Ανδρέας Πουπούτσης

Αυτή η φωτογραφία είναι από τη σειρά “Obscure” που παρουσιάστηκε σε ατομική έκθεσή μου στο Λος Άντζελες το 2013. Η ταυτότητα είναι ένα επαναλαμβανόμενο θέμα στη δουλειά μου. Χρησιμοποιώ το πρόσωπο ως έναν καμβά. Ποιοι είμαστε πίσω από τις μάσκες που προσωποποιούν τον εαυτό μας; Η μεταμόρφωση θα περιέγραφε καλύτερα τη δημιουργική μου διαδικασία. Είμαι γοητευμένος από τα πρόσωπα των ανθρώπων και ιδιαίτερα από τις μετατροπές που περνούν μέσα από τις φωτογραφίες μου. Είμαστε πολύπλοκα και μοναδικά άτομα με ξεχωριστές εμπειρίες, φόβους και απώλειες και βλέπουμε τον κόσμο ο καθένας μέσα από τα δικά του προσωπικά βιώματα. Το να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε.

Ημερομηνία γέννησης: 4 Δεκεμβρίου 1985

Σπουδές: BA Graphic Design and Visual Communication, Accademia Italiana, Florence, Italy, Master in Fine Arts in Photography, New York Film Academy, New York – Los Angeles, USA

Επιρροές: Robert Frank, Henri Cartier Bresson, Arno Rafael Minkkinen, Andrew Moore, Richard Avedon, Herb Ritz, Irving Penn, Albert Watson… Επίσης ο μινιμαλισμός, κυβισμός και αφαίρεση, τα οποία βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα και συναρπαστικά.

High: Όταν έλαβα μέρος σε έναν διαγωνισμό φωτογραφίας στη Νέα Υόρκη, του γνωστού βιβλίου American Photography, όπου επιλέγονται οι καλύτερες φωτογραφίες του χρόνου. Επιλέγηκα ανάμεσα στους νικητές, γεγονός που μου έδωσε μια θέση μέσα σ’ αυτό το βιβλίο δίπλα από μεγάλους φωτογράφους, όπως οι James Nachtway, Sebastiao Salgado και Annie Leibovitz.

Low: Όταν πρωτοξεκίνησα να δουλεύω στη Νέα Υόρκη. Κάθε ξεκίνημα είναι δύσκολο, αλλά έμαθα πως ποτέ δεν πρέπει να τα βάζεις κάτω και να είσαι ανοικτός σε ευκαιρίες που θα έρθουν στον δρόμο σου.

Tip: Μην σταματάς ποτέ να δημιουργείς.

You May Also Like

Πέτρος Καρατζιάς

Φωτορεπόρτερ στο πρακτορείο AP Η μητέρα [κέντρο] του Μoχάμεντ Άμπντελ Αλ, αγωνιστή της ισλαμικής ...

Χρίστος Αβρααμίδης

Η φωτογραφία αυτή αποτελεί μέρος της φωτογραφικής μου δουλειάς που παρουσίασα στην γκαλερί Opus ...

Άγγελος Τζωρτζίνης

Αυτή η φωτογραφία είναι από τη σειρά μου “Little left to lose”, η οποία ...

Κωστής Φωκάς

H φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε πριν μια εβδομάδα στα Χανιά της Κρήτης. Είναι η πρώτη ...

Μενέλαος Πίττας

«Μισό άδειο μισό γεμάτο/Half empty half full » Φωτογραφημένη σε φιλικό σπίτι στη Λευκωσία. ...

Σεμπούγκ Βοσκεριτσιάν

Η φωτογραφία αυτή πήρε μέρος σε ένα διαγωνισμό που οργάνωσε το πολιτιστικό τμήμα της ...

X