Δωρεάν πρόσβαση στις εκδόσεις Getty

Ο εκδοτικός οίκος Getty Publications γιορτάζει 45 χρόνια προσφοράς στο χώρο του βιβλίου τέχνης και προσφέρει δωρεάν διαδικτυακή πρόσβαση σε περισσότερους από 250 τίτλους βιβλίων τέχνης.

Τα βιβλία είναι διαθέσιμα για να τα διαβάσουμε διαδικτυακά ή και να τα κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας, εδώ.

Ο πρόεδρος του Γκετί, James Cuno, ανέφερε ότι στο πλαίσιο της ψηφιακής δέσμευσης του Γκετί, δεκάδες τίτλοι βιβλίων, πολλοί από τους οποίους είναι εξαντλημένοι σε έντυπη μορφή, είναι διαθέσιμοι στο κοινό.

Το πιο παλιό βιβλίο απ’ όσα διατίθενται χρονολογείται στο 1966. Όλοι οι τίτλοι αποτελούν ένα μικρό δείγμα της πλούσιας εκδοτικής ιστορίας του Γκετί.

Βρίσκει κανείς καταλόγους με την πλούσια -και αμαρτωλή- συλλογή του Μουσείου Γκετί, αλλά και εκδόσεις για έργα τέχνης, έρευνες κ.ά.

Αξίζει ένα πέρασμα από τους 250 και πλέον τίτλους του Γκετί, καθώς ανάμεσα σ’ άλλα βρίσκονται και εκδόσεις του Getty Conservation Institute, το οποίο ασχολήθηκε εκτενώς με την κυπριακή αρχαιολογία.

Έτσι, υπάρχουν τίτλοι που αφορούν άμεσα την Κύπρο, για όσους ενδιαφέρονται.

Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο του Γκετί, η ψηφιακή βιβλιοθήκη θα ανανεώνεται συνεχώς με νέους τίτλους βιβλίων στους οποίους θα έχουμε δωρεάν πρόσβαση.

«Η δημιουργία της ψηφιακής βιβλιοθήκης προέρχεται από την πεποίθησή μας ότι η εκτίμηση των τεχνών είναι ζωτικής σημασίας στην κοινωνία των πολιτών», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Cuno.

«Αποτελεί μέρος της δέσμευσής μας να μοιραζόμαστε τις εκπαιδευτικές μας πηγές ως μέρος της αποστολής μας να προωθούμε τη γνώση και την κατανόηση των τεχνών σε όλες τους τις μορφές. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την διάθεση αυτών των εργαλείων έρευνας και μελέτης, στη ψηφιακή/δημόσια σφαίρα». 

You May Also Like

Γλυπτό του Παρθενώνα «δανεικό» στη Ρωσία

Για πρώτη φορά απ’ όταν μεταφέρθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία, ένα από τα μάρμαρα του ...

Αλκίνοος Ιωαννίδης | Η συναυλία στο Κούριο

Σε ένα κατάμεστο Κούριο δόθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη το Σάββατο 7 Ιουλίου. ...

Διεθνής Μέρα Μουσείων στη Λευκωσία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ©ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Εθνολογικό Μουσείο Αρχοντικό Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου   Κέντρο Εικαστικών ...

Ο Νίκος Θέμελης μέσα από τα μάτια των φίλων του

Οκτώ μήνες μετά το θάνατο του συγγραφέα, οι φίλοι του αποτίνουν φόρο τιμής στον ...

Η Δημοπρασία και Η Γυναίκα του Αστροναύτη

Του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου Πρόκειται για δύο μονόπρακτους μονολόγους του Έλληνα κινηματογραφιστή και θεατρικού συγγραφέα, Σταύρου ...

Η «_Λυσιστράτη_» ταξιδεύει στην Πάφο

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου παραστάσεων στη Λεμεσό, το κείμενο του Αντώνη Γεωργίου ...

X