Οι «Άντρες των Μνημείων» μπροστά στον Μυστικό Δείπνο

Πρόσβαση όπως δεν έχει τύχει ποτέ σε κανένα είχε η ομάδα της ταινίας The Monuments Men, ώστε να φωτογραφηθεί μπροστά στο έργο «Ο Μυστικός Δείπνος», του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Το αριστουργηματικό έργο του Ντα Βίντσι ήταν ένα από όσα κινδύνευαν να χαθούν κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και διασώθηκε από τους «Άντρες των Μνημείων», όπως αφηγείται με σαφήνεια και η νέα ταινία του Κλούνεϊ, η οποία είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία.

Τις φωτογραφίες των συντελεστών της ταινίας μπροστά από το έργο, έβγαλε για λογαριασμό της 20th Century Fox ο Ιταλός φωτογράφος Gianmarco Chieregato.

Η ιστορική φωτογραφία έγινε κατορθωτό να ληφθεί χάρη στην συνεργασία του ιταλικού Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, του τμήματος Μνημείων και Καλών Τεχνών του Μιλάνου και της 20th Century Fox, της εταιρείας διανομής της ταινίας.

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας The Monuments Men βρέθηκαν στην Ιταλία για την προώθησή της και εκεί ο Τζορτζ Κλούνεϊ βρήκε την ευκαιρία να ζητήσει και την επιστροφή της Μόνα Λίζα, του διάσημου έργου του Λεονάρντο ντα Βίντσι, από τη Γαλλία στην Ιταλία.

Την προηγούμενη βδομάδα, απαντώντας σε ερώτηση Ελληνίδας δημοσιογράφου, ο Κλούνεϊ ζήτησε την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Αθήνα.

clooney_da_vinci_a_l

Ο Μυστικός Δείπνος «πρωταγωνιστεί» σε μια από τις πρώτες σκηνές της ταινίας, καθώς ο βομβαρδισμός που έθεσε σε κίνδυνο το αριστούργημα του Λεονάρντο ντα Βίντσι συνέβαλε στην απόφαση δημιουργίας της ομάδας των «Αντρών των Μνημείων», την οποία αποτελούσαν κριτικοί τέχνης, επιμελητές μουσείων και αρχειοθέτες.

Η ιδιότυπη αυτή ομάδα διέσωσε χιλιάδες έργα τέχνης τα οποία κινδύνευαν από τους βομβαρδισμούς, τις λεηλασίες και τη βαρβαρότητα των Ναζί.

monuments_men_team_in_

Και οι επτά είναι υπέροχοι: ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός και πρωταγωνιστής της ταινίας, Τζορτζ Κλούνεϊ διακρίνεται καθιστός στο κέντρο. Δίπλα του δεξιά ο Ματ Ντέιμον και αριστερά ο Μπομπ Μπαλαμπάν ενώ πάνω από αριστερά ο κυπριακής καταγωγής ανερχόμενος ηθοποιός Δημήτρης Λεωνίδας, ο Μπιλ Μάρεϊ, ο Τζον Γκούντμαν και ο Ζαν Ντουζαρντάν.

 

Δεν δέχτηκαν όλοι, πάντως, με ευχαρίστηση την εν λόγω φωτογραφία: η κίνηση της εταιρείας διανομής και του Κλούνεϊ απέσπασε αρνητικά σχόλια καθώς οι κανονισμοί απαγορεύουν τις φωτογραφίες με χρήση έντονου φωτός στη σημείο, λόγω της ευαισθησίας της τοιχογραφίας.

Θεωρήθηκε, έτσι, αδικαιολόγητη η κίνησή τους, ειδικά αφού εμπίπτει στα όρια του μάρκετινγκ…

 

+ H ταινία The Monuments Men προβάλλεται αυτό το διάστημα στους κυπριακούς κινηματογράφους K-Cineplex και ΡΙΟ σε όλες τις πόλεις.

 

You May Also Like

“Πράσσειν άλογα / Virtual play” της Ηρώς Κασκάνη

Η Ηρώ Κασκάνη παρουσιάζει την έκθεση σύγχρονου κοσμήματος με τίτλο “Πράσσειν άλογα / Virtual ...

“Της οικίας ημών εμπιπραμένης…” / Κώστα Μαννούρη

Για τις 7 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί η πρεμιέρα του έργου «Της οικίας ημών εμπιπραμένης…», ...

Αποτελέσματα Διεθνούς Διαδικτυακού Διαγωνισμού Ψηφιακής Φωτογραφίας ΦΕΚ

Η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου συνεχίζοντας την πολιτιστική και καλλιτεχνική της δραστηριότητα, τον περασμένο Νοέμβριο, ...

«Φιλοξενία Συνεργαζόμενου Καλλιτέχνη» στο θέατρο Ριάλτο

Το Θέατρο Ριάλτο θέλοντας να διευρύνει το πρόγραμμά του και να ενισχύσει τον αναπτυξιακό ...

Αυτές είναι οι κυπριακές ταινίες του Cyprus Film Days 2019

Πέντε κυπριακές ταινίες, εκ των οποίων οι δύο ήδη πολυβραβευμένες σε διεθνείς φεστιβαλικές διοργανώσεις, ...

Ακροάσεις για επαγγελματίες ηθοποιούς ηλικίας 25-45 ετών στην Ε.Θ.Α.Λ

Η Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού (Ε.Θ.Α.Λ) θα συνεργαστεί για τις παραγωγές της θεατρικής περιόδου ...

X