Μάριος Γρηγορίου

Όσλο, 11.10.2011: Η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα των Εθνικών ομάδων Νορβηγίας και Κύπρου στο στάδιο Ullevaal για τα προκριματικά του Euro 2012. Πρωταγωνιστές, ο Carew και ο Πάρπας. Τα στοιχεία της “εναέριας μονομαχίας”, της προσπάθειας, της διαφορετικότητας, της τοποθέτησης των παικτών και της μπάλας και γενικά της σύνθεσης, καθιστούν αυτή την εικόνα μια από τις αγαπημένες μου με θέμα την αθλητική φωτογραφία.

Δεν είναι η καλύτερή μου, γιατί την καλύτερή μου θα την τραβήξω ΑΥΡΙΟ! Αυτό είναι το μότο μου. Κάθε μέρα που ξημερώνει είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για μια καλύτερη και μοναδική εικόνα. Με συναρπάζει η αθλητική φωτογραφία γιατί περιέχει ένα κράμα από δράση, στιγμές αγωνίας, αλλαγή συναισθημάτων, άπειρες εκφράσεις προσώπων και πολλά απρόοπτα που έχω την ευκαιρία να απαθανατίσω και να μεταφέρω. Λατρεύω επίσης να φωτογραφίζω θέματα από τη φύση και την καθημερινότητα.

Ημερομηνία γέννησης: 20 Mαρτίου 1971

Σπουδές: Οικονομικά και τουριστικές επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτοδίδακτος στη φωτογραφία, έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα φωτογραφίας και επιμορφωτικά σεμινάρια στο Ηνωμένο Βασίλειο φτάνοντας μέχρι το επίπεδο του HND Diploma in Photography. Μέλος του International Sports Press Association.
Επιρροές: Από παντού. Σάκης Σαββίδης – κοντά του έμαθα πολλά ως φωτογράφος αθλητικών. Αλεξόπουλος Γιώργος – κοντά του αγάπησα τη φωτογραφία σαν τέχνη. Marina Cano, Max Rossi, John Shaw, Jack Dykinga.

High: Η γνωριμία με άλλους φωτογράφους που είναι φίλοι μου και είμαστε μέλη – συνεργάτες της οικογένειας / ομάδας Ch. Savvides Sports Photographers που με βοήθησαν και με βοηθούν να δημιουργήσω και να αναπτύξω τις γνώσεις και ικανότητές μου με καινούργιες ιδέες-εφαρμογές. Κορυφαίες στιγμές η παρουσία μου σε μεγάλα, φημισμένα γήπεδα και σε μοναδικές αθλητικές στιγμές. Πιο συγκινητική, πέρσι τον Νοέμβριο, όπου βρισκόμενος στο στάδιο Οlimpico της Ρώμης μπροστά σε 3.000 φίλους του Απόλλωνα, αυτοί αυθόρμητα -προς δική μου έκπληξη και των Ιταλών συναδέλφων- ξεκίνησαν χειροκροτώντας να τραγουδούν ρυθμικά το όνομά μου σε ένδειξη αγάπης και εκτίμησης στον χώρο του επαγγέλματος.

Low: Η υποτίμηση και μη αναγνώριση της προσωπικότητας, δουλειάς και προσπάθειας που καταβάλλουμε. Η βία κάθε μορφής που ζούμε γενικά και ειδικά στους χώρους εργασίας.

Tip: Πάντα να ξέρεις ότι η κατάλληλη στιγμή είναι η καλύτερη! Κάθε μάτι πίσω από μια φωτογραφική μηχανή βλέπει διαφορετικά. Σεβασμός στη διαφορετικότητα!

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Σάρα Μαλιάν / Sarah Malian

Photo copyright: (c) Sarah Malian / CA Τη Νοζενί τη φωτογράφησα στη φυλακή της ...

Χάρης Κυπριανού

Με συναρπάζει ο συγκεκριμένος χώρος. Θέλαμε με την ομάδα μου να δημιουργήσουμε ένα “ποιητικό” ...

Γιώργος Δουκανάρης

Αυτή η φωτογραφία είναι μέρος ενός μεγαλύτερου πρότζεκτ που ξεκίνησα το 2014 και ακόμα ...

Ο Ανδρέας Κούτας ή η αναζήτηση της τελειότητας

Της Άννας Μαραγκού / Φωτογραφία ©Τεύκρος Ολύμπιος * Η σελίδα του HOTSHOT, ενός πρότζεκτ ...

Άλεξ Μίτας

Ο σεΐχης Ναζίμ Κιμπρισί, ο σούφι μουσουλμάνος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, απεικονίζεται στο σπίτι του ...

Ανδρέας Νεοφύτου

Η συγκεκριμένη φωτογραφία λήφθηκε την παγωμένη Πρωτοχρονιά του 2013, από τη γέφυρα Golden Jubilee, ...

X