Οpen Air Festival: Μουσική μεταξύ μας

Η μουσική λειτουργεί ως ενοποιός δύναμη, σημειώνουν οι διοργανωτές του 1ου Open Air Festival, το οποίο πραγματοποιείται το ερχόμενο Σάββατο στη μεσαιωνική Τάφρο της Λευκωσίας, πίσω από το Σπίτι της Συνεργασίας και έναντι του ξενοδοχείου Λήδρα Πάλας.

Ακυρώνοντας αυτομάτως τη νεκρή ζώνη, δίνοντάς της όχι μόνο ζωή αλλά και ελπίδα, οι διοργανωτές του φεστιβάλ, το Σπίτι της Συνεργασίας, καλούν το κοινό από κάθε γωνιά του νησιού να γιορτάσουν μαζί τα τρία χρόνια λειτουργίας του.

Το φεστιβάλ ξεκινά στις 5 το απόγευμα και προσφέρει ποικίλα ακούσματα, από και προς μια κοινότητα την οποία χαρακτηρίζει η πολυπολιτισμικότητα.

Θα προηγηθεί η τελετή έναρξης στις 4:30 στο Σπίτι της Συνεργασίας, όπου θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν οι διαπραγματευτές των δύο κοινοτήτων, κ. Αντρέας Μαυρογιάννης και δρ Κουντρέτ Όζερσαϊ, αλλά και ο πρέσβης της Νορβηγίας στην Κύπρο Sjur Larsen, καθώς η Νορβηγία είναι ένας από τους μεγάλους χορηγούς του Σπιτιού της Συνεργασίας.

To πρόγραμμα

Headliners του φεστιβάλ είναι η τοπική κυπριακή μπάντα The Low Spark [φωτογραφία].

Την αρχή, ωστόσο, θα σημάνουν οι Zilla Project, ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα της μπλουζ στη χώρα.

Θα ακολουθήσουν τα νεαρά μέλη του Κέντρου Κρουστών Ταμασού, τα οποία προσφέρουν ένα κράμα από αφρικανικούς και λάτιν ρυθμούς, διασκευές ροκ και ποπ τραγουδιών οι οποίοι παρασύρουν σε χορευτικά βήματα.
Σειρά θα πάρει το uRi Quartet, ένα σχήμα τζαζ αποτελούμενο από τους Κυπρίους μουσικούς Ερμή Μιχαήλ, Ειρηναίο Κουλουρά, Αχμέτ Ελμάς και Γιώργο Κούλα.

Για τους φαν της καποέιρα, το έργο θα αναλάβει το Cordao de Ouro Cyprus Group, του Mestre Casquinha.
Τη συνέχεια θα δώσουν οι πολύ καλοί Caravan Blue, με ένα μείγμα από ανατολίτικα και δυτικά ακούσματα, με σαξόφωνο και ούτι, ακουστική κιθάρα, ποπ και τζαζ και άλλα πολλά.
Το σχήμα Eko Everything is Music μας καλεί να συμβάλουμε με τις φωνές και τα όργανά μας σε ένα μουσικό jamming.

Έπειτα θα αναλάβουν οι Grup Baria, με παραδοσιακά ακούσματα αλλά και «μουσική της ειρήνης», όπως αναφέρουν οι ίδιοι.

Η Βασιλική Αναστασίου είναι βέβαιο ότι θα μαγέψει με τη φωνή της για ακόμη μία φορά το κοινό, παρουσιάζοντας έθνικ τζαζ στο πλαίσιο του Amalgamation Project, όπου δημιουργεί ένα αμάγλαμα από τραγούδια της Ανατολικής Μεσογείου με στοιχεία τζαζ.

Το φεστιβάλ θα κλείσουν οι Τhe Low Spark, μια δυναμική μπάντα την οποία αποτελούν οι Λευτέρης Μουμτζής, Δημήτρης Παναγίδης και Μάριος Μιχαήλ, προσφέροντας πρώτης ποιότητας psychedelic/progressive rock.

+ Open Air Festival το Σάββατο 10 Μαΐου από τις 17:00 μέχρι τα μεσάνυχτα, στην τάφρο πίσω από το Σπίτι της Συνεργασίας, έναντι του ξενοδοχείου Λήδρα Πάλας, στη Λευκωσία. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: The Low Spark: από αριστερά, Δημήτρης Παναγίδης, Λευτέρης Μουμτζής και Μάριος Μιχαήλ. ΦΩΤΟ©ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΥ

You May Also Like

Η Τζέιν Κάμπιον στο τιμόνι του Φεστιβάλ των Καννών

Η Νεοζηλανδή σκηνοθέτιδα Τζέιν Κάμπιον, τιμημένη με τον Χρυσό Φοίνικα για την ταινία «The ...

Σύνδεσμος Φυτώριο|Δημόσια Τοποθέτηση για Έκτακτο Μέτρο Στήριξης Αγοράς Έργων Τέχνης

Θέμα: Έκτακτο Μέτρο Στήριξης Αγοράς Έργων Τέχνης για εμπλουτισμό της Κρατικής Συλλογής Σας κοινοποιούμε ...

Urban Legends στην γκαλερί Ρουάν

Η Γκαλερί Ρουάν στη Λεμεσό παρουσιάζει μια έκθεση κι ένα βιβλίο από τους Τατιάνα Φεραχιάν ...

Μια δεύτερη Τζοκόντα…

Κάθε άλλο παρά απλό αντίτυπο του διάσημου έργου του Λεονάρντο ντα Βίντσι είναι η ...

Η Βουλή δέσμευσε το μισό «Θυμέλη»

To 50% του συνολικού ποσού που διατίθεται για τις επιχορηγήσεις των ελεύθερων θεάτρων δέσμευσε ...

Ο Κόσμος της Κύπρου : Έκθεση φωτογραφίας του ‘Αντρου Ευσταθίου

Η λοξή ματιά του ‘Αντρου Ευσταθίου, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από το ...

X