H φωτιά στο Ακροπόλ

[Παραλάβαμε την πιο κάτω επιστολή και τη δημοσιεύουμε αυτούσια, από τη Σούζαν Παπάς, πρώην διευθύντρια του κινηματογράφου Ακροπόλ, με τον οποίο δεν είχε η ίδια και ο σύζυγός της, σκηνοθέτης Μιχάλης Παπάς, οποιαδήποτε σχέση τα τελευταία τρία χρόνια]

Η φωτιά στο Ακροπόλ

Της Susan Papas

Λόγω διαφόρων ανακριβών δημοσιευμάτων οφείλω, ως η πρώην διευθύντρια του κινηματογράφου «Ακροπόλ», να πληροφορήσω το ενδιαφερόμενο κοινό, τα εξής:

Περισσότερο από τρία χρόνια τώρα, ούτε εγώ ούτε ο σύζυγός μου, ο σκηνοθέτης Μιχάλης Παπάς, είχαμε οποιαδήποτε σχέση με τον κινηματογράφο «Ακροπόλ», όπου εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Υπεύθυνος για το κτίριο ήταν και είναι ο ιδιοκτήτης  του.

Δεν είμαστε εμείς που δηλώσαμε ότι «το κτίριο ήταν εγκαταλειμμένο και επρόκειτο να κατεδαφιστεί». Δεν είναι εμείς που εγκαταλείψαμε το «Ακροπόλ».

Εμείς ανακαινίσαμε το κτίριο και κτίσαμε μια δευτερή αίθουσα, μετατρέποντας το χώρο σε τρεις κινηματογράφους πολυτελείας, όπου προγραμματίζονταν και προβάλλονταν ταινίες υψηλής παραγωγής και εξαιρετικής ποιότητας, αφού ενταχθήκαμε στο μεγάλης εκτίμησης ευρωπαϊκό δίκτυο Europa Cinemas. Ένα από τα επιτεύγματα του «Ακροπόλ», επίσης, ήταν να κερδίσει, μετά από ενός έτους δικαστικό αγώνα, τη μάχη εναντίον της λογοκρισίας, εκμοντερνίζοντας έτσι τους περί λογοκρισίας κανονισμούς στην Κύπρο.

Στα πιο πρόσφατα χρόνια μετατρέψαμε το «Ακροπόλ» από κινηματογράφο σε κινηματογραφικά στούντιο, όπου γυρίστηκαν δύο ανεξάρτητες κυπριακές παραγωγές, η ταινία “SECRET PATHS” και η ταινία “Ο ΜΙΚΡΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΥΚΛΩΠΑΣ”.

Αργότερα, πριν τρία χρόνια, επειδή θα ασχολούμασταν αποκλειστικά με την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, αποφασίσαμε να κλείσουμε οριστικά το «Ακροπόλ» και αυτό κάναμε.

Όλος ο εξοπλισμός του κτιρίου, τα καθίσματα και η άλλη επίπλωση μετακομίστηκαν αλλού, το κτίριο άδειασε εντελώς, κλειδώθηκε και τα κλειδιά παραδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του κτιρίου στις 31 Ιουλίου 2011.

Με κανένα τρόπο το «Ακροπόλ» δεν «εγκαταλείφθηκε» από εμάς, αλλά παραδόθηκε στο νυν ιδιοκτήτη του με όλες τις νομικές διαδικασίες.

Ούτε εγώ ούτε ο σύζυγός μου, ο σκηνοθέτης Μιχάλης Παπάς, δεν μπορούν να γνωρίζουν ή να φέρουν οποιαδήποτε ευθύνη για οτιδήποτε συνέβη στον κινηματογράφο «Ακροπόλ» τα τελευταία τρία χρόνια. Όταν παραδώσαμε το κτίριο ήταν πλήρως και ασφαλώς κλειδωμένο. Οι ευθύνες για οποιεσδήποτε μετέπειτα αμέλειες σχετικά με την ασφάλεια του κτιρίου, οι οποίες πιθανόν να προκάλεσαν βανδαλισμούς, δεν μπορούν να έχουν καμμία σχέση με εμάς.

Οποιαδήποτε καρούλια ταινιών τα οποία πιθανόν να παρέπεσαν ή να αποξεχάστηκαν στις μετακομίσεις αποτελούνταν από “safety film”, δηλαδή μη εύφλεκτο υλικό. Διευκρινίζω ότι το «φιλμ» ως υλικό έπαψε να είναι «εύφλεκτο» εδώ και 70 χρόνια. Άρα ποτέ δεν προκαλεί πυρκαγιά.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«O Αγνοούμενος» από το Δημοτικό Τ/κυπριακό Θέατρο στη σκηνή του Σατιρικού

Μια παράσταση που κέρδισε τις εντυπώσεις και συγκίνησε το κοινό φιλοξενεί τη Δευτέρα 19 ...

Έφυγε ο Μιχάλης Κακογιάννης

«Στην τέχνη δεν υπήρξε, ούτε πρόκειται να υπάρξει συνταγή επιτυχίας» «Έφυγε» σε ηλικία 89 ...

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στην Κύπρο με τη «Μικρή Βαλίτσα»

Μετά από ένα γεμάτο από εμφανίσεις χειμώνα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή του περιοδεία ...

«Ο Ντοστογιέφσκι στο υπόγειο» και στο Βιβλιοτρόπιο

Την πρώτη εκδήλωση του κύκλου «Λόγου Τέχνης Συναντήσεις» πραγματοποιεί στις 22 Απριλίου ο μη ...

Κλειστό μικρόφωνο για τον Μπρους Σπρίνγκστιν

Έκλεισαν το μικρόφωνο στον Μπρους Σπρίνγκστιν οι διοργανωτές του φεστιβάλ στο Hyde Park του ...

Σχολή Καλών Τεχνών από Σεπτέμβρη

Γράφει ο Χριστόφορος Νέστορος Τους πρώτους της φοιτητές θα είναι έτοιμη να υποδεχτεί τον ...

X