Τι θα δούμε στο Φεστιβάλ Φέγγαρος 2014

Φοίβος Δεληβοριάς, Χειμερινοί Κολυμβητές, το ντουέτο Ξυλούρης/White και το σουηδικό συγκρότημα Two Camels and the River είναι οι headliners της φετινής διοργάνωσης του μουσικού φεστιβάλ Φέγγαρος. 

Με τη συμμετοχή 26 μουσικών σχημάτων ξεκινά την 1η Αυγούστου το Μουσικό Φεστιβάλ Φέγγαρος, το οποίο μετακομίζει φέτος στο χωριό Κάτω Δρυς, από το χωριό Λόφου όπου πραγματοποιείτο τα προηγούμενα τρία χρόνια.

Τα εισιτήρια έχουν οριστεί στα 25 ευρώ για το τριήμερο και 15 ευρώ για έκαστη μέρα.

Διαθέτοντας μια Κεντρική και μια Εναλλακτική Σκηνή, ο φετινός Φέγγαρος θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Αυγούστου. Θα ακολουθήσει, δε, την πρώτη διοργάνωση του Μουσικού Χωριού στην Κύπρο, επίσης στον Κάτω Δρυ, από τους ίδιους διοργανωτές του Φεστιβάλ, την εταιρεία Λουβάνα Δίσκοι.

Τι θα δούμε 

Ο γνωστός τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς, οι πληθωρικοί Χειμερινοί Κολυμβητές και ο Γιώργος Ξυλούρης είναι οι headliners από την Ελλάδα που θα δώσουν το παρών τους στο Φεστιβάλ Φέγγαρος.

Ο Κρητικός λαουτάρης Γιώργος Ξυλούρης θα παρουσιάσει ένα ντουέτο με τον Αμερικανό ντράμερ Τζιμ Γουάιτ: μαζί δημιουργούν ένα κράμα της παραδοσιακής κρητικής και ροκ μουσικής και το ντουέτο έχει ήδη ταξιδέψει εντός και εκτός Ελλάδας για συναυλίες. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιώργος Ξυλούρης θα παραδώσει και ένα εργαστήρι στο πλαίσιο του Μουσικού Χωριού Φέγγαρος, το οποίο θα προηγηθεί του φεστιβάλ (δες κάτω).

Οι Two Camels and the River έρχονται από τη Σουηδία για να παραστούν στο 4ο Μουσικό Φεστιβάλ Φέγγαρος: πρόκειται για μια ιδιαίτερη μπάντα η οποία ορίζει τη μουσική της ως psychedelic indie pop. Πρόκειται γα κάποτε ατμοσφαιρικά και άλλοτε vintage ακούσματα, που θυμίζουν mellow pop προηγούμενης δεκαετίας.

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ συμπληρώνουν οι εξής μπάντες: Πλήρη Ντάξει από την Ελλάδα, οι εγχώριοι μπλουζάδες Zilla Project (που θα παρουσιάσουν τον πρώτο τους δίσκο), The Low Spark, Fuzz Bus feat. Βασιλική Αναστασίου, Isaac’s Cello, Ylva Ceder από τη Σουηδία, Παυλίνα Κωνσταντοπούλου, Janis Plasmatik, Δημήτρης Σωτηρίου, Delirium Elephants, Manekken Pis από την Ελλάδα, Χριστίδης/Σπύρου από Ελλάδα και Κύπρο, Σωφρόνης, Trio Frisson από Κύπρο και Μεγάλη Βρετανία, η νεοσύστατη κυπριακή μπάντα Ζara & The Strange Fruit, το ντουέτο Παραμυθίες που αφηγούνται παραμύθια συνδυάζοντας λόγο και εικόνα, οι Acamar, οι Some take, το Λοΐζος Παφίτης Trio, ο Δημήτρης Μεσημέρης, οι Golden Horn, ο Νικόλας Σαββίδης και οι Rhumba Attack.

feggaros_2014H αφίσα του φετινού φεστιβάλ, την οποία σχεδίασε ο Φίλιππος Βασιλειάδης.

Προηγείται το Μουσικό Χωριό 

Οι φίλοι της μουσικής θα βρίσκονται ήδη στον Κάτω Δρυ πριν την έναρξη του φεστιβάλ, καθώς από τις 27 Ιουλίου θα πραγματοποιείται εκεί το «Μουσικό Χωριό Φέγγαρος», μια σημαντική διοργάνωση η οποία ξεκίνησε από την Ελλάδα και μεταφέρεται για πρώτη φορά στην Κύπρο. Στο Μουσικό Χωριό θα πραγματοποιηθούν εννιά διαφορετικά εργαστήρια για μουσική και θέατρο, με εισηγητές από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Αγγλία. Στόχος του Μουσικού Χωριού είναι να προσφέρει σε όλους τους ενδιαφερόμενους μια ξεχωριστή πρακτική καλλιτεχνικής εκμάθησης.

 + Οι συμμετέχοντες στο 4ο Φεστιβάλ Φέγγαρος ανακοινώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας Λουβάνα Δίσκοι, η οποία θα ενημερώνεται με ό,τι νεότερο. Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αργότερα. 

Τα εισιτήρια έχουν οριστεί στα 25 ευρώ για το τριήμερο και 15 ευρώ για έκαστη μέρα. Πληροφορίες louvana.com.cy. Για το Μουσικό Χωριό, πληροφορίες τηλ. 99735225 και στο facebook της διοργανώτριας Λουβάνα Δίσκοι.

 

You May Also Like

«Ηλέκτρα και Ορέστης, μια δίκη» από τον ΘΟΚ

Επιλέγοντας χρονικά την έναρξη της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ, ο ΘΟΚ θα δώσει την ...

Φεστιβάλ Κύπρια: συνεχίζει ως καλ. διευθυντής ο Άντης Παρτζίλης

Με μια σύντομη ανακοίνωση, οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοίνωσαν σήμερα ...

Δημιουργείται αρχείο για το μουσικό έργο καλλιτεχνών

Αρχείο για την μουσική παραγωγή της Κύπρου ετοιμάζουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας ...

Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής: Πρόσκληση για την κυπριακή συμμετοχή

Ικανοποιητικό χρόνο στον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου να οργανώσει τη συμμετοχή της Κύπρου στη φετινή ...

Η ατζέντα της Διεθνούς Ημέρας Τζαζ

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017 θα γιορτάσει τη  Διεθνή Ημέρα Τζαζ την ...

Ο «Ιππόλυτος» στη Σαλαμίνα

Φωτογραφίες :©Ελένη Παπαδοπούλου  

X