Η ταινία Magic in the moonlight στις κυπριακές αίθουσες

Η νέα ταινία του Γούντι Άλεν με τίτλο «Magic in the moonlight» [Μαγεία στο σεληνόφως] προβάλλεται από τις 29 Αυγούστου στις κυπριακές αίθουσες των K-Cineplex και ΡΙΟ.

Στην ταινία, η οποία απέσπασε θετικές κριτικές στα διεθνή ΜΜΕ, πρωταγωνιστούν ο Κόλιν Φερθ, η Έμα Στόουν, η Αϊλίν Άτκινς και η Μάρσια Γκέι Χάρντεν μεταξύ άλλων. 

«Αν μπορείς να αντιγράψεις τα θαύματά μου, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι αληθινά», λέει η Σόφι Μπέικερ [Εμα Στόουν] στον δύσπιστο Στάνλεϊ Κρόφορντ [Κόλιν Φερθ] και είναι μια από τις χαρακτηριστικές φράσεις που υποδεικνύουν την σύγκρουση κοινής λογικής και μαγείας. Αυτή τη σύγκρουση εξετάζει στην πιο πρόσφατη ταινία του ο Αμερικανός σκηνοθέτης Γούντι Άλεν μέσα από τη συνάντηση του Στάνλεϊ με την Σόφι, μια νεαρή μέντιουμ που θεωρείται άκρως αξιόπιστη.

Κοροϊδεύει, απλά, τον κόσμο ή είναι πραγματικό μέντιουμ; Αυτό το ερώτημα βασανίζει τον Στάνλεϊ και θα πρέπει να δώσει την απάντηση ως ένας άνθρωπος που δεν έχει αφήνει κανένα περιθώριο στην πιθανότητα ύπαρξης ενός «αθέατου κόσμου». Ακόμη κι αν ο ίδιος είναι… μάγος. Ωστόσο, ορθολογιστής και πραγματιστής.

Μέσα από την πλοκή της ταινίας του, ο Γούντι Άλεν θίγει ζητήματα που απασχολούν όλους μας, κάποια στιγμή στη ζωή τους, ή και για πάντα: για τη μεταφυσική, την πίστη στον Θεό και τη μετά θάνατον ζωή.

Η ταινία είναι τοποθετημένη στη Γαλλική Ριβιέρα κατά τη δεκαετία του 1920 και πέρα από τον προβληματισμό, ο Γούντι Άλεν παραθέτει το ιδιότυπο χιούμορ αλλά και τη νοσταλγία -με ρομαντική διάθεση- για μια εποχή που έχει χαθεί.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Οι Urban Gorillas δημιουργούν Φουσκο-πόλεις

Η ΜΚΟ Urban Gorillas  [Λευκωσία] και οι Plastique Fantastique [Βερολίνο], το αρχιτεκτονικό τμήμα του ...

Δύο παραστάσεις από τον ΘΟΚ τη Μέρα Θεάτρου

«Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου είναι η ετήσια γιορτή της θεατρικής κοινότητας και γιορτάζεται ανά ...

Το κινηματογραφικό φεστιβάλ animation του Ανεσί ανοίγει τις πύλες του και τιμά την Ιαπωνία

Το 43ο Φεστιβάλ ταινιών κινουμένων σχεδίων του Ανεσί στην ανατολική Γαλλία, το μεγάλο παγκόσμιο ...

ΣΟΚ σε ρυθμούς ρατσιστικούς

Γράφει ο Μιχάλης Θεοδώρου Περιφρονώντας τη νομοθεσία, βουλευτές, το δ.σ. της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, ...

Τα παιδιά στον αγώνα της προστασίας της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς

Σφραγίδες προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς δημιούργησαν παιδιά βρετανικών σχολείων στην Ολλανδία, μετά από ...

Έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Παπαδόπουλου

Τη ζωγραφική του δουλειά με τίτλο «Suum cuique» παρουσιάζει στην γκαλερί Γκλόρια ο Μιχάλης ...

X