το έργο Speechless της Σοφίας Μαυραγάνη συνεχίζεται στο Θέατρο Ριάλτο το 22ο Φεστιβάλ ...

Σεμινάριο και έκθεση καλλιτεχνών στο Σπίτι της Συνεργασίας

Ένα σεμινάριο με θέμα «Ενθυμούμενοι την Ιστορία – μια μελέτη μέσα από την περίπτωση ...

Φεστιβάλ άρτου στην πλατεία Φανερωμένης

Ζύμωμα, πύρωμα του φούρνου, ψήσιμο και όλα τα συναφή επιφυλάσσουν οι διοργανωτές του 1ου ...

Gadjo Dilo στο Θέατρο Ριάλτο

Οι Gadjo Dilo εμφανίστηκαν στην ελληνική μουσική σκηνή πριν 10 χρόνια παρουσιάζοντας το δικό ...

X