Αρχιτεκτονική Made in Germany

Γράφει η Χριστίνα Λάμπρου

Νέες αρχιτεκτονικές προτάσεις από τη Γερμανία παρουσιάζει η έκθεση με τίτλο «Εξωτερικές Σχέσεις. Νέοι Αρχιτέκτονες από τη Γερμανία», η οποία παρουσιάζεται από την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στο Ερευνητικό Κέντρο του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Στην έκθεση παρουσιάζονται δεκατέσσερα αντιπροσωπευτικά διεθνή έργα νέων αρχιτεκτόνων από τη Γερμανία οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην κατασκευή κτηρίων, στην εσωτερική διακόσμηση, την πολεοδομία και την αρχιτεκτονική τοπίου, κυρίως μετά το 2004.

Πέρα από τα μεγάλα ονόματα της αρχιτεκτονικής και τον εντυπωσιασμό των μεγάλων αναθέσεων, το ενδιαφέρον της έκθεσης εστιάζει στα παραδείγματα αυτά τα οποία παρουσιάζουν τους διάφορους τρόπους με τους οποίους οι επιλεγμένοι αρχιτέκτονες «ασχολούνται με τα υπάρχοντα κτήρια σε μια ξένη χώρα, πώς χρησιμοποιούν και συμπληρώνουν διαφορετικά το υπάρχον, πώς δημιουργούν κάτι νέο υπό ασυνήθιστες συνθήκες. Η έκθεση παρουσιάζει καινοτόμα αρχιτεκτονικά έργα που προβάλλονται χωρίς εντυπωσιασμούς, με αυτοπεποίθηση και ρεαλισμό, ενώ συγχρόνως διατηρούν μια σταθερή αναφορικότητα στον τόπο για τον οποίο δημιουργήθηκαν».

Η έκθεση είναι μια παραγωγή του Ινστιτούτου Εξωτερικών Πολιτιστικών Σχέσεων (IFA) και του Ομοσπονδιακού Επιμελητηρίου Αρχιτεκτόνων [BAK] Γερμανίας με χορηγό επικοινωνίας τον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό Deutsche Welle DW-TV.

Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο της πολύμορφης εκδήλωσης με τίτλο «Η Γερμανική Αρχιτεκτονική και οι Αντανακλάσεις της στη Διεθνή Σκηνή» που στηρίζεται από το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου και τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου, το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου και το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η Romana Schneider.

+ Η έκθεση Εξωτερικές Σχέσεις παρουσιάζεται στο Αρχιτεκτονικό Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας [Μιχαήλ Γιωργάλλα 1, Έγκωμη] και θα παραμείνει μέχρι τις 27 Νοεμβρίου. Πληροφορίες: 22842601 22842601.

 

You May Also Like

Οι Μonsieur Doumani στο Σπίτι της Συνεργασίας

Οι Μonsieur Doumani παρουσιάζουν τον πρώτο τους δίσκο στο Σπίτι της Συνεργασίας την Τετάρτη ...

Αρχή με Μπέργκμαν για το Θέατρο Ένα

Με το έργο «Μετά την Πρόβα» του Σουηδού δημιουργού Ίνγκμαρ Μπέργκμαν θα γιορτάσει τα ...

ΜΑΝΤΑΤΑ από το Χρονικό του Λεόντιου Μαχαιρά

Το κέντρο παραστατικών τεχνών ΜΙΤΟΣ, με τη νέα θεατρική του παραγωγή ΜΑΝΤΑΤΑ σε σκηνοθεσία ...

Ο «Ψευδής Ρομαντισμός» του Δημήτρη Νεοκλέους

Γράφει ο Καταϊδρωμένος Καθηγητής  Αφορμή για την πιο κάτω σύντομη κουβέντα στάθηκε η καινούργια ...

Νίκος Κουρούσιης και Λία Λαπίθη στο Κέντρο «Διάτοπος»

Για μία ακόμη φορά, ο Νίκος Κουρούσιης και η Λία Λαπίθη παρουσιάζουν μαζί έργα ...

Πλατφόρμα Χορού #13 | Χάρης Κούσιος

Ο Χάρης Κούσιος συμμετέχει στην φετινή 13η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού με το έργο «WhOMAN», ...

X