Διεθνής διάκριση για την ταινία «Μικρά Αγγλία»

Τρία βραβεία απέσπασε η πιο πρόσφατη ταινία του Παντελή Βούλγαρη, «Μικρά Αγγλία», στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ της Σαγκάης.

Η «Μικρά Αγγλία»  βραβεύθηκε με το Golden Goblet καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την Πηνελόπη Τσιλίκα.

Το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης διεξήχθη από τις 14 μέχρι τις 22 Ιουνίου. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν η διεθνούς φήμης κινέζα ηθοποιός Γκονγκ Λι, και μέλη της η Βρετανίδα σκηνοθέτιδα Σάλι Πότερ, ο Κορεάτης σκηνοθέτης Ιμ Σανγκ Σου, η Δανέζα σκηνοθέτιδα Λόνε Σέρφιγκ, ο Κινέζος σκηνοθέτης Λιου Γιέ, ο Ιάπωνας σκηνοθέτης Σουνζι Ιβάι και ο Ιρανός ηθοποιός Πεϊμάν Μααντί.

Η διάκριση της «Μικράς Αγγλίας» καταγράφεται ως εξαιρετική, αφού εκτός από το ότι το φεστιβάλ της Σαγκάης είναι ένα από τα σημαντικότερα της Ασίας, μπορεί να σημάνει ένα άνοιγμα στην εκεί αγορά.

Η ταινία «Μικρά Αγγλία» είναι βασισμένη στο ομότιτλο μπεστ σέλερ της Ιωάννας Καρυστιάνη, η οποία υπογράφει και τη σεναριακή διασκευή, και είναι γυρισμένη εξ ολοκλήρου στην Άνδρο.

Στην Κύπρο η ταινία προβλήθηκε τον Δεκέμβριο για μόλις μια βδομάδα στις κυπριακές αίθουσες.

Πληροφορίες του Π αναφέρουν ότι θα επαναπροβληθεί σε ειδική εκδήλωση στην παρουσία του σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη και της συγγραφέα Ιωάννας Καρυστιάνη, μετά το καλοκαίρι.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

 

You May Also Like

Εικαστικές «Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης»

Καλλιτέχνες από 13 χώρες της Ευρώπης συμμετέχουν στο πρότζεκτ United States of Europe, το ...

Η Lara Fabian τραγουδά Πελλαπαϊσιώτη

Τη συνεργασία της με τον Κύπριο μουσικό Γιώργο Πελλαπαϊσιώτη υπογράφει η Βελγοκαναδή σούπερ σταρ ...

Κύπριοι εικαστικοί στους Ολυμπιακούς Καλών Τεχνών

Κατερίνα Ατταλίδου, Στέφανος Καράμπαμπας, Μάρλεν Καρλετίδου και Αντρέας Τόμπλιν είναι οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν ...

Διάλεξη της Τετάρτης | Χριστόφορος Σάββα – 50 χρόνια μετά

H επόμενη Διάλεξη της Τετάρτης στη Λεβέντειο Πινακοθήκη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 με θέμα Χριστόφορος Σάββα – 50 χρόνια ...

Έθνικ Ριάλτο από τις 21 Ιουνίου και μέχρι τα τέλη Ιουλίου

Με το τοπικό και διεθνώς αναγνωρισμένο μουσικό σχήμα Monsieur Doumani ξεκινά η σειρά δωρεάν ...

X