Επανέρχεται το #twitterFiction Festival

Το Twitter ανήγγειλε το #twitterFiction Festival 2014, δίνοντας συνέχεια στον λογοτεχνικό διαγωνισμό που ξεκίνησε το 2012.

«Το Twitter είναι το μέρος όπου οι άνθρωποι αφηγούνται ιστορίες όλη τη μέρα, κάθε μέρα» είναι το μότο που χρησιμοποιεί το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη δεύτερη έκδοση του λογοτεχνικού του φεστιβάλ, όπου ο καθένας καλείται να συμμετέχει τουιτάροντας μια ιστορία μυθοπλασίας.

Το #twitterFiction Festival 2014 θα πραγματοποιηθεί από τις 12 μέχρι τις 16 Μαρτίου 2014 με τρεις «κατηγορίες» συγγραφέων: αυτών που είναι ήδη καταξιωμένοι στον χώρο της λογοτεχνίας, αυτών που θα επιλέξει η Κριτική Επιτροπή του Twitter και θα έχουν ιδιαίτερη προβολή [γι’ αυτό όσοι επιθυμούν μπορούν να υποβάλουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου] και όλων των υπολοίπων που θέλουν να συμμετέχουν ελεύθερα στη διάρκεια του φεστιβάλ, τουιτάροντας την ιστορία τους με το hashtag #TwitterFiction.

Οι ενδιαφερόμενοι που θα υποβάλουν αίτηση, θα πρέπει να αναφέρουν συνοπτικά το είδος και την υπόθεση της αφήγησής τους και πώς σκέφτονται να αξιοποιήσουν το Twitter για να τη διηγηθούν.

Στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ, www.twitterfictionfestival.com, περιγράφονται διάφοροι τρόποι που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς [τουιτάροντας φωτογραφίες, δημιουργώντας λογαριασμούς χρηστών κλπ] για να διηγηθεί την ιστορία του. 

Η φιλοσοφία του φεστιβάλ παραμένει η ίδια: η αφήγηση μιας ιστορίας με tweets των 140 χαρακτήρων.

Nα μια ιστορία που μας αρέσει πολύ, από το πρώτο φεστιβάλ. Την έγραψε ο Elliot Holt, ανήκει στην κατηγορία του αστυνομικού μυθιστορήματος και έχει διαδραστικό χαρακτήρα, καθώς εμείς ως αναγνώστες καλούμαστε να δώσουμε την δική μας υπόθεση για την κατάληξη της ηρωίδας: http://storify.com/penguinpress/elliotholt-s-twitterfiction-story

Το φετινό #twitterFiction Festival πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Συνδέσμου Αμερικανών Εκδοτών και του εκδοτικού ομίλου Penguin Random House.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

Η ομάδα Παραβάν στην Κουατριενάλε της Πράγας

Ανάμεσα σε ομάδες από την Ιαπωνία, τη Βραζιλία, την Αμερική, την Ελβετία και πολλές ...

«Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα;»

Με τη θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος του Μαρκ Χάντον «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα ...

Προσφορές στις εκδόσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου

Στις 6-7-8 Δεκεμβρίου στους χώρους του Πολιτιστικού Iδρύματος προγραμματίζεται πώληση των εκδόσεων του Ιδρύματος ...

Φωτογραφία από την Κύπρο στις καλύτερες της Guardian

Ανάμεσα στις καλύτερες φωτογραφίες της ημέρας από την Guardian αξιολογήθηκε η φωτογραφία της Κύπριας ...

Η Λευκωσία φλερτάρει με τον τίτλο της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας» 2021

Στην τελική φάση, όπου βρίσκονται μόνο πέντε υποψήφιες ευρωπαϊκές πόλεις, πέρασε η κοινή πρόταση ...

Πέρα από τις κόκκινες γραμμές: η Ευρώπη των εικονογράφων – σε εικόνες

Η έκδοση «Σχεδιάζοντας την Ευρώπη Μαζί» προβάλλει το πώς βλέπουν την κοινότητα της Ευρώπης ...

X