Νέα ταινία από τον Μαρίνο Καρτίκκη

Στο στάδιο του μοντάζ βρίσκεται η νέα ταινία του Μαρίνου Καρτίκκη με τίτλο «Μέλος Οικογενείας» και θέμα τα όρια των ανθρώπων, των σκέψεων και των πράξεών τους σε περιόδους κρίσης.

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες της Λευκωσίας και ολοκληρώθηκαν στις 25 Μαΐου, αναμένεται -δε- να είναι έτοιμη στις αρχές 2015, οπότε θα έχουμε την ευκαιρία να τη δούμε στη μεγάλη οθόνη.

Όπως σε όλες του τις ταινίες [«Μέλι και Κρασί» 2006, «Από θαύμα» 2010] και αυτή τη φορά ο Μαρίνος Καρτίκκης καταπιάνεται με ένα κοινωνικό θέμα, επιχειρώντας να φωτίσει τις ξεχωριστές πλευρές μιας ιστορίας.

Στην ταινία «Μέλος Οικογενείας», ο Καρτίκκης -εκπρόσωπος της σύγχρονης κυπριακής κινηματογραφικής παραγωγής αλλά και εικαστικός- παρουσιάζει τον «τρόπο» με τον οποίο μια οικογένεια για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα, ελέω κρίσης: όταν ο παππούς στην οικογένεια πεθαίνει ξαφνικά, οι γονείς αποφασίζουν να αποκρύψουν το γεγονός για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, ώστε να παίρνουν την επιταγή σύνταξής του.

Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν οι κοινωνικές ασφαλίσεις ψάχνουν τον αποθανόντα. Ως από μηχανής Θεός εμφανίζεται ένας μοναχικός, ηλικιωμένος κύριος ο οποίος αναλαμβάνει να υποδυθεί τον παππού. Ποιος είναι και γιατί δεν τον αναζητεί κανείς;

melos_oikogeneias7 melos_oikogeneias1 melos_oikogeneias2 melos_oikogeneias3 melos_oikogeneias4 melos_oikogeneias5 melos_oikogeneias6

Εκτός από τη σκηνοθεσία, ο Μαρίνος Καρτίκκης υπογράφει το σενάριο της νέας του ταινίας, η υπόθεση της οποίας είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Η είδηση πέρασε στην διεθνή ειδησεογραφία ως γεγονός αρχικά στην Ιαπωνία αλλά και στην Ελλάδα, πιο πρόσφατα.

Η ταινία εμπίπτει στο είδος της κοινωνικής, δραματικής ταινίας με στοιχεία μαύρης κωμωδίας και «προσπαθεί να προσεγγίσει την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της μέσα από μια διαφορετική οπτική γωνία, με επίκεντρο τον άνθρωπο. Χωρίς να καταφεύγει σε διδακτισμούς το σενάριο επιχειρεί να εξερευνήσει τα ανθρώπινα όρια σε εποχές κρίσεις αλλά και τη δύναμη της ανθρώπινης αλληλεγγύης», όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Στη ταινία συμμετέχουν οι Γιόλα Κλείτου, Κρίστοφερ Γκρέκο, Φοίβος Γεωργιάδης, Ντόρα Μακρυγιάννη, Ιωάννης Μελέκκης, Τζιούλιο Φιλίππο Ντ΄Ερρίκο, Αντρούλα Ηρακλέους, Άντρη Κυριαζή, Αλεξία Χαραλαμπίδου και ο Γλαύκος Γεωργιάδης.

Βασικοί Συντελεστές

Μαρίνος Καρτίκκης                           Σενάριο – Σκηνοθεσία – Παραγωγή

Τώνια Μισιαλή                                  Διεύθυνση Παραγωγής

Γιώργος Ραχματούλιν                        Διεύθυνση Φωτογραφίας

Λίζα Τσουλούπα                                 Σκηνικά – Κοστούμια

Μάρκο Λόπεζ                                     Σχεδιασμός  Ήχου

Ελένη Βαβανού                                   Μακιγιάζ – Κομμώσεις

Αντρέας Κυριάκου                             Βοηθός Σκηνοθέτη

Στυλιανός Κωνσταντίνου                  Μοντάζ 

Πανίκος Πετρίδης                              Colour correction

Η ταινία είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή των εταιρειών Homemade Movies και A.B. Seahorse Film Productions Ltd με τη σύμπραξη των Soundpath Studio Ltd και Fullmoon Productions.

  • Show Comments

You May Also Like

Ο ρόλος της Επιστήμης στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς

Η επιστήμη πρέπει και μπορεί να παίξει ζωτικό ρόλο στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς ...

Η ZENTRALKAPELLE BERLIN φέρνει Βερολινέζικο αέρα στην Κύπρο!

Η Βερολινέζικη ομάδα πνευστών θα βρίσκεται στην Κύπρο αρχές Οκτωβρίου για δύο εμφανίσεις με ...

Δελτία ελεύθερης εισόδου για την πρόβα τζενεράλε της Φιλαρμονικής του Βερολίνου

Δελτία ελεύθερης εισόδου για την πρόβα τζενεράλε της Φιλαρμονικής του Βερολίνου και τη συναυλία ...

Cyprus Rialto World Music Festival στην Πλατεία Ηρώων

Με μουσικές από κάθε γωνιά του κόσμου θα πλημμυρίσει η Πλατεία Ηρώων στη Λεμεσό, ...

Προκήρυξη θέσεων για το Αρμενικό Δημοτικό Σχολείο ΝΑΡΕΚ

Η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνει ότι δέχεται ...

Παλιό Βαν των Aerosmith βρέθηκε σε δάσος

 Ένα εγκαταλελειμμένο βαν που χρησιμοποιούσαν οι θρύλοι της ροκ Aerosmith βρέθηκε κατά τη διάρκεια ...

X