AltcineAction! 2014 για νέους σκηνοθέτες

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2014 ανοίγει το 3ο Online festival ταινιών μικρού μήκους altcineAction! 2014, ο μεγαλύτερος διαδικτυακός χώρος συνάντησης και συναγωνισμού νέων σκηνοθετών στα Βαλκάνια που διοργανώνει ο δικτυακός τόπος alctine.com.

Το φεστιβάλ απευθύνεται σε όλους τους νέους σκηνοθέτες από την Αλβανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κύπρο, Κροατία, Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Κόσοβο*, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ρουμανία, Σλοβενία και Τουρκία, με στόχο να ενισχύσει και να αναδείξει το κινηματογραφικό ταλέντο στα Βαλκάνια, προκειμένου να εκθέσουν το έργο τους στο ευρύ κοινό, να κρίνουν και να κριθούν.

Το altcineAction! διεξάγεται εξ’ ολοκλήρου online: Υποβολή, προβολή και ψηφοφορία.

ALT_CINEΜε περισσότερες από 100 ταινίες από 12 διαφορετικές χώρες, και 4.750 εγγεγραμμένους χρήστες σε δύο χρόνια, το altcineAction! υπό την αιγίδα του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και του ευρωπαϊκού προγράμματος Eurimages, στηρίζει την κινηματογραφική παραγωγή και συμπαραγωγή στα Βαλκάνια προσφέροντας μεγάλα βραβεία, με χορηγούς και δωροθέτες τις κορυφαίες εταιρίες του χώρου.

Φέτος, το altcineAction! επιστρέφει με περισσότερες ταινίες, βραβεία και ευκαιρίες.

Για πρώτη φορά, το altcineAction! 2014 επιμηκύνει το χρόνο του και δέχεται 480 λεπτά online περιεχόμενο αντί για τα 360 λεπτά των προηγούμενων χρόνων, ενώ η συμμετοχή είναι ανοιχτή σε όλους τους σκηνοθέτες από τα Βαλκάνια, δεδομένου ότι δεν έχουν περισσότερες από μια ταινία μεγάλου μήκους στο ενεργητικό τους.

Επιπλέον, ταυτόχρονα με την υποβολή της πρώτης ταινίας ξεκινά και η περίοδος της ψηφοφορίας, η οποία λήγει στις 3 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά

 • Το Φεστιβάλ διεξάγεται εξ’ ολοκλήρου διαδικτυακά μέσα από το site του altcineAction!, το οποίο είναι υπεύθυνο για την υποστήριξη και την ομαλή διεξαγωγή του.

 • Δικαίωμα υποβολής ταινιών έχουν όλοι οι κινηματογραφιστές από τις Βαλκανικές χώρες, δεδομένου ότι δεν έχουν παραπάνω από μια ταινία μεγάλου μήκους στο ενεργητικό τους.

 • Όλες οι ταινίες θα πρέπει να έχουν αγγλικούς υπότιτλους και η διάρκειά τους να μην υπερβαίνει τα 15 λεπτά.

 • Η συνολική διάρκεια προβολής των ταινιών του Φεστιβάλ είναι 480 λεπτά. Δηλαδή ακολουθείται το μοντέλο “first come, first served”. Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος των 480 λεπτών θα είναι αδύνατη η υποβολή άλλης ταινίας.

 • Τα τρία μεγάλα βραβεία του altcineAction! κρίνονται από το κοινό μέσω ψηφοφορίας που διεξάγεται στον ιστότοπο του Φεστιβάλ.

 • Η ψηφοφορία είναι ανοικτή σε όλους τους χρήστες του Internet, από όποια χώρα και αν προέρχονται, καθ’ όλη τη διάρκειά του φεστιβάλ.

 • Οι θεατές/κριτές έχουν τη δυνατότητα να τεκμηριώσουν τις επιλογές τους σε ειδικά διαμορφωμένα πεδία που συνοδεύουν τις ταινίες και να γράψουν σχόλια ή κριτική, με σκοπό να διεκδικήσουν το ειδικό βραβείο του Καλύτερου Κριτή.

 • Σε περίπτωση ισοψηφίας των ταινιών, επιλέγεται εκείνη με την πληρέστερη τεκμηρίωση του σκεπτικού βαθμολόγησης.

 • Οι εταιρίες Avid/Telmaco, Arctos SA, Authrowave, 2|35, Manios SA και πολλές άλλες είναι οι χορηγοί των βραβείων, ενώ φέτος στα βραβεία συμμετέχει και το Albanian Film Commission με την κάλυψη μιας ολόκληρης παραγωγής για τους νικητές.

 • Οι Έλληνες υποψήφιοι διαγωνίζονται επιπλέον για τα βραβεία σπουδών, χορηγία του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ Κολλεγίου, ενώ το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου θα προσφέρει στον πρώτο Έλληνα νικητή του φεστιβάλ, την ευκαιρία να δηλώσει συμμετοχή στο Scriptwriting Grant και να συμπεριληφθή στην short-list χωρίς περαιτέρω αξιολόγηση.

 • Οι κατηγορίες των βραβείων θα ανακοινωθούν και θα αναρτηθούν στη σελίδα του Φεστιβάλ από την πρώτη μέρα της έναρξής του.

 • Το Φεστιβάλ θα έχει συνολική διάρκεια 4 εβδομάδων (υποβολή, προβολή, ψηφοφορία) από 3 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί με την τελετή απονομής των βραβείων κοινού στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας.

 • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

  Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Roger Waters: «my bad» για τους Pink Floyd

Πως ήταν λάθος να έρθει σε ρήξη με τα υπόλοιπα μέλη των Pink Floyd ...

«Όχι» στον Παρκ Τσαν Γουκ για γυρίσματα στο Σούνιο

Δεν πρόλαβε το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ελλάδας να παρουσιάσει (στις ...

Αφήγηση ιστοριών από την Μαρίνα Κατσαρή

 Η αφηγήτρια Μαρίνα Κατσαρή στο νέο της εγχείρημα, «Αυταπάτες», μόνη επί σκηνής, «εισβάλλει» στις ...

Θεατρική «Αόρατη Όψη» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Η θεατρική ομάδα Alpha Square και η Λεβέντειος Πινακοθήκη συνεργάζονται ξανά  για το ανέβασμα ...

OPEN CALL #3 | Έπιπλα δημόσιου χώρου

Το «Παράθυρο» συμπράττει με το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία:Ίδρυμα Πιερίδη, για την δημιουργία ...

Mπερλινάλε 2015: Taxi και Ελευθερία

Ανταπόκριση από το Βερολίνο: Πανίκκος Χρυσάνθου Αν η πρώτη μέρα του Βερολίνου φέτος ανήκε ...

X