Έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Χαραλάμπους

Ο Ανδρέας Χαραλάμπους παρουσιάζει νέα και παλιότερα έργα του στην Πινακοθήκη Χαραλάμπους, από την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου και μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο πρέσβης της Ελλάδας κ. Βασίλης Παπαϊωάννου.

Ο Ανδρέας Χαραλάμπους γεννήθηκε στην Παλουριώτισσα το 1947. Σπούδασε Καλές Τέχνες στη Μόσχα, όπου εργάστηκε και ως βοηθός καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών «Σουρίκωφ». Δίδαξε ζωγραφική και σχέδιο στις ΗΠΑ και στη Σουηδία, ενώ από το 1980 διευθύνει τη δική του Σχολή Καλών Τεχνών στη Λευκωσία.

andreas_charalambous

Έχει παρουσιάσει έργα του σε δεκάδες ατομικές εκθέσεις στην Κύπρο, τη Σουηδία,τη Γερμανία, Ιρλανδία, Ρωσία και αλλού, ενώ συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο καθώς και σε δεκάδες χώρες του εξωτερικού. Σχεδίασε, επίσης, τα σκηνικά και τα κοστούμια για πολλά θεατρικά έργα στον ΘΟΚ, το Ελεύθερο Θέατρο και την τηλεόραση. Υπήρξε  Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του Ε.ΚΑ.Τ.Ε , μέλος του Δ.Σ. του ΘΟΚ και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Μνημείων.

Τον Ιούνιο του 2006 πυρκαγιά κατέκαψε το εργαστήρι του, μαζί με 1700 έργα, 10 000 τόμους βιβλία και πολλές συλλογές. Εκεί που θα περίμενε κανείς ότι η πυρκαγιά θα εμπόδιζε τη δημιουργική του πορεία, συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Ο Ανδρέας Χαραλάμπους πείσμωσε και ένα χρόνο μετά πραγματοποίησε την πρώτη του έκθεση. Το 2007 εξελέγη Επίτιμο Μέλος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Ρωσίας, ενώ το Μάιο του 2010 έλαβε μέρος με 14 έργα του στη Μπιενάλε Αβέστα, στη Σουηδία.

+ Η έκθεση του Ανδρέα Χαραλάμπους εγκαινιάζεται την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 19:30 στην «Πινακοθήκη Χαραλάμπους» [οδός Αιγέως 7, Παλουριώτισσα, Λευκωσία]. Η έκθεση θα συνεχιστεί μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου και θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά, εκτός Κυριακής, από τις 16:30 μέχρι τις 20:30. Πληροφορίες τηλ. 99364410.

You May Also Like

«Πενταδάκτυλος – Εντυπώσεις» στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο

Την άρρηκτη σχέση του Πενταδακτύλου με την πόλη της Λευκωσίας φωτίζει η περιοδική έκθεση ...

«Συνασπισμός» συγκροτημάτων στη Διαχρονική Μουσική Σκηνή

Είναι ροκ και συνασπίζονται για την ανάδειξη της τοπικής σκηνής, παρουσιάζοντας μια συναυλία στις ...

Η Εύη Δημητρίου με το Unusual Suspects στο ARTος

Η παράσταση Unusual Suspects, της Eύης Δημητρίου, παρουσιάζεται το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα ...

5ο Χ-Dream Festival|Στη χώρα των θ_υμάτων

Στα πλαίσια του 5ου X-Dream Festival παρουσιάζεται η παράσταση «Στη χώρα των θ_υμάτων», την ...

Τι παίζει σήμερα, Δευτέρα 5 Αυγούστου

Η σημερινή ατζέντα του Παραθύρου μας στέλνει στην Πάφο για να χορέψουμε στους ρυθμούς ...

VividPOETRY Αλλιώς

Δυο Κύπριοι Ποιητές που ζουν μόνιμα στο Λονδίνο, ο John Michael Mouskos και η ...

X