Διάλεξη από τον Γερμανό αρχιτέκτονα Mark Frohn

Στο πλαίσιο της πολύμορφης εκδήλωσης «Η Γερμανική Αρχιτεκτονική και οι Αντανακλάσεις της στη Διεθνή Σκηνή» πραγματοποιείται την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου η διάλεξη «So close, yet so FAR» από τον Γερμανό αρχιτέκτονα Mark Frohn του γραφείου FAR architects Köln/Santiago.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα, στο Αρχιτεκτονικό Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (Μιχαήλ Γεωργάλλα 1, Έγκωμη).

Ο Marc Frohn γεννήθηκε στο Κράφελντ της Γερμανίας το 1976, σπούδασε στη σχολή αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου του Άαχεν από το 1996-1998, στη σχολή αρχιτεκτονικής στη Νάπολη, Ιταλίας από το 1998 /99 και στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου του Χιούστον, Τέξας μέχρι το 2001.

Με διάφορες υποτροφίες συνέχισε τις μελέτες του μέχρι το 2004 και ήταν ένας από τους ιδρυτές του FAR frohn & rojas το 2004, ενός αρχιτεκτονικού γραφείου με δικτυωμένη αρχιτεκτονική πρακτική σχεδίου και έρευνας που βρίσκεται στο Βερολίνο, στο Σαντιάγο της  Χιλής και στο Λος Άντζελες.

Τα έτη 2005-2007 ήταν βοηθός καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Άαχεν, Γερμανία, και από το 2007-2009 καθηγητής στο Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής της Νότιας Καλιφόρνιας.

Από το 2009 διδάσκει στο Βασιλικό Κολλέγιο Τέχνης στο Λονδίνο.

Στη διάλεξη ο αρχιτέκτονας θα παρουσιάσει δουλειές του γραφείου και θα εξηγήσει μεταξύ άλλων πως το γραφείο του καταφέρνει να εκμηδενίσει απόσταση και κόστος στα διάφορα του πρότζεκτ.

Η πολυμορφική εκδήλωση «Η Γερμανική Αρχιτεκτονική και οι Αντανακλάσεις της στη Διεθνή Σκηνή» στηρίζεται από το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου και τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου, το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου και το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

Η Macbeth στο 21ο Pafos Aphrodite Festival

To 21ο Pafos Aphrodite Festival παρουσιάζει τη δημοφιλή όπερα του Giuseppe Verdi Macbeth σε παραγωγή του Ακαδημαϊκού ...

Σταυροδρόμια: από τη Θράκη και τον Πόντο ίσαμε την Κύπρο – από την παράδοση στο ρεμπέτικο

Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού, με την παράσταση αυτή, προτείνει ένα νοερό ταξίδι σε τόπο ...

«35 Πειράματα με Βιβλία»

Το Βιβλιοπωλείο Moufflon παρουσιάζει μία εγκατάσταση βιβλίων της Ναταλί Γιαξή με τίτλο «35 Πειράματα ...

«Η Ελένη» του Βασίλη Παπαβασιλείου στη σκηνή του ΘΟΚ

Στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου φτάνει μετά από 20 χρόνια σκηνικής ενσάρκωσης και εκατοντάδες παραστάσεις ...

Φιλανθρωπική συναυλία με τον Μάριο Φραγκούλη

Φιλανθρωπική Συναυλία με τον διεθνούς φήμης τενόρο Μάριο Φραγκούλη διοργανώνει το Καρδιολογικό Ίδρυμα Κύπρου ...

«Τα γράμματα της Ελένης», περφόρμανς με έμπνευση την Ελένη Χαρικλείδου

Μια περφόρμανς η οποία ανταποκρίνεται στην έκθεση «ορατότητες / απηχήσεις» που πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο ...

X