Ανθή Αλεξάνδρου

Light on the Meteora ©ΑΝΘΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, 2012

Ταξίδι με γκρουπ στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2012. Στις 6 Σεπτεμβρίου ο προορισμός ήταν τα Μετέωρα. Ένα μέρος που με ενθουσιάζει. Έχει το δικό του ιδιαίτερο μεγαλείο. Η αγριάδα των βράχων, αλλά και η ηρεμία των μοναστηριών. Ώρα φωτογράφησης, γύρω στις 10 το πρωί.
Η φωτογραφία αυτή είναι επεξεργασμένη. Προσπάθησα να δώσω ένα χρώμα και ένα περιβάλλον σύμφωνα με το θέμα. Δεν ξέρω αν το τελικό αποτέλεσμα δίδει αυτό που είχα στο μυαλό μου αλλά εμένα μου αρέσει και την ξεχωρίζω.
Η αρχική φωτογραφία είναι περισσότερο σαν κάρτα. Ήθελα όμως να δείξω ότι ο συνδυασμός βράχοι και μοναστήρια είναι κάτι άλλο… ίσως ένα μυστήριο.

Ημερομηνία γέννησης: 30 Απριλίου 1944

Σπουδές: Με αλληλογραφία στο ICS κολέγιο στο Λονδίνο στα θέματα ART and RADIO ELECTRONICS

Επιρροές: Ένα από τα πολλά ταλέντα του συγχωρεμένου πατέρα μου ήταν και η φωτογραφία. Πιστεύω ότι επηρεάστηκα πάρα πολύ από αυτόν. Πολύ μικρή, όταν ακόμα ήμουν στο δημοτικό άρχισα να δουλεύω μαζί του στον σκοτεινό θάλαμο. Θυμάμαι ότι περίμενα με ενθουσιασμό να βρεθώ στα σκοτεινά, να τυπώνουμε και να εμφανίζουμε φωτογραφίες. Στη συνέχεια με ‘πίεζε’ να δουλεύω μόνη μου και να τυπώνω τις δικές μου φωτογραφίες, αυτές που έβγαζα στο σχολείο, στις εκδρομές και γιορτές.

High: Όταν πήρα τον πρώτο μου διεθνή τίτλο της FIAP, τον AFIAP, και σε χρόνο που δεν πίστευα να τα καταφέρω τον επόμενο τίτλο της FIAP, τον EFIAP (Excellent Artist)

Low: Όταν έχασα από το αρχείο μου ένα σημαντικό φωτογραφικό υλικό ενός χρόνου περίπου, γιατί δεν πρόλαβα ή αμέλησα να το μεταφέρω και σε δεύτερο δίσκο.

Tip: Η φωτογραφία δεν έχει ενδιάμεση θέση. Είτε την αγαπάς και είσαι ‘άρρωστος’ μαζί της είτε όχι και δεν σε συγκινεί, δηλ. δεν υπάρχει… Εγώ ευτυχώς [ή δυστυχώς] ανήκω στην πρώτη κατηγορία… και το χαίρομαι πάρα πολύ. Όταν, δε, με ρωτούν πότε άρχισα να ασχολούμαι με την φωτογραφία και προσπαθώ να θυμηθώ πότε ήταν αυτό, δεν βρίσκω την απάντηση. Έτσι απλά, για να δώσω μια απάντηση, λέω «γεννήθηκα με μια φωτογραφική στο χέρι».

You May Also Like

Αντρέας Τσονίδης

«Μάριος και Γιώργος», 2014. Η εικόνα αυτή είναι μέρος της σειράς ‘the space between’ ...

Σουζάνα Φιαλά

Ο φωτισμός, τα χρώματα, η αίσθηση και το μυστήριο της νύχτας με ελκύουν. Αυτή ...

Χρίστος Χατζηχρίστου

Αύγουστος στο Αμβούργο, βόλτα με ποδήλατο, εισερχόμενος σε ένα από τα πολλά πάρκα αρχίζω ...

Ηρακλής Ηρακλέους, AFIAP

Ιούλιος 2013, νότια Κρήτη, ατενίζοντας το λιβυκό πέλαγος. Η παραλία ονομάζεται Τριόπετρα, ουσιαστικά από ...

Άλεξ Ευθυβούλου

Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε το 1972 στην Υεμένη. Παρόλο που τα περισσότερά μου ταξίδια ...

Μιχάλης Μακρή EFIAP

Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 2010, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού μου στο Βιετνάμ, σε ...

X