Γράφει ο Γιώργος Κακούρης

Οι μεν της κυβέρνησης με μεγάλες προσδοκίες, οι δε υπόλοιποι χωρίς καθόλου προσδοκίες. Προδίκασαν τα όσα θα έλεγε ο Ερντογάν, οι μεν θετικά, οι δε αρνητικά. Κι επειδή, όπως ήταν λογικό, ο Ερντογάν είπε τα ίδια που λέει πάντα, σε έναν πιο τατσίζικο τόνο, οι δε κέρδισαν το παιχνίδι εκ του ασφαλούς.

Γιατί επένδυσαν στον φόβο του Ελληνοκυπραίου, κι επειδή επένδυσαν και στα ΜΜΕ πολλά από τα οποία δεν μπήκαν καν στον κόπο να αναλύσουν τις δηλώσεις. Ακούστηκαν ξώφαλτσα οι λέξεις “two states”; Το μεταφράζουμε σε λύση δύο κρατών και ο μέσος τηλεθεατής που έχει κι άλλες δουλειές από το να δει αν ο σουλτάνος είπε “κουρουτζού ντεβλέτ” και αν εννοεί συνιστώντα κρατίδια και αν τα εννοεί ιδρυτικά και προϋπάρχοντα, κλείνει την τηλεόραση με την εντύπωση πως ο Ερντογάν μας είπε για λύση “δύο κρατών”. Εμάς ποδά, τζείνους ποτζεί. Και το παιχνίδι συνεχίζεται.

Ο Αναστασιάδης από την άλλη δεν επένδυσε πουθενά. Του είπαν για ανοίγματα, τα μετέφερε ανοιχτά και χωρίς επιφυλάξεις, λες και είναι κανένας ερασιτέχνης που πείθεται τόσο εύκολα από τις διακρατικές φιλίες. Και είναι να αναρωτιέται κανείς αν υπάρχουν ή όχι ειδικοί που να μπορούν να εκτιμήσουν πώς θα συμπεριφερθεί ο Ερντογάν και τους σωστούς τρόπους να διαχειριστεί η κυβέρνηση το κάθε ενδεχόμενο. Ο Ερντογάν δεν έδωσε ρεσιτάλ. Έκανε το γνωστό, βαρετό σόλο του. Εμείς οι υπόλοιποι δώσαμε ρεσιτάλ.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ο Θησέας πάνω από τη Λευκωσία

Πες-πες τα ΜΜΕ και οι ιστοσελίδες με τίτλους στα κανάλια και push notifications στα ...

Θαλάσσια και άλλα σύνορα

“Ο κόσμος ανησυχεί; Ποιο είναι το κλίμα μεταξύ των ανθρώπων;”. Εδώ και δέκα περίπου ...

Μια μέρα στη νεκρή ζώνη

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Μέσα στη ζέστη της νεκρής ζώνης, τρεις ΟΗΕδες σκουπίζουν την ...

Τα απομεινάρια μιας μέρας

Με αφορμή τη βράβευση του Καζούο Ισιγκούρο με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2017, η ασημαντότητα ...

Τα χαμένα εισιτήρια

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Οι πωλήσεις εισιτηρίων στους κινηματογράφους της Κύπρου μειώθηκαν κατά 24,4% ...

Όποιος ψάχνει βρίσκει

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Κυκλοφορώντας στη γειτονιά όπου μένει, ο Π. είχε παρατηρήσει αρκετές ...

X