Διάλεξη από τον Γερμανό αρχιτέκτονα Mark Frohn

Στο πλαίσιο της πολύμορφης εκδήλωσης «Η Γερμανική Αρχιτεκτονική και οι Αντανακλάσεις της στη Διεθνή Σκηνή» πραγματοποιείται την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου η διάλεξη «So close, yet so FAR» από τον Γερμανό αρχιτέκτονα Mark Frohn του γραφείου FAR architects Köln/Santiago.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα, στο Αρχιτεκτονικό Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (Μιχαήλ Γεωργάλλα 1, Έγκωμη).

Ο Marc Frohn γεννήθηκε στο Κράφελντ της Γερμανίας το 1976, σπούδασε στη σχολή αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου του Άαχεν από το 1996-1998, στη σχολή αρχιτεκτονικής στη Νάπολη, Ιταλίας από το 1998 /99 και στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου του Χιούστον, Τέξας μέχρι το 2001.

Με διάφορες υποτροφίες συνέχισε τις μελέτες του μέχρι το 2004 και ήταν ένας από τους ιδρυτές του FAR frohn & rojas το 2004, ενός αρχιτεκτονικού γραφείου με δικτυωμένη αρχιτεκτονική πρακτική σχεδίου και έρευνας που βρίσκεται στο Βερολίνο, στο Σαντιάγο της  Χιλής και στο Λος Άντζελες.

Τα έτη 2005-2007 ήταν βοηθός καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Άαχεν, Γερμανία, και από το 2007-2009 καθηγητής στο Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής της Νότιας Καλιφόρνιας.

Από το 2009 διδάσκει στο Βασιλικό Κολλέγιο Τέχνης στο Λονδίνο.

Στη διάλεξη ο αρχιτέκτονας θα παρουσιάσει δουλειές του γραφείου και θα εξηγήσει μεταξύ άλλων πως το γραφείο του καταφέρνει να εκμηδενίσει απόσταση και κόστος στα διάφορα του πρότζεκτ.

Η πολυμορφική εκδήλωση «Η Γερμανική Αρχιτεκτονική και οι Αντανακλάσεις της στη Διεθνή Σκηνή» στηρίζεται από το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου και τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου, το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου και το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

Μουσική στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας

Με στόχο την ανάδειξη ενός γεωγραφικού τριγώνου το οποίο μπορεί να καταστεί πολιτιστικό επίκεντρο ...

«Ανοιχτοί χώροι» στον φακό της Φωτοδού

Μια ομαδική έκθεση με θέμα «Ανοιχτοί Χώροι» παρουσιάζει η Φωτοδός, με φωτογραφίες των μελών ...

Achtung! Μέρες γερμανικού σινεμά στην Κύπρο

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου σε συνεργασία με τον ...

Νέα έκθεση ζωγραφικής από τον Ανδρέα Παρασκευά

Μετά από ένα διάλειμμα διάρκειας έξι χρόνων, ο Ανδρέας Παρασκευά παρουσιάζει τη νέα του ...

Έκθεση του Barry Westcott στη Διαχρονική Γκαλερί

Έκθεση ζωγραφικής του Μπάρι Γουέστκοτ παρουσιάζει η Διαχρονική Γκαλερί στη Λευκωσία από τις 18 ...

Euro-Mediterranean Youth Music Expo στη Λεμεσό

Στο επίκεντρο της νεανικής μουσικής της Μεσογείου θα βρεθεί η Λεμεσός από τις 28 ...

X