Εγκαινιάστηκε η διεθνής έκθεση It’s the political economy, stupid

Γέμισε από φιλότεχνους και ενεργούς πολίτες το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου η πρώην γκαλερί Penindaplinena στη Λεμεσό, η οποία αποτελεί εδώ και λίγες βδομάδες το Κέντρο Τεχνών NeMe.

Ο πολιτιστικός οργανισμός με έδρα την Λεμεσό εγκαινίασε τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου τον νέο του χώρο με την διεθνή έκθεση «It’s the political economy stupid», σε επιμέλεια των Oliver Ressler και Gregory Sholette που έδωσαν το «παρών» τους.

Στην έκθεση, η πλειοψηφία των έργων της οποίας είναι βίντεο, ο Ντρεντ Σκοτ καίει λεφτά στη γειτονιά του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης κι ας είναι παράνομο [όπως και στην Κύπρο], η ομάδα flo6x8 κάνει ένα flashmob μέσα σε τράπεζα, o Μάριος Θεοφιλίδης σχηματίζει την ελληνική σημαία με πιστωτικές κάρτες της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, η Σουζάνα Φιαλά παραμένει άφωνη μπροστά στις κοινωνικές αναταράξεις.

Τα βλέμματα, πάντως, συγκεντρώθηκαν στο ομοίωμα δεμένου προβάτου στο κέντρο της γκαλερί, με μια ξυριστική μηχανή δίπλα του.

political_economy1 political_economy2 political_economy3

Στην έκθεση συμμετέχουν επίσης ο Παύλος Βρυωνίδης με σειρά φωτογραφιών και οι Filippo Berta, Christopher Christou, Noel Douglas, Libia Castro & Οlafur Οlafsson, Paolo Cirio, Yevgeniy Fiks / Olga Kopenkina / Alexandra Lerman, Field Work, Melanie Gilligan, Institute for Wishful Thinking, Jan Peter Hammer, Alicia Herrero, Sherry Millner & Ernie Larsen, Zanny Begg & Oliver Ressler, Isa Rosenberger και Dread Scott.

Των εγκαινίων προηγήθηκε Ημερίδα στο αμφιθέατρο Πεύκιος Γεωργιάδης, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, με τη συμμετοχή των Gregory Sholette, καλλιτέχνη και συγγραφέα, Oliver Ressler, καλλιτέχνη και κινηματογραφιστή, Αρετής Λεοπούλου, ιστορικού τέχνης και επιμελήτριας, Αντρέα Παναγιώτου, καθηγητή κοινωνικών επιστημών, επικοινωνίας και πολιτιστικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Frederick και Noel Douglas, καλλιτέχνη, σχεδιαστή, ακτιβιστή, εκπαιδευτικού, συγγραφέα και μουσικού. Ρόλο συντονιστή είχε ο καθηγητής Αντώνης Δανός.

political_economy4political_economy5political_economy9 political_economy7 political_economy8

+ Η έκθεση θα παραμείνει στο Κέντρο Τεχνών NeMe (γωνία Ελλάδος και Ενώσεως, απέναντι από την Καθολική της Λεμεσού) μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου. Ώρες λειτουργίας Τρίτη – Παρασκευή 17:00-21:00 και Σάββατο 10:00-13:00.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ©ΠΑΥΛΟΣ ΒΡΥΩΝΙΔΗΣ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«The Pavilion» | Εικόνες από την έκθεση

Απόψε και την Τετάρτη 29/5 , το Point Center of Contemporary Art επεκτείνει τις ...

Σάββας Χουβαρτάς, εις μνήμην

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως Γνήσιος μουσικός και ξεχωριστός άνθρωπος, ο Σάββας Χουβαρτάς έφυγε νωρίς ...

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παίζει… μπάλα σε Λεμεσό και Λευκωσία

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου αιφνιδίασε το κοινό σε Λεμεσό και Λευκωσία, όταν εμφανίστηκε παίζοντας… ...

Ο Ευγένιος Τριβιζάς στην Κύπρο – όλες οι πληροφορίες

«Όλες οι χώρες είμαστε Σταχτοπούτες. Μας δίνουν ωραία γοβάκια, άμαξες κι ενθουσιαζόμαστε αλλά στο ...

Εργαστήρι καλλιτεχνικής έκφρασης για εφήβους

Μια σειρά από εργαστήρια καλλιτεχνικής έκφρασης για εφήβους 12-18 ετών προσφέρονται αυτό το καλοκαίρι. ...

Ανοιχτό για τη Μέρα Θεάτρου το Θεατρικό Μουσείο

Ανοιχτό με ελεύθερη είσοδο θα είναι το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου, στη Λεμεσό, για την Παγκόσμια ...

X