Νικολίνα Στυλιανού

Η Νικολίνα Στυλιανού παρουσιάζει επιτελέσεις με συμβολισμούς

Τι επιτελείς; Η δουλειά μου είναι ένα είδος εικαστικής τέχνης [performance art]. To performance art χρησιμοποιεί το σώμα ως κύριο αντικείμενο της δράσης. Μαζί με την επιλογή του χώρου αλλά και κάποιων υλικών που χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης η δράση παίρνει μορφή και χαρακτήρα, έτσι ώστε να περάσει ένα μήνυμα στον θεατή μέσα από συμβολισμούς.

Τι λες; Οι αισθήσεις είναι το κύριο συστατικό των δράσεών μου, εφόσον πιστεύω πως μέσα από τις αισθήσεις η συνείδηση του θεατή αυξάνεται λόγο του περιορισμού των σκέψεων. Μέσα από συγκεκριμένες εικόνες, ήχους, μυρωδιές, υπάρχει πιθανότητα ο θεατής να ανακαλέσει εμπειρίες και συναισθήματα του παρελθόντος. Αυτή η ανάκληση εμπειριών μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για τον θεατή, αφού του δίνεται η ευκαιρία να αναθεωρήσει τα συναισθήματά του με βάση το παρόν.

Τι θες; Τα θέλω αλλάζουν συνεχώς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλω να ευαισθητοποιήσω τον θεατή. + Η Νικολίνα θα παρουσιάσει το έργο Growth στις 17 Αυγούστου στο Φεστιβάλ Ξαρκής, στο χωριό Άρσος.

www.nicolinastylianou.com

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ανδρέας Σιεηττάνης

Ποιος είσαι; Είμαι ο Ανδρέας Σιεηττάνης και μου αρέσει να δημιουργώ. Ό,τι έχει να ...

Μέλανη Σπαθιά

Ποια είσαι; Είμαι η Μέλανη Σπαθιά, εικονογράφος και μία από τα 3dots, Three Dots ...

Αντριάνα Νικολαΐδου

Επιμέλεια Θεοδώρα Χρυσοστόμου | Φωτογραφία Ελένη Παπαδοπούλου Η Αντριάνα Νικολαΐδου αναλύει την αρχαία μυθολογία ...

Romeotees

O Romeotees τυπώνει το πιο κουλ κυπριακό brand σε μπλουζάκια Τι κάνεις; Κάνω διάφορα, ...

Εύα Καλομοίρη

Η Εύα Καλομοίρη κάνει βόλτες στον χορό, στο θέατρο και στις -θετικές- σκέψεις της ...

Ξένια Κοντεάτη

Ποια είσαι; Είμαι μια νέα αρχιτέκτονας από τη Λάρνακα. Το ενδιαφέρον μου για την ...

X