Σάββας Καττάμης

Ο Σάββας Καττάμης μιλά με ήχους, όχι λόγια

Tι κάνεις;

Προσπαθώ να περάσω ένα μήνυμα μέσω της πιο εκφραστικής γλώσσας που υπάρχει, του ήχου… και από τον ήχο στη μουσική. Φτιάχνω ηλεκτρονική μουσική μέσω συνεχόμενου πειραματισμού, επηρεασμένη από όλα σχεδόν τα είδη, αναλόγως διάθεσης. Χαρακτηρίζομαι από τη μανία να δίνω πάντα το ατμοσφαιρικό στοιχείο έτσι ώστε να βγαίνει κάτι αλλόκοτα φυσικό, μυστήριο, βαθύ και εξωπραγματικό. Με αυτό τον τρόπο, εύχομαι πως θα δώσω αυτό το ερέθισμα στον ακροατή που θα παραπέμψει τις αισθήσεις του και επομένως τον τρόπο σκέψης του σε ένα νέο επίπεδο, πάνω απ’ την κοινή λογική και στερεοτυπική πραγματικότητα. Τεχνικά, προσπαθώ να το πετύχω μέσα από τη διαδικασία σχεδιασμού και επεξεργασίας του ήχου χάρη σε εξειδικευμένα λογισμικά μουσικής παραγωγής. Αφού επεξεργαστώ τους διάφορους ήχους και τους φέρω στο μουσικό επίπεδο που θέλω, θα δημιουργήσω μελωδίες, πέπλα από ατμόσφαιρες, διάφορα fx, μπάσα, κρουστά και θα τα σμίξω με έναν αυθόρμητο αλλά και σκόπιμο, ταιριαστό τρόπο.

Τι θέλεις;

Θέλω να μπορώ να πω μέσω του ήχου όσα δεν εκφράζονται με λόγια. Να εμπνέομαι από την τέχνη άλλων ανθρώπων και να ανταλλάσσουμε πληροφορίες ώστε να εξελισσόμαστε. Κάθε φορά, ο ήχος μου να είναι κάτι καινούργιο. Να μην σταματά ποτέ ο πειραματισμός και η αλλαγή, να παραμένει σαν η μοναδικότητα που οι πλείστοι ψάχνουμε.

Πού είσαι;

Μέχρι τώρα έφτιαχνα μουσική και την ανέβαζα σε streaming-sites στο internet όπου υπάρχει χώρος για ανταλλαγή μουσικής από άγνωστους και γνωστούς καλλιτέχνες. Πρόσφατα έλαβα δύο πρώτες προτάσεις από δισκογραφικές στο εξωτερικό για τις οποίες ετοιμάζω ένα ψηφιακό άλμπουμ. Παρ’όλα αυτά νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ τη μουσική μου με τον κόσμο. Γι’ αυτό έχω ξεκινήσει να εκπαιδεύομαι και σαν dj. To Φεστιβάλ Ξαρκής μού έχει δώσει την πρώτη ευκαιρία για ένα τέτοιο act και το ευχαριστώ πάρα πολύ.

+ Ο Σάββας Καττάμης συμμετέχει στο μουσικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ξαρκής με το πρότζεκτ ΑΤΕΑ την Παρασκευή 15 Αυγούστου / facebook.com/xarkisfestival

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Θέκλα Φλουρή

Ποια είσαι; Είμαι ένα ειλικρινέστατο άτομο, δεν μπορώ να κρύψω με τίποτα αυτό που ...

Ανδρομάχη Θεοφάνους

Επιμέλεια Θεοδώρα Χρυσοστόμου Ποια είσαι; Είμαι η Ανδρομάχη Θεοφάνους. Γεννήθηκα στη Βουδαπέστη όπου έζησα ...

Ανδρέας Σιεηττάνης

Ποιος είσαι; Είμαι ο Ανδρέας Σιεηττάνης και μου αρέσει να δημιουργώ. Ό,τι έχει να ...

Χρίστος Κωνσταντινίδης

Ο Χρίστος Κωνσταντινίδης θέλει θέατρο, όχι θεατρινισμούς Πού είσαι; Στην Κύπρο. Στο θέατρο. Το ...

Στάλω Παναγίδου

Η Στάλω Παναγίδου δίνει φωτογραφική ζωή στα άψυχα αντικείμενα Τι βλέπεις; Ασχολούμαι περισσότερο με ...

Downtown Grooves

Οι Downtown Groves παίζουν και μαζί και μόνοι, και ποπ και ροκ και ποπ-ροκ ...

X