«Γουρουνάκια Κουμπαράδες» στη σκηνή του Ριάλτο από 4 Ιανουαρίου

Ένας πολυπληθής θίασος θα παρουσιάσει τα «Γουρουνάκια Κουμπαράδες», μια συμπαραγωγή ΕΘΑΛ – Ριάλτο η οποία κάνει πρεμιέρα στις 4 Ιανουαρίου.

Το ευφάνταστο παραμύθι «Γουρουνάκια κουμπαράδες», του κορυφαίου Έλληνα παραμυθά Ευγένιου Τριβιζά, μεταφέρει η ΕΘΑΛ στη σκηνή του Ριάλτο με τη νέα χρονιά.

Ένας πολυπληθής θίασος θα παρουσιάσει τη νέα παραγωγή της Εταιρείας Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού (ΕΘΑΛ), υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Μηνά Τίγκιλη.

Πρόκειται για την πρώτη συμπαραγωγή ΕΘΑΛ – Ριάλτο, με την οποία οι δύο πολιτιστικοί φορείς με έδρα τη Λεμεσό εγκαινιάζουν το γεμάτο προκλήσεις 2014.

Το παραμύθι

Στη μακρινή Κουμπαραδουάη, τη χώρα που ζούνε τα γουρουνάκια-κουμπαράδες, ένας συννεφολόγος προβλέπει πότε θα βρέξει λίρες και ένας ξενοδόχος συμπεριφέρεται μυστήρια. Δυο φίλοι γουρουνάκια, κάθε φορά που βρέχει λεφτά, τρέχουν για να γεμίσουν τους κουμπαράδες τους. Όμως δεν τα καταφέρνουν το ίδιο καλά: ο ένας γεμίζει και ο άλλος μένει αδειανός. Όταν μια απειλητική συμμορία λύκων εμφανίζεται, τότε είναι απαραίτητη η βοήθεια του καλύτερου για να γλυτώσουν…

Γεμάτο μηνύματα, το θεατρικό κείμενο του Τριβιζά αποτελεί τη βάση αυτής της φιλόδοξης παραγωγής που μεταφέρει στους θεατές με ζωντανό και ευφυή τρόπο πανανθρώπινες αξίες, όπως είναι η δικαιοσύνη, η ισονομία, η φιλία, η αγάπη και ο αλτρουισμός. Παράλληλα, ψυχαγωγεί και εκπαιδεύει το κοινό μέσα από τα… παθήματα-μαθήματα των ηρώων του.

gourounakia_koumparades

Ο θίασος

Με μια ομάδα ταλαντούχων ανθρώπων από τον χώρο του θεάτρου, της μουσικής και του χορού συνεργάζεται η ΕΘΑΛ γι΄ αυτή την παραγωγή, η οποία συνδυάζει εικόνες, μουσική και χορευτικά επεισόδια, προσβλέποντας στη δημιουργία μιας ευχάριστης παράστασης για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Τους ρόλους του έργου κρατούν οι Κώστας Βήχας, Αντρέας Βασιλείου, Κωνσταντίνος Γαβριήλ και Γιάννος Αντωνίου, οι Ελένη Μυλωνά και Στέφανη Νέρου, Ζαχαρία Ιορδανίδη, Αυγουστίνα Στυλιανού, Κάλια Νικολάου και Μαρία Βιολάρη. Συμμετέχει επίσης ο Μηνάς Τζωρακάκης.

Την καλλιτεχνική ομάδα συμπληρώνουν η Μάγια Αγγελή, η οποία ανέλαβε τα σκηνικά και η Ρέα Ολυμπίου τα κοστούμια, ο Νίκος Βήχας τη μουσική, η Φωτεινή Περδικάκη τις χορογραφίες, ο Βασίλης Πετεινάρης τους φωτισμούς και ο Μιχάλης Πάκκος τα βίντεο.

Βοηθοί σκηνοθέτη η Μιλτώ Μιλτιάδους και η Μαρία Βιολάρη και βοηθός χορογράφου ο Χάμιλτον Μοντέιρο.

Εκτός από τις οικογενειακές παραστάσεις, το Θέατρο Ριάλτο υποδέχεται για πρώτη φορά τον ερχόμενο Ιανουάριο τους μαθητές της Λεμεσού σε οργανωμένες σχολικές παραστάσεις, με τη συνεργασία της Ομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Λεμεσού.

+ Η επίσημη πρεμιέρα θα δοθεί το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014 στις 16:00 και θα ακολουθήσουν παραστάσεις την Κυριακή 5 Ιανουαρίου στις 11:00 & 16:00, το Σάββατο 11 Ιανουαρίου στις 16:00 και την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στις 11:00 & 16:00.

Πληροφορίες τηλ. 77777745 (Ριάλτο) και 25877827 και www.rialto.com.cy, www.ethal.com.cy.

You May Also Like

«Οι Μαννοί» (Οι Ηλίθιοι) του Neil Simon

Την επίκαιρη και εξαιρετική κωμωδία «Οι Μαννοί» (Οι Ηλίθιοι) του Neil Simon σε διασκευή/ ...

Στην Κύπρο για την παρουσίαση του βιβλίου ο Γιάννης Καλπούζος

Στην Κύπρο θα βρίσκεται από τις 27 Μαΐου ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος για την ...

Λία Χαράκη: «Θέλουμε να δονηθεί η πόλη»

Με μια γιορτή των παραστατικών τεχνών ξεκινά την ερχόμενη Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου, το Διεθνές ...

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Τα πηγάδια της Ιστορίας»

Η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου παρουσιάζει την πρόσφατη ποιητική συλλογή του Χρίστου Χατζήπαπα «Τα πηγάδια ...

Παρουσίαση βιβλίου: «Το χρώμα του γαλάζιου υάκινθου»

Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση, το βιβλίο «Το χρώμα του γαλάζιου υάκινθου» ...

Τι παίζει σήμερα – Πέμπτη, 1 Αυγούστου

Αρχή σήμερα για δύο από τα σημαντικότερα φεστιβάλ του καλοκαιριού: το Μουσικό Φεστιβάλ Φέγγαρος ...

X