Δέχεται αιτήσεις για κυπριακές ταινίες το Animafest

Το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Tαινιών Κινουμένων Σχεδίων Υπαίθρου – Όψεις του Κόσμου, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για το κυπριακό διαγωνιστικό πρόγραμμα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Animation Κύπρου – Όψεις του Κόσμου και το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Οργανισμού Animation της ASIFA ανακοινώνουν την έναρξη υποβολής κυπριακών παραγωγών ταινιών Animation στο 13o Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων Υπαίθρου.

Οι κυπριακές ταινίες διαγωνίζονται για το κυπριακό βραβείο και δικαίωμα υποβολής έχουν Κύπριοι σκηνοθέτες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο ή το εξωτερικό. Οι ξένες ταινίες που διαγωνίζονται στο διεθνές διαγωνιστικό επιλέγονται από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ. 

To Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων Υπαίθρου αποτελεί ετήσιο θεσμό και δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ θα έχουν ταινίες Animation μικρού μήκους, η διάρκεια των οποίων δεν ξεπερνά τα 30 λεπτά.

Αλλαγή χώρου

Η 13η διοργάνωση του φεστιβάλ θα λάβει χώρα από τις 16 μέχρι τις 19 Ιουλίου 2014 στη Μεσαιωνική Αγρέπαυλη της Παλαιπάφου στα Κούκλια, στο Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή και στο Columbia Hotels & Resort.

Η βράβευση των ταινιών που θα επιλεγούν, θα ανατεθεί σε τριμελή διεθνή κριτική επιτροπή, τα μέλη της οποίας θα ανακοινωθούν στη συνέχεια. 

Η κύρια δραστηριότητα του Φεστιβάλ, τo Διεθνές Φεστιβάλ ταινίων Κινουμένων Σχεδίων Υπαίθρου, προσφέρει μια  μοναδική πολιτιστική εμπειρία σε όλους όσοι το επισκέπτονται. Είναι το μοναδικό Φεστιβάλ στην Κύπρο το οποίο εστιάζει στο Animation με στόχο την ανάπτυξη του στον τόπο μας και διεθνώς.

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνουν οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί Φεστιβάλ Όψεις του Κόσμου και Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή και στηρίζουν το Κυπριακό  Κέντρο του Διεθνούς Οργανισμού Animation της ASIFA και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Τα βραβεία χορηγεί η Ελληνική Τράπεζα.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι τις 18 Μαΐου 2014. 

Λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους και την αίτηση συμμετοχής μπορούν να εξασφαλιστούν στην ιστοσελίδα του
Φεστιβάλ www.animafest.com.cy.

Για πληροφορίες: info@animafest.com.cy

You May Also Like

Μια κυπριακή ταινία στο Φεστιβάλ Καννών

H ταινία μικρού μήκους “30” σκηνοθεσίας Κωνσταντίνου Πατσαλίδη, σενάριο -παραγωγής Γιώργου Αβραάμ, θα συμμετάσχει ...

«Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» στο Σατιρικό

Το Σατιρικό Θέατρο παρουσιάζει στις 5 Φεβρουαρίου το κλασικό παραμύθι του Λιούις Κάρολ, «Η Αλίκη ...

Αγγελάκας, Αλκίνοος κ.ά. σε συναυλία αλληλεγγύης

Συναυλία αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης των 15 συλληφθέντων αντιφασιστικής μηχανοκίνητης πορείας στην Αθήνα, πραγματοποιείται ...

Preview | Salvatore Accardo και Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου

Γράφει ο Αντρέας Τσαούσης Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων συνεχίζει να συμπράττει με σολίστες παγκόσμιας ...

Το 2011 σε δύο λεπτά και 52 δευτερόλεπτα

Η Google δημιούργησε ένα βίντεο με την ανασκόπηση του 2011, μιας χρονιάς δύσκολης για ...

X