Εργαστήρι Σύγχρονης Χορωδιακής Μουσικής και Συναυλία από την Επιλογή

Εννέα χορωδίες από επτά ευρωπαϊκές χώρες συμμετέχουν στο εργαστήριο Sol-Grundtvig Σύγχρονης Χορωδιακής Μουσικής, το οποίο διοργανώνει η Πολιτιστική Κίνηση Επιλογή Λεμεσού από την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για ένα  εργαστήρι το οποίο αποσκοπεί στο να καταστεί η μουσική γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα σε διαφορετικές κουλτούρες και ανθρώπους. Εντάσσεται, δε, στο πρόγραμμα Grundtvig και SOL (Singing Omni Level) το οποίο ξεκίνησε το 2000 για να εμπλέξει ένα μεγάλο αριθμό ατόμων όλων των ηλικιών σε εμπειρίες εκμάθησης μέσω της διοργάνωσης εκπαιδευτικών επισκέψεων, δικτύωσης και συνεργασίας μεταξύ οργανισμών.

Από το εργαστήριο θα προκύψει μια χορωδία η οποία θα παρουσιάσει μια συναυλία την Κυριακή, στις 20:00, στην Καθολική εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, στη Λεμεσό.

Τη συναυλία θα διευθύνει η μαέστρος και καλλιτεχνική διευθύντρια της Επιλογής, Αγγελίνα Νικολαΐδου: στο πρώτο μέρος της συναυλίας, η μικτή χορωδία της Επιλογής θα τραγουδήσει κυπριακά δημοτικά τραγούδια, ενώ στο δεύτερο η διεθνής χορωδία SOL θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του εργαστηρίου.
Στο πλαίσιο του προγράμματος SOL-Grundtvig, κάθε χορωδία-οργανισμός φιλοξενεί στη χώρα που εδράζεται ένα εργαστήρι και μια χορωδιακή συναυλία που προσφέρεται δωρεάν στο κοινό. Πέραν της δυνατότητας που προσφέρεται στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν την κουλτούρα, ιστορία και τους ανθρώπους της χώρας που τους φιλοξενεί, το εργαστήρι είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας και κατανόησης μέσω της μουσικής.

+ Πληροφορίες τηλ. 99327082 / 99652205 και www.epilogi.info.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

“Γλυκό πουλί της νιότης” στην Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ

Το θεατρικό κείμενο “Sweet Bird of Youth” του Tennessee Williams ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή ...

O κωμικότερος των κωμικών στο Fringe του Εδιμβούργου

Ο Αμερικανός Φιλ Μπέργκερς, άλλως Ντόκτορ Μπράουν, απέσπασε το βραβείο καλύτερης κωμωδίας τωνβραβείων της ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μέρα 62η

  Της ομάδας πολυχώρου Γκαράζ / Άννα Μαρία Χαραλάμπους και Κυριάκος Θεοχάρους, εικαστικοί  

73ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ: Ο προκλητικός Εσκαλάντε και ο ειρηνιστής Μελ Γκίμπσον

Γράφει ο Νίνος Φένεκ Μικελλίδης Πρόκληση από τον αντικομφορμιστή Μεξικανό σκηνοθέτη Άματ Εσκαλάντε, με ...

PERVOLLYWOOD – Pervolia International Film Festival 2-3 Σεπτεμβρίου

Τα Περβόλια μετατρέπονται σε Pervollywood με μια σειρά από θερινές προβολές και δρώμενα στο ...

15 φαν απαντούν: Το αγαπημένο μου των Cranberries

Θεσσαλονίκη 1993..κρύο απόγευμα..διαλέγω στα γρήγορα κασέττα Cranberries, πρώτο κομμάτι στη σειρά DREAMS, βάζω σκουφάκι, ...

X