Γιορτή του Παραμυθιού τον Νιόβρη στη Λεμεσό

Μια γιορτή του παραμυθιού θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον ερχόμενο Νοέμβριο, οπότε θα πραγματοποιηθεί το 1ο Φεστιβάλ Παραμυθιού Κύπρου.

Το Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών της Ελλάδας ανέλαβε τη διοργάνωση του φεστιβάλ, το οποίο έχει πάρει το όνομα «Παραμυθοδρόμιο» και θα λάβει χώρα στις 6, 7, 8 και 9 Νοεμβρίου στο Μουσείο «Το Πλουμιστό Ψωμί» και σε άλλους χώρους στην πόλη της Λεμεσού.

Στο φεστιβάλ, το οποίο απευθύνεται στο ενήλικο και το παιδικό κοινό, θα συμμετέχουν άτομα ή ομάδες από την Κύπρο και την Ελλάδα σε μια συνεύρεση παραμυθάδων με επίκεντρο την παρουσίαση της δουλειάς τους, εστιασμένη κυρίως σε μύθους από την πολιτιστική κληρονομιά και σε λαϊκά παραμύθια του ελληνισμού και άλλων πολιτισμών, καθώς και ανταλλαγή εμπειριών και προσεγγίσεων στις διαδικασίες διάσωσης, διάδοσης και αφήγησης μύθων, παραμυθιών και δοξασιών.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να εισαγάγει το κοινό στην τέχνη της αφήγησης, της προφορικής παράδοσης, να ενημερώσει για την ευεργετική επίδραση των παραμυθιών στην ανάπτυξη και καλλιέργεια προσωπικότητας όλων των ηλικιακών ομάδων και να βοηθήσει γονείς και παιδαγωγούς να ενσωματώσουν το παραμύθι στη διαπαιδαγώγηση. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παραστάσεις αφήγησης και εργαστήρια αφήγησης για παιδιά και για ενήλικες ενώ θα δοθούν διαλέξεις για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Τις παραστάσεις θα δώσουν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κέντρου Μύθος Γιώργος Ευγενικός, η αφηγήτρια Ανθή Θάνου και η αφηγήτρια Γεωργία Λαζάρου. Θα υπάρχει αριθμός συμμετοχών παραμυθάδων/αφηγητών από την Κύπρο, μετά από επιλογή.

+ Για δηλώσεις συμμετοχής στις ελεύθερες αφηγήσεις ή στις αναγνώσεις λογοτεχνικών βιβλίων τηλ. 99526772 και www.technodromio.org.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΗΛ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Εργα κορυφαίων Ελλήνων και Κυπρίων ζωγράφων στο σφυρί

Ο οίκος δημοπρασιών AlphaZmart Auctions παρουσιάζει τη νέα του δημοπρασία «Ελληνικής και Κυπριακής Τέχνης» ...

Έκθεση της Σοφίας Παπακώστα στην γκαλερί Ζουμπουλάκη

 «Οι Λωτοφάγοι», τέσσερα σχέδια με τα οποία η Σοφία Παπακώστα συμμετείχε στη Μπιενάλε Νέων ...

«Διαβολιάδα»: η κρύα Μόσχα στους διαδρόμους του νέου Κρατικού Θεάτρου

Μέσα, έξω, πάνω, κάτω, αριστερά, δεξιά. Αν δεν κουραστήκατε ήδη, πάρτε παλτά, αθλητικά παπούτσια ...

Απεβίωσε η «Λόις Λέιν» των πρώτων ταινιών Σούπερμαν, Μάργκο Κίντερ

Η ηθοποιός Μάργκο Κίντερ, που έγινε γνωστή με τον ρόλο της “Λόις Λέιν” στην ...

Aπεβίωσε η ζωγράφος Καίτη Στεφανίδου

«Αισθάνομαι ότι αυτή η ζωή είναι πέρα από τις αισθήσεις μας, ότι υπάρχει κάτι ...

Στο σφυρί η «Μεγάλη Παρασκευή» του Ράλλη

Έργα Ελλήνων ζωγράφων -ανάμεσά τους η «Μεγάλη Παρασκευή» του Θεόδωρου Ράλλη- δημοπρατούνται την Τρίτη, ...

X