Έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Χαραλάμπους

Ο Ανδρέας Χαραλάμπους παρουσιάζει νέα και παλιότερα έργα του στην Πινακοθήκη Χαραλάμπους, από την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου και μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο πρέσβης της Ελλάδας κ. Βασίλης Παπαϊωάννου.

Ο Ανδρέας Χαραλάμπους γεννήθηκε στην Παλουριώτισσα το 1947. Σπούδασε Καλές Τέχνες στη Μόσχα, όπου εργάστηκε και ως βοηθός καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών «Σουρίκωφ». Δίδαξε ζωγραφική και σχέδιο στις ΗΠΑ και στη Σουηδία, ενώ από το 1980 διευθύνει τη δική του Σχολή Καλών Τεχνών στη Λευκωσία.

andreas_charalambous

Έχει παρουσιάσει έργα του σε δεκάδες ατομικές εκθέσεις στην Κύπρο, τη Σουηδία,τη Γερμανία, Ιρλανδία, Ρωσία και αλλού, ενώ συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο καθώς και σε δεκάδες χώρες του εξωτερικού. Σχεδίασε, επίσης, τα σκηνικά και τα κοστούμια για πολλά θεατρικά έργα στον ΘΟΚ, το Ελεύθερο Θέατρο και την τηλεόραση. Υπήρξε  Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του Ε.ΚΑ.Τ.Ε , μέλος του Δ.Σ. του ΘΟΚ και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Μνημείων.

Τον Ιούνιο του 2006 πυρκαγιά κατέκαψε το εργαστήρι του, μαζί με 1700 έργα, 10 000 τόμους βιβλία και πολλές συλλογές. Εκεί που θα περίμενε κανείς ότι η πυρκαγιά θα εμπόδιζε τη δημιουργική του πορεία, συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Ο Ανδρέας Χαραλάμπους πείσμωσε και ένα χρόνο μετά πραγματοποίησε την πρώτη του έκθεση. Το 2007 εξελέγη Επίτιμο Μέλος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Ρωσίας, ενώ το Μάιο του 2010 έλαβε μέρος με 14 έργα του στη Μπιενάλε Αβέστα, στη Σουηδία.

+ Η έκθεση του Ανδρέα Χαραλάμπους εγκαινιάζεται την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 19:30 στην «Πινακοθήκη Χαραλάμπους» [οδός Αιγέως 7, Παλουριώτισσα, Λευκωσία]. Η έκθεση θα συνεχιστεί μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου και θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά, εκτός Κυριακής, από τις 16:30 μέχρι τις 20:30. Πληροφορίες τηλ. 99364410.

You May Also Like

Μικρόφωνο σε κυπριακά συγκροτήματα

Τα κυπριακά μουσικά σχήματα που ξέρουμε, ακούμε και μας αρέσουν, μαζεμένα σε ένα φεστιβάλ, ...

200 Κιθάρες στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας

Με την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου συμπράττουν για μία ακόμη φορά οι καταξιωμένοι σολίστ Γιώργος  Γκόλγκαρης, Στέλιος Γκόλγκαρης και Ηλίας Διαμαντάκης υπό ...

ΗΜΕΡΙΔΑ | Η ανάδυση και η εξέλιξη των εθνικισμών στην Κύπρο

Ο Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας σε συνεργασία με τους διδακτορικούς φοιτητές Θέκλα Κυρίτση ...

«Το Δικό της Δωμάτιο»: Ανοιχτή συζήτηση με οκτώ γυναίκες

Στην πρώτη από μια σειρά ανοιχτών συζητήσεων, η Σ Ε Ζ Ο Ν προσκαλεί ...

Σεμινάριο από τον φωτογράφο Αχιλλέα Ζαβαλλή

Ο Κύπριος φωτογράφος Αχιλλέας Ζαβαλλής θα δώσει ένα τρίωρο σεμινάριο το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου ...

Ο Μάρτιος στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου

Ο Μάρτιος στο Πολιτιστικό ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, είναι πλούσιος με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για μικρούς ...

X