Με τη βούλα του LV

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως

* Άλλο σκοπό είχε η ερώτηση του Γιώργου Περδίκη στη Βουλή και αλλού κατέληξε. Ο βουλευτής των Οικολόγων ρώτησε στις 14 Ιανουαρίου 2013 γιατί ο κατάλογος για την έκθεση «Κύπρος μεταξύ Βυζαντίου και Δύσης, 4ος – 16ος αιώνας» στο Λούβρο κυκλοφόρησε μόνο στα γαλλικά και όχι και στα ελληνικά, όπως αναμενόταν. * Ο κ. Περδίκης εισέπραξε απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό, τουτέστιν τον υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων, ένα χρόνο και εννέα μήνες αργότερα: στις 25 Σεπτεμβρίου 2014 [γιατί τόσο χρειάζεται για μια τόσο περίπλοκη ερώτηση]. * Όπως θα μπορούσε να φανταστεί κανείς, ο λόγος που η ελληνική έκδοση δεν κυκλοφόρησε ήταν τα λεφτά. Έλα, δεν το πιστεύω.
* «Το τμήμα Αρχαιοτήτων είναι έτοιμο να προχωρήσει στην ετοιμασία του ελληνικού καταλόγου μόλις εξευρεθούν οι απαραίτητες πιστώσεις».
* Πώς εκδόθηκε ο γαλλικός κατάλογος όμως; * Ταράμ ταράμ…………..: με τη χορηγία του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη.
* Και ολόκληρη η έκθεση ήταν κατορθωτό να γίνει με… ταράμ ταράμ………: τη χορηγία του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη και… ταράμ ταράμ……….: της Luis Vuitton.
* Πάει τόσο καλά το κατάστημα στη Λευκωσία; Δεν το ’ξερα.
* Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που «ξένοι» σπονσάρουν την προβολή της Κύπρου στο εξωτερικό.
* Τις προάλλες παρουσιάστηκε μια πραγματικά υπέροχη έκδοση για την Κύπρο και την κουζίνα της. Όχι μόνο: ολόκληρη η -ελεύθερη- Κύπρος παρελαύνει στις σελίδες μιας ογκώδους έκδοσης η οποία κυκλοφορεί στη γερμανική και αγγλική έκδοση. * Έγινε από Γερμανούς, με λεφτά των Γερμανών και άλλα που μαζεύτηκαν μέσω εκστρατείας στο διαδίκτυο. Και τα γραφεία του εκδοτικού οίκου είναι στη Φρανκφούρτη, απέναντι από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
* Πώς τα φέρνει η ζωή. Ε, Χάρη Γεωργιάδη; * Ο υπουργός Οικονομικών ήταν παρών στην παρουσίαση του βιβλίου και ήταν πανευτυχής για το αποτέλεσμα.
* Εγώ θα ντρεπόμουν.
* Σε άλλες ειδήσεις: πραγματοποιήθηκε χθες η γενική συνέλευση του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.
* Η στήλη δεν ήταν δυνατό να μάθει τα αποτελέσματα αφού η έκδοση κλείνει νωρίτερα. Ελπίζουμε πάντως το αποτέλεσμα να ευνοεί ώστε να δούμε λίγο girl power: θέσεις διεκδικούσαν η Αθηνά Κάσιου, η Λέα Μαλένη, η Μαρία Καρσερά αλλά και ο Μηνάς Τίγκιλης.
* Σχετικά με άλλα θέματα του θεάτρου, αμφιβάλλω αν πρέπει να αγγίξουμε τη μεγάλη κοτρόνα που λέγεται ΘΟΚ. * Μαθαίνουμε, όμως, ότι ο οργανισμός προβληματίζεται έντονα σχετικά με τα βραβεία ΘΟΚ. Τόσο έντονα, ώστε προς στιγμή λέχθηκε πως δεν θα ανακοινωθεί η κριτική επιτροπή που θα τα επιλέξει. Κάποιος μάλλον τους υπενθύμισε πως είναι παράνομο και συνετίστηκαν. * Η έκδοση της ερχόμενης Κυριακής, 12 Οκτωβρίου, θα κυκλοφορήσει με ένα ειδικό θέμα, σχετικά με τον αφορισμό τριών εκπαιδευτικών το 1931 στην Κύπρο: του ποιητή Τεύκρου Ανθία εξαιτίας του ποιητικού του έργου «Δευτέρα Παρουσία», του εκδότη του έργου Παταπίου Χριστοδούλου και του Προκόπη Παπαλοΐζου. Οι στήλες θα επανέλθουν στις 19 Οκτωβρίου.

  • Show Comments

You May Also Like

Φαίδωνας – Τμήμα Αρχαιοτήτων: 1 – 0

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως Για ύπαρξη κυκλώματος αρχαιοκάπηλων έκανε λόγο ξανά τη βδομάδα που ...

Χαμένες ευκαιρίες

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως * Άκρα του τάφου σιωπή από τις Πολιτιστικές υπηρεσίες και ...

Agora. Κατ’ αποκλειστικότητα;

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως * Το πόσο προβληματική είναι η εντύπωσή μας για τον ...

Σκουριασμένο νησί

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως * Ένα βήμα μπροστά, δέκα πίσω. * Ο λόγος για ...

Και μη χειρότερα

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως * Μ’ αυτή την ευχή μπήκε τη δεύτερη μέρα του ...

Πόσο κάνει το λεωφορείο;

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως * Τι είπε ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού στη συνέντευξη ...

X