Γιορτή του Παραμυθιού τον Νιόβρη στη Λεμεσό

Μια γιορτή του παραμυθιού θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον ερχόμενο Νοέμβριο, οπότε θα πραγματοποιηθεί το 1ο Φεστιβάλ Παραμυθιού Κύπρου.

Το Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών της Ελλάδας ανέλαβε τη διοργάνωση του φεστιβάλ, το οποίο έχει πάρει το όνομα «Παραμυθοδρόμιο» και θα λάβει χώρα στις 6, 7, 8 και 9 Νοεμβρίου στο Μουσείο «Το Πλουμιστό Ψωμί» και σε άλλους χώρους στην πόλη της Λεμεσού.

Στο φεστιβάλ, το οποίο απευθύνεται στο ενήλικο και το παιδικό κοινό, θα συμμετέχουν άτομα ή ομάδες από την Κύπρο και την Ελλάδα σε μια συνεύρεση παραμυθάδων με επίκεντρο την παρουσίαση της δουλειάς τους, εστιασμένη κυρίως σε μύθους από την πολιτιστική κληρονομιά και σε λαϊκά παραμύθια του ελληνισμού και άλλων πολιτισμών, καθώς και ανταλλαγή εμπειριών και προσεγγίσεων στις διαδικασίες διάσωσης, διάδοσης και αφήγησης μύθων, παραμυθιών και δοξασιών.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να εισαγάγει το κοινό στην τέχνη της αφήγησης, της προφορικής παράδοσης, να ενημερώσει για την ευεργετική επίδραση των παραμυθιών στην ανάπτυξη και καλλιέργεια προσωπικότητας όλων των ηλικιακών ομάδων και να βοηθήσει γονείς και παιδαγωγούς να ενσωματώσουν το παραμύθι στη διαπαιδαγώγηση. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παραστάσεις αφήγησης και εργαστήρια αφήγησης για παιδιά και για ενήλικες ενώ θα δοθούν διαλέξεις για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Τις παραστάσεις θα δώσουν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κέντρου Μύθος Γιώργος Ευγενικός, η αφηγήτρια Ανθή Θάνου και η αφηγήτρια Γεωργία Λαζάρου. Θα υπάρχει αριθμός συμμετοχών παραμυθάδων/αφηγητών από την Κύπρο, μετά από επιλογή.

+ Για δηλώσεις συμμετοχής στις ελεύθερες αφηγήσεις ή στις αναγνώσεις λογοτεχνικών βιβλίων τηλ. 99526772 και www.technodromio.org.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΗΛ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Νέο «σπίτι» για τον Καβάφη, στο Ίδρυμα Ωνάση

Μια σειρά από παρεμβάσεις και εκδηλώσεις προγραμματίζει το Ίδρυμα Ωνάση για τον Κωνσταντίνο Καβάφη, ...

Ακυρώνεται λόγω κρίσης συναυλία της ορχήστρας West-Eastern Divan στη Μαδρίτη

Επικριτικός έναντι της απόφασης του δημάρχου της Μαδρίτης να ακυρώσει τη συναυλία της ορχήστρας ...

Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου

Το Φεστιβάλ «Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου», μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας και ...

Το «Πανηγύρι» στο Θέατρο Σκάλα

Ένα έργο – ορόσημο για το νεοελληνικό ρεπερτόριο, το «Πανηγύρι» του Δημήτρη Κεχαΐδη, ανεβάζει ...

Απεβίωσε ο ιστορικός Θεόδωρος Παπαδόπουλος

Σε ηλικία 96 ετών απεβίωσε ο διαπρεπής ιστορικός Θεόδωρος Παπαδόπουλος, μια από τις πιο ...

Έφυγε από τη ζωή ο Μίλος Φόρμαν

Ο Τσέχος σκηνοθέτης Μίλος Φόρμαν, δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθεσίας για τις ταινίες ...

X