Για ένα νέο κόσμο

Αυτός είναι ο τίτλος της πρώτης συναυλίας της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου για τη σεζόν 2014-15, που θα δούμε τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Ο ενθουσιασμός, η φρεσκάδα και η όρεξη για γνώση είναι τα κύρια συστατικά της ΣΟΝΚ, η οποία εντυπωσιάζει σε κάθε νέα της εμφάνιση το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα, σημειώστε, οι συναυλίες της να είναι sold out.

Στη συναυλία, η οποία θα επαναληφθεί το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στη Ρώμη (!), θα ακούσουμε υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της ορχήστρας, μαέστρου Γιώργου Κουντούρη, τη γεμάτη χρώματα και συναίσθημα «Συμφωνία αρ. 9» σε μι ελάσσονα «Από τον Νέο Κόσμο» του Antonin Dvorak.

Θα προηγηθεί η ενθουσιώδης εισαγωγή από την όπερα «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» του Gioachino Rossini, η «Κυπριακή Σουίτα» του Άλκη Μπαλτά και η «Tzigane» του Maurice Ravel, έργο υψηλής δεξιοτεχνίας στο οποίο ως σολίστ στο βιολί εμφανίζεται ο Ανδρέας Ζήνωνος, ένα από τα πολλά ταλέντα που αναδείχθηκαν μέσα από το Μουσικό Εργαστήριο της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου. Η νέα δύναμη των 80 ταλαντούχων παιδιών της ΣΟΝΚ αξίζει το διάλειμμά μας από την καθημερινότητα.

+ Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου. Εισιτήρια προς 12 και 6 ευρώ στo ταμείο του θεάτρου (22313010). Πληροφορίες τηλ. 22463144 και www.cyso.org.cy

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ©ΠΑΥΛΟΣ ΒΡΥΩΝΙΔΗΣ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

To βαλιτσάκι

To βαλιτσάκι του αρχαιοκάπηλου Aydin Dikmen στο οποίο βρίσκονται ανάμεικτες αρχαίες και νέες ψηφίδες ...

Τριάντα πέντε χορευτές θα ερμηνεύσουν το έργο της Καρολίνας Κωνσταντίνου “Άτιτλο”, ένα χορογραφικό έργο ...

Street Art Square Festival reloaded

Ο διάσημος Ιταλός street artist Μillo [δουλειά του οποίου εικονίζεται εδώ] είναι μεταξύ των ...

Το νέο κυπριακό μουσείο

«Πρόθεση των αρχιτεκτόνων ήταν να δημιουργηθεί μια εγκατάσταση η οποία θα ζωογονήσει και θα ...

Αν και όταν βρεθείτε στην Αγορά του Παλιού Δημαρχείου Λευκωσίας, στην εντός των τειχών ...

Η Άλι Στρόουκερ έγραψε ιστορία .

“Αυτό το βραβείο είναι για κάθε παιδί που παρακολουθεί απόψε και έχει κάποια αναπηρία, ...

X