Εργαστήρι Σύγχρονης Χορωδιακής Μουσικής και Συναυλία από την Επιλογή

Εννέα χορωδίες από επτά ευρωπαϊκές χώρες συμμετέχουν στο εργαστήριο Sol-Grundtvig Σύγχρονης Χορωδιακής Μουσικής, το οποίο διοργανώνει η Πολιτιστική Κίνηση Επιλογή Λεμεσού από την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για ένα  εργαστήρι το οποίο αποσκοπεί στο να καταστεί η μουσική γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα σε διαφορετικές κουλτούρες και ανθρώπους. Εντάσσεται, δε, στο πρόγραμμα Grundtvig και SOL (Singing Omni Level) το οποίο ξεκίνησε το 2000 για να εμπλέξει ένα μεγάλο αριθμό ατόμων όλων των ηλικιών σε εμπειρίες εκμάθησης μέσω της διοργάνωσης εκπαιδευτικών επισκέψεων, δικτύωσης και συνεργασίας μεταξύ οργανισμών.

Από το εργαστήριο θα προκύψει μια χορωδία η οποία θα παρουσιάσει μια συναυλία την Κυριακή, στις 20:00, στην Καθολική εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, στη Λεμεσό.

Τη συναυλία θα διευθύνει η μαέστρος και καλλιτεχνική διευθύντρια της Επιλογής, Αγγελίνα Νικολαΐδου: στο πρώτο μέρος της συναυλίας, η μικτή χορωδία της Επιλογής θα τραγουδήσει κυπριακά δημοτικά τραγούδια, ενώ στο δεύτερο η διεθνής χορωδία SOL θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του εργαστηρίου.
Στο πλαίσιο του προγράμματος SOL-Grundtvig, κάθε χορωδία-οργανισμός φιλοξενεί στη χώρα που εδράζεται ένα εργαστήρι και μια χορωδιακή συναυλία που προσφέρεται δωρεάν στο κοινό. Πέραν της δυνατότητας που προσφέρεται στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν την κουλτούρα, ιστορία και τους ανθρώπους της χώρας που τους φιλοξενεί, το εργαστήρι είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας και κατανόησης μέσω της μουσικής.

+ Πληροφορίες τηλ. 99327082 / 99652205 και www.epilogi.info.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Νεκρός ο Φραντσέσκο Κουίν

Η καρδιά του φαίνεται πως πρόδωσε τον 48χρονο Φραντσέσκο Κουίν, τρίτο γιο [από 13 ...

Κορυφαίο στις πωλήσεις βινυλίου το Abbey Road

Το “Abbey Road” των Beatles είναι το βινύλιο με τις περισσότερες πωλήσεις, για τρίτη ...

Οι ΚΟΤΣΟΙ της κ.Έλλης

Στις 29 Φεβρουαρίου η κομμώτρια Κυρία Έλλη Ιωάννου Χριστοφή, που χτένιζε και συνεχίζει να ...

Μια μέρα στο Θεατρικό Μουσείο Κύπρου

Μια μέρα αφιερωμένη σε παιδιά 8 έως 12 ετών πραγματοποιεί στους χώρους του το ...

Έτοιμη τον Ιανουάριο η ταινία «Η Αϊσέ πάει διακοπές» | Δείτε το τρέιλερ

Στα μέσα Ιανουαρίου θα είναι έτοιμη και ενδεχομένως θα προβληθεί άμεσα η μικρού μήκους ...

Κάλεσμα συμμετοχής στο Arteries Project

Το «Arteries Foundation» οργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το «Arteries Project», στο ιστορικό κέντρο ...

X