Μειώνει τα εισιτήριά του το Σατιρικό Θέατρο

Μειώνοντας τα εισιτήριά του και ανοίγοντας τις πόρτες του εντελώς δωρεάν για τον μαθητόκοσμο, το Σατιρικό Θέατρο ευελπιστεί ότι θα κρατήσει δίπλα του τους θεατρόφιλους, σε μια κρίσιμη περίοδο.

Σε επιστολή η οποία έχει σταλεί τόσο στα ΜΜΕ όσο και στους συνδρομητές του θεάτρου, το Σατιρικό ενημερώνει και για μια επιπλέον προσφορά, δείγμα των οικονομικών δυσκολιών που ο κόσμος του θεάτρου καλείται να αντιμετωπίσει: προσφέρει, λοιπόν, τη χρυσή κάρτα στην τιμή των 100 ευρώ, για δύο άτομα, για όλες τις παραστάσεις του Σατιρικού των επόμενων τεσσάρων θεατρικών σεζόν!

 

To Σατιρικό κουβαλά σημαντικό χρέος λόγω του κόστους ανέγερσης του Πολιτιστικού Κέντρου Βλαδίμηρος Καυκαρίδης

Μείωση σε όλα

«Δυστυχώς η οικονομική κρίση που ταλανίζει την Κύπρο έχει επηρεάσει σημαντικά και το θέατρό μας», αναφέρεται στην επιστολή. «Έχουν μειωθεί οι θεατές και οι εισπράξεις από τα εισιτήρια και τις συνδρομές, μειώθηκε σημαντικά η κρατική χορηγία και σημαντικοί οργανισμοί (CYTA, ΑΗΚ κ.ά.) έχουν διακόψει τη συνεισφορά τους».
Το Σατιρικό απευθύνεται στο θεατρόφιλο κοινό θεωρώντας πως μόνο αυτό μπορεί να στηρίξει το θέατρο, καθώς έχει μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις προς τους δανειστές του λόγω του χρέους της ανέγερσης του Πολιτιστικού Κέντρου, ενώ πρέπει να ικανοποιήσει και τις υποχρεώσεις του με τις κοινωνικές ασφαλίσεις, το ταμείο προνοίας κτλ.

 

Τα μέτρα

Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, το Σατιρικό προχώρησε σε μια σειρά από μέτρα για την υπερπήδηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει:

  • Η χρυσή κάρτα στοίχιζε 200 ευρώ και τώρα μόλις 100 για τέσσερα χρόνια: «Στόχος είναι όλοι οι συνδρομητές του Σατιρικού Θεάτρου αλλά και καινούργιοι να ανανεώσουν τη συνδρομή τους για 4 χρόνια. Αυτό θα βοηθήσει αφάνταστα το θέατρο να επιβιώσει τώρα που έχει μεγάλη ανάγκη», αναφέρεται στην επιστολή. Η προσφορά έκδοσης της κάρτας ισχύει για ολόκληρο το 2014.

  • Από την 1η Μαρτίου, μειώνονται σημαντικά τα εισιτήρια εισόδου στις παραστάσεις για το 2014. Τα εισιτήρια της Κεντρικής Σκηνής από 15 ευρώ μειώνονται στο ποσό των 10 ευρώ και για συνταξιούχους, φοιτητές και πολύτεκνους στα 7 ευρώ. Οι μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που συνοδεύονται από τους γονείς τους έχουν δωρεάν είσοδο. Τα εισιτήρια της Παιδικής Σκηνής μειώνονται από 10 σε 7 ευρώ.

  • Μαζί με τις μειώσεις, έρχεται και η ποιότητα: το Σατιρικό αποφάσισε να εντάξει στο ρεπερτόριό του ποιοτικά έργα κλασικού ρεπερτορίου και να παρουσιάσει στο κυπριακό κοινό όσο πιο άρτιες παραστάσεις γίνεται.

Ήδη το Σατιρικό ετοιμάζεται για δύο πρεμιέρες: από τις 7 Μαρτίου θα ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή το κλασικό μιούζικαλ «Ο Βιολιστής στη Στέγη» ενώ την αμέσως επόμενη μέρα, στις 8 Μαρτίου, η Πάνω Σκηνή θα παρουσιάσει το έργο «Τι ψυχή θα παραδώσεις…», ένα κωμικό έργο του Θανάση Θεολόγη.

Εδώ, οι λεπτομέρειες για τις δύο παραγωγές:

01ιαν00:0000:0000:00 - 00:00

01ιαν00:0000:0000:00 - 00:00

You May Also Like

Ολοκληρώθηκε το τριήμερο θεατρολογικό συνέδριο με θέμα «Το θέατρο στη νεότερη και σύγχρονη Κύπρο»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την περασμένη Κυριακή 1η Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» ...

«Η φάρμα των ζώων» από 15 Μαΐου στο Θέατρο Ένα

Το θέατρο ένα ανεβάζει το έργο του Τζορτζ Όργουελ «Η Φάρμα των Ζώων» σε ...

Αντρόνικος ή ο Ζωγκράφος | πρεμιέρα στις 7 Οκτωβρίου

Επιμένοντας στην ανάδειξη Κυπρίων συγγραφέων μέσα από την τέχνη του θεάτρου, η θεατρική ομάδα ...

Έρχεται την 1η Αυγούστου τo Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού

Πιστό στο καλοκαιρινό του ραντεβού, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού επιστρέφει για όγδοη συνεχή ...

«Μεσοπάτωμα» από το Φανταστικό Θέατρο

Το Φανταστικό Θέατρο παρουσιάζει την πρεμιέρα ενός καινούργιου έργου, της Κύπριας συγγραφέα Μελίνας Παπαγεωργίου: ...

Βόλτα στις «Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης»

Ακολουθήσαμε τη διαδρομή της έκθεσης United States of Europe, η οποία πραγματοποιείται σε έξι ...

X