«Κακόβουλη ενέργεια η θραύση των υαλοπινάκων», καταγγέλλουν οι αρχιτέκτονες του Θέατρου ΘΟΚ

Σε καταγγελία προς την αστυνομία προχώρησε το αρχιτεκτονικό γραφείο Δ. Κυθρεώτης & Συνεργάτες, για τη διερεύνηση κακόβουλης πράξης θραύσης υαλοπινάκων στο νέο κτήριο του ΘΟΚ.

Οι αρχιτέκτονες του κτηρίου θεωρούν ότι τα αλυσιδωτά συμβάντα θραύσης υαλοπινάκων, 18-21 μήνες μετά την τοποθέτησή τους, συνιστούν πολύ παράξενο γεγονός.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους με ημερομηνία 8 Νοεμβρίου 2013, η ποιότητα των θερμικά επεξεργασμένων υαλοπινάκων τύπου «tempered» που τοποθετήθηκαν στο θέατρο χάρη στην εφαρμογή της μεθόδου HST ήταν η πιο κατάλληλη επιλογή για τον συγκεκριμένο σκοπό, κάτι που επιβεβαίωσε και ο πραγματογνώμονας του ΘΟΚ.

Ο δε συγκεκριμένος τύπος υαλοπίνακα θεωρείται ασφαλής τύπος γυαλιού, για αυτό και χρησιμοποιείται ευρέως στα αυτοκίνητα και στην Κύπρο σε ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, μπαλκόνια πολυκατοικιών κ.α.

«Κάθε νέο συμβάν θραύσης υαλοπίνακα υπέσκαπτε το προηγούμενο συμβάν και ακύρωνε κάθε ενέργεια προς καθορισμό των αιτιών», σημειώνουν οι αρχιτέκτονες, αναφέροντας ότι υπήρξε θραύση υαλοπίνακα ακόμη και μετά την επανατοποθέτηση των υαλοπινάκων με διορθώσεις, και τη γραπτή διαβεβαίωση του Πραγματογνώμονα που διόρισε ο ΘΟΚ, ότι οι εργασίες αποκατάστασης των υαλοπινάκων ολοκληρώθηκαν με επιτυχία.

Τονίζοντας ότι τα γεγονότα δεν δυσφήμισαν μόνο τους ίδιους και τον εργολάβο, αλλά και δημιούργησαν φοβία στο κοινό για την ασφάλεια του κτηρίου, στην ανακοίνωσή τους, οι αρχιτέκτονες καταλήγουν:

«Είμεθα πεπεισμένοι ότι κάποιος από το προσωπικό του ΘΟΚ που έχει άμεσα σχέση με το κτήριο και ελεύθερη διακίνηση σ’ αυτό, για δικούς του λόγους και σκοπούς με εσκεμμένο και δόλιο τρόπο δημιουργούσε με κακόβουλη πράξη ένα φαύλο κύκλο με τα συμβάντα θραύσης υαλοπινάκων, προκαλώντας τα γνωστά σε όλους προβλήματα στους αρχιτέκτονες, εργολάβο και στο κτήριο του ΘΟΚ».

Ζητούν δε από την αστυνομία να ερευνήσει σοβαρά τα γεγονότα ώστε να βρεθεί ο υπαίτιος, διότι ενδέχεται να συνεχίσει να προκαλεί ζημιές στο κτήριο.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

Θέατρο Ένα κατά ΘΟΚ για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Στην Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού προσφεύγει το Θέατρο Ένα, θεωρώντας ότι ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου λειτουργεί ...

«Ανοιχτό Μουσείο Τέχνης» στην Πάφο

Ένα υπαίθριο μουσείο τέχνης δημιουργείται στην Πάφο από την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – ...

Casting Call | πες την ιστορία σου στην Κύπρο της κρίσης

H Greenroom Casting αναζητεί νεαρά άτομα 18 – 35 ετών (ΟΧΙ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ) για να ...

Πολιτιστική Προεδρία αξίας 1,7 εκατ. ευρώ

Τη βεβαιότητά του ότι θα πετύχουμε να προωθήσουμε τόσο τις πολιτικές μας προτεραιότητες όσο ...

Νέο γκράφιτι του Μπάνκσι ενδέχεται να βρέθηκε στη Βενετία

Ένα γκράφιτι που απεικονίζει ένα παιδάκι το οποίο φοράει σωσίβιο και κρατά στο χέρι ...

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – Μ’ΑΓΑΠΑ /ΔΕΝ Μ’ ΑΓΑΠΑ

Άγριες μέρες, βάρβαρη εποχή, βυθισμένη στη σιωπή, μια σιωπή που ουρλιάζει. Και από το ...

X