Rebecca Sampson

Αυτή η εικόνα είναι μέρος της σειράς “AUSSEHNSUCHT”, η οποία ασχολείται με το θέμα της διατροφικής διαταραχής. Η εντύπωσή μου είναι ότι οι αναφορές στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις διατροφικές διαταραχές τείνουν να είναι μονόπλευρες. Δυστυχώς φαίνεται να υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα αποδοχής για διαφορετικούς τύπους διατροφικών διαταραχών. Οι παχύσαρκοι είναι συχνά θύματα διακρίσεων. Η κατάστασή τους συχνά δεν αναγνωρίζεται ως ασθένεια που σχετίζεται με διατροφική διαταραχή και οι ίδιοι υποθέτουν ότι το ότι είναι υπέρβαροι είναι από δικό τους φταίξιμο. Οι ανορεξικοί, από την άλλη πλευρά, τείνουν να δέχονται περισσότερη κατανόηση και οίκτο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη, τυγχάνουν θαυμασμού επειδή η εμφάνισή τους έρχεται πιο κοντά σε αυτό που απεικονίζεται ως κανονικότητα στην τηλεόραση ή σε επιδείξεις μόδας. Ήταν σημαντικό για μένα να δείξω ότι, ανεξάρτητα από το είδος της διατροφικής διαταραχής που εμπλέκεται, το σώμα είναι στο τέλος ένα σύμπτωμα και ότι η πηγή της διαταραχής μπορεί να βρεθεί στο μυαλό των πληγέντων.

Ημερομηνία γέννησης: 2.5.1984

Σπουδές: σχολή Φωτογραφίας Ostkreuzschule, Βερολίνο

Επιρροές: Ute Mahler

High: Όταν δούλευα για το θέμα της διατροφικής διαταραχής, συμπέρανα ότι θα πρέπει να υπάρχει κάτι σαν “Θεραπεία μέσω φωτογραφίας”. Από τότε συνεργάζομαι με την κλινική όπου έβγαλα τις εικόνες πάνω σε μια ιδέα προκειμένου να πραγματοποιήσω μια ιατρική μελέτη επί του θέματος.

Low: Ενώ δούλευα στην Ινδία σχετικά με το θέμα της καταναγκαστικής πορνείας, κατάλαβα ότι η φωτογραφία που χρησιμοποιείται με τον συνηθισμένο τρόπο [τέχνη/βιβλία/περιοδικά κ.λπ.] δεν είναι σε θέση να αλλάξει τίποτα και μπορεί μόνο να φέρει στο φως ορισμένα θέματα και να ευαισθητοποιήσει. Ως φωτογράφος έρχεσαι κοντά στα προβλήματα, αλλά δεν μπορείς πάντα να μείνεις και να βοηθήσεις στην επίλυσή τους, αλλά πάντα εύχομαι να μπορούσα.

Tip: H φωτογραφία μπορεί να είναι ένα όπλο και πρέπει πάντα να είμαστε συνειδητοποιημένοι σχετικά με τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν φωτογραφίες μας σε ένα λάθος πλαίσιο.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Αντρέας Τσονίδης

«Μάριος και Γιώργος», 2014. Η εικόνα αυτή είναι μέρος της σειράς ‘the space between’ ...

Χρυστάλλα Κυριάκου

“The Spoken Word” από τη σειρά “Within the White Walls” Πρόκειται για την απουσία ...

Νίκος Αβρααμίδης

«Το τελευταίο Τάμα» Το 2002 στον Μουτουλλά, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ ...

Παντελής Χατζημηνάς

‘In My Mind’, 2012 Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι μέρος μιας συλλογής που ονομάζεται ‘In ...

Μιχάλης Δημητρίου

Αυτή τη φωτογραφία την έβγαλα στο Παρίσι, στη γέφυρα Pont de l’Archeveche, τον Δεκέμβριο ...

Γιώργος Χατζηπαύλου

Λίγες μέρες μετά τη δεύτερη εισβολή των Τούρκων, πήγαμε με δημοσιογράφους και φωτογράφους του ...

X