Momenta | Έκθεση της Σιμόνης Συμεωνίδου

Tη νέα της -πολύ ενδιαφέρουσα- εικαστική δουλειά παρουσιάζει μέχρι και τις 11 Ιουνίου η Σιμόνη Συμεωνίδου, σε μια έκθεση με τίτλο Momenta.

Σε επιμέλεια της τεχνοκριτικού Μαργαρίτας Κουνναφή, η έκθεση παρουσιάζει μια σειρά από εγκαταστάσεις τις οποίες η ίδια η εικαστικός ονομάζει «σκιαγάλματα» και με τις οποίες πραγματεύεται την υπόσταση – ορμή – διάρκεια που μπορεί να δώσει ο ανθρώπινος νους σε μια στιγμή (momentum).

Παράλληλα η Σιμόνη Συμεωνίδου, μια από τις ανερχόμενες δυνάμεις της σύγχρονης κυπριακής παραγωγής τέχνης, αναδεικνύει σημαντικές στιγμές της ανθρώπινης ζωής και εμβαθύνει στα πολυσύνθετα κοινωνικά προβλήματα που απασχολούν την καθημερινότητά μας: ο έρωτας, η μοναξιά, ο φόβος, η γαλήνη, η σιωπή, η άρνηση του να ακολουθήσει κανείς την προδιαγεγραμμένη πορεία του κοινωνικού συστήματος, σκιαγραφούνται στις εγκαταστάσεις της εικαστικού.

Τα «σκιαγάλματα» της Συμεωνίδου, τα οποία αποτελούνται από γύψινα γλυπτά που φωτίζονται και αποκτούν νέα μορφή, είναι τοποθετημένα για τους σκοπούς της έκθεσης σε ένα χώρο της παλιάς Λευκωσίας ο οποίος παλιά εξυπηρετούσε ως ξυλαποθήκη. «Ο χώρος της έκθεσης δεν είναι χώρος φιλοξενίας των έργων αλλά αποτελεί προέκταση και ’σκηνικό’ τους, γι’ αυτό δεν υπέστη τροποποιήσεις παρά μόνο συντηρήθηκε στην αρχική του κατάσταση», σημειώνεται σχετικά με την επιλογή του χώρου, επί της οδού Άρεως, παράλληλης της οδού Τρικούπη στην καρδιά της Λευκωσίας.

simoni_symeonidou2

Ποια είναι

Η Σιμόνη Συμεωνίδου γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά το 1983 και μεγάλωσε στη Λευκωσία. Η επαφή της με τις εικαστικές τέχνες ξεκίνησε από πολύ νεαρή ηλικία καθώς διδάχθηκε ζωγραφική, σχέδιο, χαρακτική και γλυπτική στο εργαστήρι του πατέρα της, Χρίστου Συμεωνίδη, ΧΡΙΣΙΜΟΥ. Το 2001 βρέθηκε στην Αθήνα όπου επιδίωξε καλλιτεχνική, τεχνική και πνευματική σπουδή σε καλλιτεχνικά εργαστήρια. Το 2003 σπούδασε Καλές Τέχνες στο Bristol School of Creative Arts σε επίπεδο Bachelor’s και Master’s. Σήμερα ζει και εργάζεται στη Λευκωσία όπου και διατηρεί το προσωπικό της εργαστήρι και τη σχολή Καλών Τεχνών Παντεχνείο – Art Inn.

+ Η έκθεση Momenta παρουσιάζεται μέχρι τις 11 Ιουνίου σε χώρο της οδού Άρεως 17, κοντά στο τέμενος Ομεριέ. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 17:00-22:00, Σάββατο-Κυριακή: 10:00-13:00 και 16:00-21:00. Πληροφορίες τηλ. 99170083 και www.simonisymeonidou.com.

You May Also Like

«Κουρασμένος» δηλώνει ο κιθαρίστας των Alice in Chains

Συνέντευξη στο Fuse TV και στον Jack Osbourne έδωσαν ο κιθαρίστας των Alice  in ...

Ημέρες Σαλαντίν στη Λευκωσία

Οι Διεθνείς Ημέρες Σαλαντίν, μια διοργάνωση κατά την οποία συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στο Όσλο συγγραφείς, ...

Στην Κύπρο ο εφευρέτης του World Wide Web

Το περιοδικό «Time» τον έχει κατατάξει ανάμεσα στα 100 λαμπρότερα πνεύματα του αιώνα μας. ...

«Εικόνες της μουσικής»

Η παράσταση που κατενθουσίασε στην UNESCO στο Παρίσι τώρα και στην Κύπρο Μετά την ...

Ο Βαρνάβας Κυριαζής κέρδισε προσφυγή εναντίον του ΘΟΚ

Στη δικαίωση του Βαρνάβα Κυριαζή απολήγει δικαστική απόφαση που εξέδωσε την Τρίτη το Διοικητικό ...

Ξενοδοχεία αλα… Χέμινγουεϊ εκεί όπου έζησε ο συγγραφέας

Την ατμόσφαιρα που περιέγραψε στα μυθιστορήματά του ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ θα αναδημιουργήσει η αλυσίδα ...

X