Υποβολή προτάσεων για το Pafos2017 – Άνοιγμα στους Τ/κύπριους

Σειρά διαγωνισμών προκειμένου να καταρτιστεί το πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης ανακοινώνει το Πάφος 2017.

Ο οργανισμός απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων συμμετοχής στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του θεσμού, το οποίο θα καλύπτει την περίοδο από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως την 31η Δεκεμβρίου 2017.

Ανάμεσα σε άλλα, ο οργανισμός απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε Τουρκοκύπριους συμπολίτες μας, για να συμμετάσχουν στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αλλά και ως εθελοντές.

Άτομα και σύνολα

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους από τις 15 Μαρτίου έως τις 15 Μαΐου 2014.

Προτάσεις μπορούν να υποβάλουν οργανισμοί και φορείς στην Κύπρο ή στο εξωτερικό που ασχολούνται ευρύτερα με τα κοινά και την προώθηση του πολιτισμού, δημιουργοί και καλλιτεχνικές ομάδες από όλες τις μορφές τέχνης, σύνολα και άτομα με ευρύτερη κοινωνική, αθλητική και πολιτιστική δράση.

Οι προτάσεις οφείλουν να διατρέχονται από την κεντρική ιδέα του Pafos2017 – Υπαίθριο Εργοστάσιο Πολιτισμού και το βασικό του σύνθημα «Ενώνοντας Ηπείρους – Γεφυρώνοντας Πολιτισμούς». Πρέπει, επίσης, να ανταποκρίνονται και να εντάσσονται στις θεματικές ενότητες «Μύθος και Θρησκεία», «Ταξιδιώτες του Κόσμου» και «Βήματα του Μέλλοντος», όπως αυτές περιγράφονται στην επίσημη πρόταση του Pafos2017 (Bid-book), η οποία βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του οργανισμού.

Σχεδιασμός αφίσας

Ο δεύτερος διαγωνισμός που προκηρύχθηκε αφορά τον σχεδιασμό αφίσας, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της ευρύτερης εκστρατείας προβολής του οργανισμού.

Ο διαγωνισμός θα λάβει τη μορφή καλλιτεχνικής δράσης (project) και θα έχει ως στόχο την εξασφάλιση ικανοποιητικού αριθμού σχεδιαστικών προτάσεων, οι οποίες θα αποτελούν ταυτόχρονα και μια καλλιτεχνική δημιουργία, εμπνευσμένη από το όραμα, τη φιλοσοφία και τους στόχους του Pafos2017. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν εικαστικοί καλλιτέχνες, σχεδιαστές και φοιτητές, με έργα τα οποία θα αντικατοπτρίζουν τη δική τους άποψη για τα ζητούμενα.

Η τεχνοτροπία θα επιλεγεί από τον καλλιτέχνη/σχεδιαστή. Θα επιλεγούν έως δεκαπέντε (15) σχέδια, ενώ ο αριθμός των συμμετοχών είναι ελεύθερος. Τα πρώτα τρία (3) έργα που θα επιλεγούν θα λάβουν ως βραβείο 350 ευρώ έκαστο, ενώ τα υπόλοιπα θα βραβευτούν με 100 ευρώ το καθένα. Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 11 Απριλίου 2014.

Κάλεσμα σε Τ/Κυπρίους

Συνεπής με τις ιδέες και τα οράματά του, όπως αυτά εκφράζονται μέσα από την επίσημη πρότασή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Οργανισμός «Πολιτιστική Πρωτεύουσα τις Ευρώπης – Πάφος 2017» απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς κάθε Τουρκοκύπριο συμπολίτη και συμπατριώτη μας να συμμετάσχει ενεργά στις δράσεις του, στη βάση του κοινού οράματος: να αποτελέσει ο πολιτισμός γέφυρα επανασύνδεσης και αλληλοκατανόησης μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων.

Να καταστεί η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017 καταλύτης ειρήνης, προόδου, ευημερίας και αδελφοσύνης. Όχι μόνο προς όφελος της Πάφου και της Κύπρου, αλλά και της Ευρώπης ολόκληρης. Να ενισχύσουμε το αίσθημα του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της φιλίας, ανεξαρτήτως εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής προέλευσης και να διαμορφώσουμε συνεργασίες και συνέργειες που θα συμβάλουν στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Το Pafos2017 καλεί τις δυνάμεις του πολιτισμού, αλλά και κάθε Τουρκοκύπριο ξεχωριστά, να συμβάλουν ενεργά στην υλοποίηση των δράσεων του οργανισμού, υποβάλλοντας προτάσεις για συμμετοχή στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και ενισχύοντας τις ομάδες των εθελοντών.

Εν τω μεταξύ, μέχρι τέλος Μαρτίου αναμένεται να ολοκληρωθεί και η διαδικασία για την πρόσληψη τριών στελεχών του Πάφος 2017 για την πλήρωση των θέσεων γενικού διευθυντή, διευθυντή κοινωνικής παρέμβασης και γραμματειακού λειτουργού.

+ Οι όροι συμμετοχής, στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του οργανισμού www.pafos2017.eu.

You May Also Like

ΑΝΝΙΤΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΥ / ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΟΥΡΑΣ: «Η συνάντησή μας είναι μια ευτυχισμένη στιγμή»

«Η συνάντησή μας στις Καρέκλες του Ιονέσκο είναι μια ευτυχισμένη στιγμή και για τους ...

Σύλληψη τριών για αρχαιοκαπηλία

Την αγοραπωλησία ενός αρχαίου μαρμάρινου λιονταριού του 5ου-4ου αιώνα π.Χ. εμπόδισε η Δίωξη Αρχαιοκαπηλίας ...

Αποκλειστικά για Γονείς: βιωματικό εργαστήρι “Εγώ Γονιός”

“Εγώ Γονιός”. Αν είσαι κι εσύ γονιός, και σε ενδιαφέρει η καλύτερη δυνατή ανατροφή ...

Ελεύθερη είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης αυτό το σαββατοκύριακο

Με την ευκαιρία των φετινών Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου και ...

Βραβείο LUX 2014 | Ida

Με την ταινία Ida ολοκληρώνεται στη Λευκωσία η προβολή των τριών ταινιών που διεκδικούν ...

Γιορτή με θέατρο :Κλείνει 25 χρόνια, με πέντε παραγωγές το Θέατρο Ένα

Με πέντε (αντί με τέσσερις, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα) παραγωγές κάνει αρχή στη νέα ...

X