H Nico Sell πρώτη ομιλήτρια στο TEDxLimassol

Η Nico Sell, η «πιο προστατευμένη γυναίκα στον κόσμο» είναι η πρώτη ομιλήτρια στο TEDxLimassol, το οποίο πραγματοποιείται για πρώτη φορά στις 20 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Ριάλτο.

Θέμα του TEDxLimassol είναι «Everything you know is wrong».

«Ότι γνωρίζουμε για την ιδιωτική ζωή είναι λάθος: Η προστασία της ιδιωτικής ζωής δεν είναι νεκρή, θέλουν να σε κάνουν να το πιστέψεις αυτό, αλλά η αντίσταση υπάρχει», λέει η Nico Sell, ειδική στην ασφάλεια, χάκερ, εδώ και χρόνια οργανώτρια του Defcon και συν-δημιουργός της δωρεάν εφαρμογής Wickr η οποία προσφέρει στους χρήστες της κρυπτογράφηση κειμένου, εικόνας, ακουστικών και βιντεοσκοπημένων μηνυμάτων.

Η υψηλή προστασία που προσφέρει το Wickr είναι ισάξια στρατιωτικού επιπέδου καθώς ξεπερνά σε ασφάλεια τα πρότυπα που θέτει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Αμερικής (NSA).

Στόχος της εφαρμογής είναι να παρέχει την καλύτερη δυνατή προστασία της ιδιωτικής ζωής, να διατηρήσει την ανωνυμία, και να διασφαλίσει την καταστροφή των διαδικτυακών αρχείων.

Η ομιλήτρια στο πρώτο TEDxLimassol Nico Sell είναι επίσης συνιδρυτής και διευθύντρια της r00tz Asylum, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που εκπαιδεύει παιδία στο πώς να χρησιμοποιούν τις ικανότητές τους στο hacking με στόχο τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

 Ενσαρκώνοντας το όραμα της, η Sell περιγράφει τον εαυτό της ως «λογικά παρανοϊκή» και δεν αφήνει πληροφορίες που αφορούν την προσωπική της ζωή να διαρρεύσουν στο διαδίκτυο.

Πριν από το TEDxLimassol η Sell δηλώνει: «Είμαι πολύ χαρούμενη που με φιλοξενεί το TEDxLimassol με ένα τόσο κατατοπιστικό θέμα ‘Everything you know is Wrong’. Είναι αλήθεια, όλα όσα έχουμε στο μυαλό μας ως στερεότυπα που αφορούν την προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι λάθος. Η ιδιωτική ζωή στη ψηφιακή εποχή υπάρχει και μπορεί να διατηρηθεί απρόσβλητη. Η τεχνολογία είναι ευκαιρία για εξέλιξη αντί για επανάσταση και οι άνθρωποι μπορούν να διεκδικήσουν δραστικά τα δικαιώματά τους για την προστασία των διαδικτυακών μηνυμάτων τους παρά το υφιστάμενο status quo».

 Το TEDxLimassol δεν θα μπορούσε να φιλοξενεί ομιλητές διεθνούς εμβέλειας χωρίς τους χορηγούς και υποστηρικτές της διοργάνωσης. Κορυφαίος υποστηρικτής είναι η Wargaming.net και μεγάλοι χορηγοί η Prestigio και η ΜΤΝ. Luxury partner: Four Seasons και Travel partner η Xenos Travel. Στηρίζουν ο Δήμος Λεμεσού και η V+O Communication Cyprus, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και η Green Olive Films.

Το TEDxLimassol, ανήκει στη μεγαλύτερη διεθνής εκδήλωση προαγωγής νέων ιδεών.

Η διοργάνωση TEDx Limassol αποσκοπεί να συμβάλει στην τοποθέτηση της πόλης ως επίκεντρο επιστημονικών, τεχνολογικών αναζητήσεων, της καινοτομίας και της δημιουργικότητας στην ευρύτερη νοτιοανατολική Μεσόγειο, ενισχύοντας τη διεθνή της εικόνα αλλά και τη στρατηγική της θέση σε επιχειρηματικό και τουριστικό επίπεδο.

Για ό,τι νέο:

Ιστοσελίδα: www.tedxlimassol.com

facebook: https://www.facebook.com/TEDxLimassol

twitter: https://twitter.com/tedxlimassol

+ Προπώληση εισιτηρίων σύντομα από την ιστοσελίδα του TEDxLimassol

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Αχίλλειος Βιβλιοθήκη: Ανακαίνιση προ των πυλών

Καταλυτική αποδείχθηκε η παρέμβαση της Ειδικής Επιτροπής για την Αχίλλειο Βιβλιοθήκη, χάρη στην οποία ...

Η Γιορτή της Μουσικής σε Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο

Τριάντα τρία χρόνια μετά την καθιέρωση της 21ης Ιουνίου ως Γιορτής της Μουσικής, η ...

Παράρτημα του Τμήματος Καλών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ στον Άγιο Ιωάννη Πιτσιλιάς

Τον Άγιο Ιωάννη Πιτσιλιάς επισκέφτηκε ο απερχόμενος Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κώστας ...

Έκθεση του Peter Sheppard Skӕrved στη Λευκωσία

Για μια έκθεση του Peter Sheppard Skӕrved, γνωστότερου στο ευρύτερο κοινό ως ενός εξαιρετικού ...

Οι 24 του ΘΟΚ, οι ακροάσεις, οι νέοι στόχοι

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις ανακοινώθηκε χθες η ανασύσταση του θιάσου του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου για ...

Βρέθηκαν τα πρώτα σκίτσα του «Μικρού Πρίγκιπα»

Σε μια αποθήκη ανάμεσα σε χαρτιά και εφημερίδες στην Ελβετία βρέθηκαν τα πρώτα σκίτσα ...

X