Διεθνή δείγματα σύγχρονου χορού

Αυστρία και Ισραήλ έχουν σειρά στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού το οποίο συνεχίζεται μέχρι τις 29 Ιουνίου. Το Ισραήλ θα παρουσιάσει αύριο στο Θέατρο Παλλάς Λευκωσίας και την Τετάρτη στο Ριάλτο Λεμεσού δύο βραβευμένα έργα της ομάδας του διάσημου χορογράφου Roy Assaf. Το πρώτο είναι ένα ντουέτο με τίτλο Six Years Later και το δεύτερο, με τίτλο Hill [φωτογραφία], είναι βασισμένο στο εβραϊκό τραγούδι “Ammunition Hill”, γραμμένο στη μνήμη 36 αλεξιπτωτιστών οι οποίοι σκοτώθηκαν από Ιορδανούς στρατιώτες το 1967.
Η Αυστρία θα παρουσιάσει στις 13 Ιουνίου στο Ριάλτο την ομάδα Gervasi, στο δεύτερο μέρος του έργου Solo with Guests, σε χορογραφία Elio Gervasi. Πρόκειται για μια χορογραφική δουλειά η οποία -με τη βοήθεια στίχων του Γουόλτ Γουίτμαν- θέτει ερωτήματα σε σχέση με τις έννοιες του χάους.

+ Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 20:30. Εισιτήρια προς 5 ευρώ για έκαστη παράσταση και 20 ευρώ για όλες τις παραστάσεις του φεστιβάλ. Δωρεάν μεταφορά από Λευκωσία για όσες παραστάσεις στο Ριάλτο δεν θα παρουσιαστούν στη Λευκωσία. Αναχώρηση από το ξενοδοχείο Hilton στις 19:15 [τηλ. 99618225]. Πληροφορίες τηλ. 77777745 και www.rialto.com.cy.

You May Also Like

Για τα κοινά, δημόσια αγαθά

Δεκαπέντε συγκροτήματα συμμετείχαν στη μεγάλη συναυλία που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή -κυριολεκτικά κόντρα στον ...

“Αγανάκτηση”

  “Αγανάκτηση” του Χρίστου Μιλτιάδη. Η φωτογραφία κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο ειδικό θέμα ...

Μέλανη Λάμπρου

4.9.2011 Η Μέλανη Λάμπρου είναι 14 ετών και το όνειρό της είναι να γίνει ...

Η Memory Miss έφτασε στο Γκαράζ

Το τεράστιο γλυπτό της Memory Miss, έργο της Μαρίας Λοϊζίδου από το 2014, έφτασε ...

Διαρκής μετακίνηση/μετάγγιση στην ιστορία της Κύπρου

“Βασικό στοιχείο σε όλη τη διαδρομή της δουλειάς μου είναι η διακίνηση, η μετάγγιση ...

COMMUNION, της Μαρίας Τριλλίδου

«Παρόμοια με συμβολικές εικόνες αλχημιστή που περιγράφουν μορφές ‘μεταβίβασης’, ή σαν τους αρμονικούς σχεδιαστικούς ...

X