Ανοιχτή επιστολή για το πρόγραμμα PLAY | Αγνοείται η συμμετοχή του ΚΚΔΙΘ

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Κυπριακού Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου [ΚΚΔΙΘ], Χρίστος Γεωργίου, απέστειλε διευκρινιστική ανοιχτή επιστολή στα ΜΜΕ στην οποία αναφέρει ότι αγνοείται η συμβολή του Κέντρου στο πρόγραμμα PLAY.

Αυτούσια η επιστολή:

«Κατά καιρούς διαβάζουμε σε κριτικά σημειώματα και σε συνεντεύξεις αναφορές που γίνονται στο Πρόγραμμα PLAY και δίνουν την εντύπωση ότι είναι μια δραστηριότητα, η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (ΘΟΚ) και χαρακτηρίζεται ως η σημαντικότερη συμβολή του ΘΟΚ στα θεατρικά πράγματα.

Δεν είναι ορθό να αγνοείται η συμμετοχή του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ) στο Πρόγραμμα PLAY, γιατί η πρωτοβουλία αυτής της διοργάνωσης ανήκει στο ΚΚΔΙΘ.

Χαιρόμαστε για τα θετικά αποτελέσματα και την αναγνώριση του Προγράμματος στη θεατρική κοινότητα, αλλά θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο, ότι το Πρόγραμμα PLAY αποτελεί συνδιοργάνωση του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε τα τελευταία τρία χρόνια με τις προσπάθειες του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου για αναβάθμιση και προώθηση της κυπριακής θεατρικής γραφής μέσα από μια σειρά από δραστηριότητες, όπως π.χ. η Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα, Αναγνώσεις θεατρικών έργων ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων συγγραφέων (ΔΥΟ ΦΩΝΕΣ/IKI SES), η στήριξη νέων συγγραφέων για συμμετοχή σε σημαντικά εργαστήρια στο εξωτερικό κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών, το ΚΚΔΙΘ πρότεινε τη συνεργασία αυτή στον ΘΟΚ με στόχο τη διεύρυνση του θεατρικού πεδίου, την καλλιέργεια καινούργιου οράματος, σύγχρονων προσεγγίσεων και αυθεντικών φωνών στο κυπριακό θέατρο, μέσα από νέους τρόπους αναζήτησης και έρευνας του αντικειμένου. Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων και με τη συμβολή εμπειρογνωμόνων, τους οποίους προσκάλεσε το ΚΚΔΙΘ, γεννήθηκε το Πρόγραμμα PLAY, συνδιοργανώθηκε, συνεκτελέστηκε και συγχρηματοδοτήθηκε από τους δύο Οργανισμούς, σε μια άρτια συνεργασία.

Η πρώτη διοργάνωση του Προγράμματος PLAY, κατά κοινή παραδοχή έφερε πολύ καλά αποτελέσματα και στηρίχθηκε από τη θεατρική κοινότητα με την αφιλοκερδή συμβολή της.

Επιθυμία του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου είναι να μην παραγνωρίζεται ή να μειώνεται η συμβολή ή η συνεργασία κανενός στο Πρόγραμμα.

Το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου συνεχίζουν με την από κοινού, δεύτερη, διοργάνωση του Προγράμματος με τον τίτλο PLAY ON!, επιχειρώντας να δημιουργήσουν τις συνθήκες, για την ανάπτυξη νέας, φιλόδοξης και συναρπαστικής θεατρικής γραφής στην Κύπρο»

Χρίστος Γεωργίου, Εκτελεστικός Διευθυντής ΚΚΔΙΘ

 

 

 

You May Also Like

Στον Κώστα Σαχπάζη το βραβείο ΔΕΣΤΕ 2013

Στον Κώστα Σαχπάζη απονεμήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου το βραβείο ΔΕΣΤΕ 2013. ...

Κάν’ το όπως το Slumdog Millionaire

Η ιστορία του φτωχού -πλην τίμιου- πρωταγωνιστή της οσκαρικής ταινίας Slumdog Millionaire έγινε πραγματικότητα ...

Σήμερα στην Αγία Νάπα οι Πυξ Λαξ

Ένα δεκαπενθήμερο μετά την πρώτη τους κοινή συναυλία στην Αθήνα, οι ΠΥΞ ΛΑΞ που ...

Πρώτος δίσκος από τον Δημήτρη Μακρή

Μετά από πολλά χρονιά αδιάκοπης παρουσίας στα πάλκα των σημαντικότερων μουσικών σκηνών της Κύπρου, ...

«Ηθική υποχρέωση και καθήκον η διαφύλαξη των αξιών του Μάριου Τόκα»

«Αποτελεί ηθική υποχρέωση και καθήκον μας, καθήκον απέναντι στον τόπο και τις μέλλουσες γενεές, ...

Art Athina 2017 με αέρα ανανέωσης

Σαράντα τρεις γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν το πρόγραμμά τους στον ...

X